SUPERENKEL GRESK LAKSEFORM

Spiser du fisk jevnlig? På akkurat dette punktet vil jeg si at jeg er ganske dyktig. Jeg spiser fisk flere ganger i uken, alt fra breiflabb og torsk, til laks og makrell. Min favoritt er fersk villaks. Jeg elsker å spise den rå enten i sushibolle eller som sashimi.  Dessverre er villaks både kostbart og vanskelig å få tak i, så det er ikke ofte jeg spiser akkurat dette. I går laget jeg derimot en annen deilig med middag med laks.

En superenkel gresk lakseform. Laks med greske vibber! En god, næringsrik og sunn middag. 

Superenkel gresk lakseform
Til 2 personer

Ønsker mengde laks
1/2 aubergine
1/2 squash
1 paprika
1/2 rødløk
1 -2 ss olivenolje
En god dose fetaost
Salt og pepper
1 ts basilikum
1/2 sitron
Oliven

Del grønnsaker i terninger. Legg de utover en form. Ha over olivenolje, salt og pepper og litt basilikum. 
Sett i ovnen på 225 grader i 15 minutter.
Krydre laksefiletene med salt og peper. 
Når grønnsakene har stått 15 minutter i ovnen, tar du ut formen, legger laksefiletene over grønnsakene, strø over fetaost og setter formen tilbake i ovnen. Skru ned temperaturen til 175 grader. La stå i 10 -15 minutter, alt etter hvor godt stekt du vil ha laksefiletene. Jeg foretrekker 10 minutter, slik laksen fortsatt er saftig. 
Topp formen med oliven, press over sitronsaften og server. 

Gresk lakseform kan du server med potetmos, kokte poteter, ris eller spise den i seg selv.  Du kan også lage en stor porsjon og ha til lunsj eller middag dagen etter. Dette er super restemat!

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg