SPIS PÅSKEGODIS

For en drøy uke siden skrev jeg et innlegg om å planlegge årets påskeegg og hvordan man kan gjøre påskeegget litt sunnere. I ettertid av dette fikk jeg flere meldinger med spørsmål om jeg ikke spiser godis. Jeg tror alle dere som har fulgt meg en stund, vet at jeg spiser godis, is og kaker med jevne mellomrom, samt at jeg er opptatt av en balanse. Det samme forsøker jeg å lære til mine online coaching kunder. Etter min mening, er det mye bedre å ta seg en sjokoladebit eller tre på en onsdag og nyte det, enn å nekte seg ting og så gå amok når helgen kommer. Det samme vil jeg si om påskegodiset.

Spis påskegodis! I hvert fall hvis du har lyst på. Mange blir stresset når vi står ovenfor høytider, fordi en vet det vil føre med seg annen type mat og såkalte “utskeielser”. Nå er det riktignok annerledes i år, med tanke på at det blir lite påskemiddager, afterski og lignende, men for de aller fleste bringe likevel påsken med seg litt ekstra. Jeg sier ikke at man skal fråtse i sukker og oppfordrer ikke til dette, men jeg oppfordrer til å ikke være fantastiske og å senke kravene ovenfor seg selv og heller gi seg selv lov til å spise litt sukker. For klarer du å gi seg selv lov, unngår du dårlig samvittighet, og da unngår man oftest å overspise. Dette har jeg jobbet masse med både ovenfor meg selv og med mine online kunder. Det jeg ser, er at når en person klarer å legge fra seg den dårlige samvittigheten, nyter man godiset mye mer når man først spiser det, og da føler man seg fortere tilfredsstilt. Så i stedet for å ta en sjokoladebit, få kjempe dårligsamvittighet, tenke at alt er ødelagt og spise hele sjokoladeplaten, klarer man i stedet å ta en bit, nyte denne, ta et par biter til, nyte disse, og så legge fra seg sjokoladen. Det er stor forskjell!

Husk at at om du spiser fire måltider om dagen, så er det 1460 måltider i året. Om du da spiser en påskemiddag her og en bolle der, utgjør det kanskje 0,5 % av året og utgjør lite for de resterende 99,5 %. Så spis påskegodis, slapp av og senk skuldrene. God påskehelg!

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg