SJOKOLADE OG MANDEL KJEKS

Julebaksten fortsetter for fult.
Jeg har lyst til å bake hele tiden!
Kjøkkenet er et fristed for meg hvor jeg trives utrolig godt, men dessverre må jeg ha tid til å gjøre litt andre ting også.
Nå vil jeg konstant kokkelere.
Før jobb i dag smalt jeg sammen disse sprø og deilige sjokoladekjeksene.
I tillegg ble det en runde pepperkaker. De ble fortsatt ikke helt vellykket, men nå begynner det å nærme seg.
Sjokoladekjeksene derimot, de ble gode :grin:
Med store deilige biter av hvit sjokolade og mandel.
Mmmm…

Sjokoladekjeks med hvit sjokolade og mandel

1 egg
2 ss smeltet smør
2 ss sukrin
2 ss honning
50 g mandelmel
2 ss kakaopulver
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
3 -6 ss melk
1 stor håndfull hakkede mandler
1 stor håndfull hakket sukkerfri hvit sjokolade

Bland sammen egg, smør, sukrin og honning.
Ha i mandelmel, kakaopulver, bakepulver og salt.
Tilsett melk til en tykk og seig konsistens. Jeg brukte 4 ss melk.
Rør inn sjokolade og mandler.
Lag klatter på en stekeplate og stek på 175 grader i 8 -10 minutter.
Avkjøl på rist og nyt.

Julekake, havreflarn, perfekte pepperkaker og lussekatter er de neste forsøkt på kjøkkenet.
Har du noen julefavoritter eller gode juleoppskrifter?
Ha en flott kveld :grin:

Kristine

25 kommentarer
    1. Hei!
      Hadde du kunnet måle ca hvor mye 30g blir i dl? Disse så fryktelig gode ut, og jeg har kjempelyst å prøve! Har alle ingrediensene, men mangler kjøkkenvekt :/ På forhånd: tusen takk!

    2. Hei! Ser noen andre har spurt om dette også, men har du regnet ut næringsinnholdet i de?

    3. Hei! Oppskriften på kanelsnurrer som du la ut for et par mnd siden, der brukte du sukrin+. Går det bra hvis jeg bruker vanlig sukrin? Dobler jeg mengden da? Håper du svarer, tenkte å lage dem til helgen!:)

    4. Malin.. Det kan hende at du har pisket eggene for mye, for det er de som “binder”
      sammen røren 🙂

    5. Jeg ligger hjemme med feber i dag, så da tenkte jeg at jeg endelig kunne prøve en av pannekake oppskriftene dine til frokost:D Blandet egg, eggehvite, cottage cheese, mandelmel, en liten dæsj fiberhusk og vann til passe konsistens. Den skal vel være lik “vanlig” pannekakerøre?
      Uansett, det ble skikkelig mislykket!:-( De hang ikke sammen og jeg fikk ikke til å snu de… Har jeg gjort noe feil? Har du noen tips? Jeg kjørte alle ingrediensene med stavmikser, så tenkte det kanskje kunne være grunnen. For da kanskje jeg ødela eggenes bindene effekt?
      Sorry, dette ble litt langt, men det var skikkelig nedtur på morgenkvisten :p Ha en fin dag, Kristine!:D

    6. Hei! Du som er så flink med kosthold og sunne oppskrifter, jeg har ett spørsmål til deg. Bestilte meg proteinpulveret du skryter så fælt av her for ett par måneder siden, og jeg må bare si at jeg skjønner deg 🙂 Det er utrolig bra! Men jeg pleier å blande ett scoop med proteinpulver, bruke en vaniljeyoghurt dobbel 0/0, og en skje med rent kakaopulver. En porsjon nå og da skader jo ikke, men er dette noe jeg kan kose meg med hver dag?

    7. NAMNAM ! DISSE skal jeg helt klart prøve nå når julen nærmer seg. Jeg er jo så glad i julemat,julegodt osv, at det er ikke klokt. Jeg vil holde meg sunn så lenge som mulig i jula og så skjeie ut på juleaften ! Ååå, håper du kommer med flere oppskrifter kjære deg ! Du er så fantastisk herlig 😀 GOD “før”julsklem 😀 haha

    8. Har du oppskrift på sunn julebrød som ikke må heve lenge eller må stå i ovnen i 50-60 min?

    9. De må jeg prøve ut 😀
      Forresten har jeg laget papperkakene dine i dag. Den “sunnere” versjonen du la ut i fjor. Smaker jo helt fantastisk!!

    10. Dei ser kjempegode ut! Trur eg skal prøve ut oppskrifta imårra, må berre kjøpe meir mandelmel først 🙂

    11. blir sånn at bake gleden kommer veldig fram i juletider, kos deg videre med julebaksten 🙂 det så veldig godt ut 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg