hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

FAVORITT KARAMELLER

  • 09.12.2011, 10:05


Disse karamellene lagde jeg frste gang i slutten av november.
Siden har jeg lagd de gang p gang.
Ufattelig gode :grin:
Karamellene kan ogs varieres i det uendelig.
Jeg har laget en sjokoladevariant med kakaopulver, en med hakket sjokolade i, nttekarameller med hakkede ntter, en variant med gojibr og jeg tilsatte ogs proteinpulver i en variant.


Favoritt karameller

2 dl flte, eventuelt soya flte
1 dl sukrin
1 ss smr
2 ss sirup, yaconsirup fungerer bra
1/2 ts kologisk vaniljepulver

Bland alle ingrediensene i en bolle og kok i 7 - 8 p sterk varme i mikroen.
Du kan ogs koke karamellene i en tykkbunnetkjele. Da m de koke i cirka 40 minutter.
Massen skal koke til den er brun og tykk.
Ta opp litt masse med en skje for se om den er ferdig. Stivner karamellene raskt i kantene er de klare.
Hell massen ism former eller bruk en stor bakepapirkledd form.
Sett den i kjleskapet til karamellene har stivnet og skjr i firkanter.

Du kan mikse og trikse mye med blandingsforholdene.
Som sagt har jeg lagd disse karamellene mange ganger.
Jeg har laget oppskriften med mer smr, med mer sirup, med mindre sukrinog alt fungerer veldig bra, men oppskriften over er favoritten.

Myke, seige og gode.
Og det beste av alt;
de er sukkerfrie og nok s sunne!


Kristine

Ann-Kristin

09.12.2011 kl. 10:14
Disse m jeg jo rett og slett bare prve ut! S gode ut! Ogs virket det enkelt slik du beskriver det i alle fall! Gleder meg!

God helg!

Vilde Sofie

09.12.2011 kl. 10:15
Wow! Det ser nydelig ut! Jeg er imponert! Og jeg fikk veldig lyst p karameller ;)

IDCT

09.12.2011 kl. 10:19
Nam! De der vil jeg prve (:

Siri

09.12.2011 kl. 10:20
De s syykt gode ut! :D:D
Disse skal tilogmed jeg klare lage! :)

Mira Jakobsen

09.12.2011 kl. 10:24
Karameller har jeg virkelig villet ha oppskrift p, s tusen takk, nam!

Marianne

09.12.2011 kl. 10:33
Disse karamellene s helt fantastiske ut! Kanskje jeg skulle prvd meg p disse som "lrdagsgodis". Supert innlegg n fr helgen! ;)

marianne

09.12.2011 kl. 10:38
de s gode ut! Er vaniljepulver det samme som vaniljesukker? Hvis ikke, hvor fr man tak i vaniljepulver, eller funker det ha vaniljesukker i oppskriften i stedet?

benedicte sofie

09.12.2011 kl. 10:39
s deilig, takk for oppskrift :)

Emilie

09.12.2011 kl. 10:40
Finnes det noe alternativ til sirupet?

Mariann

09.12.2011 kl. 10:43
Disse SKAL lages s fort jeg er ferdig med eksamen!

Hege

09.12.2011 kl. 10:50
Yum! :D

Karoline

09.12.2011 kl. 11:19
Hva annet kan man si enn "Mmmmmm."

Dette s utrolig godt ut :)

maybrittstyrkecoach

09.12.2011 kl. 12:37
Hvorfor! hvorfor mtte jeg innom deg idag da!! :) Du lager jo s mye godt! :) Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm jummiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :P

Nadia

09.12.2011 kl. 13:51
h, herregud! da vet jeg hva jeg skal lage i dag.

Lina

09.12.2011 kl. 14:10
Jeg lagde disse n og de str i kjlekskapet. Rren smakten helt utrolig godt =D

Ida

09.12.2011 kl. 14:42
fungerer det med melkefritt smr mon tro?

► m i l a n b a n a n

09.12.2011 kl. 15:12
AHH, nam!!!!

louise skogen

09.12.2011 kl. 15:48
Gleder meg til prve oppskriften! Digger forresten bloggen din:)

Ha en fin helg:)

Kesia Luise

09.12.2011 kl. 16:28
Disse skal prves! Gr ut i fra at man kan bruke bjrkest i stede for sukrin?

Magne D. Antonsen

09.12.2011 kl. 16:29
Bra blogg!

Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling p Lesernes VG, du finner det nederst p forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du flge Lesernes VG p http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Mmmmm s deilige de s ut. Jeg er veldig glad i karameller!

Jada

09.12.2011 kl. 17:07
Kan jeg bruke english toffeedrper som erstatning for yaconsirup?

Kristine

09.12.2011 kl. 18:19
Jada:

Du m ha noe sirup i, s toffeedrper vil ikke fungere. Man du kan redusere til 1 ss :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:20
Magne D. Antonsen:

S gy:)

Takk for det.

Kristine

09.12.2011 kl. 18:20
Kesia Luise:

Det kan du helt klart :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:20
Ida:

Det fungerer nok like bra, ja :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:21
Ann:

Det er veldig enkelt og lade.

Bare pass p at det ikke koker over :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:22
Vilde:

Prv karamellene selv.

Enkelt og utrolig godt.

Kristine

09.12.2011 kl. 18:22
I d a C h a r l o t t e ~:

Prv de :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:22
Siri:

Det var de, farlig gode :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:23
Bakst og Benkpress:

Lykke til med karamellene.

Si ifra hvordan det gikk :)

nina

09.12.2011 kl. 18:24
disse s supergode ut :D kan man bruke agavesirup? : )

Kristine

09.12.2011 kl. 18:24
Mira Jakobsen:

Disse er utrolig gode.

Som sakt har jeg lagd de utallige ganger.

Hper de faller i smak :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:25
Marianne:

Prv de!

Du vil ikke angre :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:26
marianne:

Vaniljepulver er ikke det samme som vaniljesukker, nei.

Vaniljepulver er rent pulver fra vaniljestangen.

Du kan for eksempel bruke en vaniljestang isteden.

P funksjonellmat.no fr du kjpt kologisk vaniljepulver :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:26
benedicte sofie:

Bare hyggelig dele oppskrifter med dere :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:26
Emilie:

Da blir det eventuelt yaconsirup som har lav GI.

Kristine

09.12.2011 kl. 18:26
Mariann:

Lykke til med eksamen.

Kos deg med karamellene nr du er ferdig.

Hper de faller i smak :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:27
Hege:

Helt klart :D

Kristine

09.12.2011 kl. 18:28
Karoline:

De er farlig gode.

Jeg ender opp med spise de opp med en gang.

Alle de jeg har servert dem til, kaster dem i seg. Det tar jeg som et godt tegn ;)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:28
XtraSpenst:

Dette er jo nok s sunt!

Hvorfor ikke la seg friste? ;)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:29
louise skogen:

Tusen takk for hyggelige ord Louise :)

Hper karamellene faller i smak.

Kristine

09.12.2011 kl. 18:30
Lovelyliller:

Disse er fantastisk gode.

Prv selv ste Liller :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:30
Lina:

Jeg er sikker p at det faller i smak Lina :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:30
m i l a n b a n a n:

Mmm :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:31
Nadia:

Lykke til med karamellbakingen.

Jeg er sikker p at du vil elske de :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:33
nina:

Det vil jeg tro fungerer kjempe bra Nina :)

Lone

09.12.2011 kl. 18:43
hjelpes, de s gode ut! :D

Jeanette (Min lavkarboverden)

09.12.2011 kl. 19:55
Lagde fltekarameller selv for en stund siden. Da lagde jeg i mikroen slik som du, men jeg m ha det inni 10-12 minutter. Men det er vel forskjell fra mikro til mikro :P

Er kanskje litt dumt nr det blir s lettvint lage karameller, for da har jeg det s ofte. Men n er det jul, s da er det litt mer lov ;-)
Fantastisk! Og s fine da:) God helg

Trening, kosthold, helse og mat

09.12.2011 kl. 22:35
Jeg kastet meg i karamell-laging med en gang jeg kom inn dren idag - men DIN oppskrift selvsag :) Hadde de litt for lenge i microen, men herregud, de ble jo NYDELIGE! Tusentakk for en kjempegod oppskrift, det blir nok ikke siste gangen jeg lager disse.

Har skrevet blogginnlegg og om resultatet, der du kan se bilde :) Ha en fin fredagskveld!

Lillan

09.12.2011 kl. 23:15
Jeg lagde karamellene dine i kveld, satte de i fryseren en time fordi jeg er utlmodig og prvde de ny. Kjempe gode. Hele familien likte dem. Tusen takk for oppskriften :-)

nora

10.12.2011 kl. 06:26
hei _:) skal prve disse! nr du skal lage med feks ntter i, putter du bare hakkede ntter i rre fr det stviner?

Anna Tatjana

10.12.2011 kl. 09:21
Det s superdigg ut! :)

Kristine

10.12.2011 kl. 09:42
Lillan:

S flott at de falt i smak.

Hyggelig hre :)

Kristine

10.12.2011 kl. 09:46
nora:

Hakk nttene eller sjokoladen og legg i formen fr du heller i massen.

Hper det smaker :)

Merete

10.12.2011 kl. 10:43
Kommer den kalde smaken fra Sukrinen fram i disse karamellene, eller blir den borte? :)

Kristine

10.12.2011 kl. 10:48
Merete:

Det blir ikke en typisk sukrin smak.

Sukrinen smelter under oppkoking.

Om du nsker kan bruke vanlig sukker :)

classifythis

10.12.2011 kl. 12:11
NAM, de s shitgode ut! M prve de en dag jeg er i bakemodus, hehe.

Viktoria

11.12.2011 kl. 02:14
Skulle nske jeg likte karameller, fordi de s sykt gode ut :))

Kamilla

11.12.2011 kl. 17:41
Mine ble litt vel ste, usikker p om det er snn de skal vre eller om jeg hadde oppi for mye av noe :(

hegerebecca

11.12.2011 kl. 18:20
De skal jeg virkelig prve. s kjempegode ut :)

Caroline

11.12.2011 kl. 20:46
S heeelt sykt gode ut! Dette skal jeg garantert lage til jul! Tusen takk for

inspirerende oppskrift!! :D

Siv

12.12.2011 kl. 10:52
Helt fantastisk enkel oppskrift, og s bra med sukker alternativ. Tusen takk!

Nina

12.12.2011 kl. 13:31
Oi oi de s utrolig gode ut. De skal testes det er sikkert og visst.

;0)

Kristine

12.12.2011 kl. 19:39
Nina:

Gjr det Nina.

Du vil ikke angre :)

Kristine

12.12.2011 kl. 19:41
Siv:

S flott at den falt i smak Siv.

Det er godt hre :)

Kristine

12.12.2011 kl. 19:49
Caroline:

Jeg har ftt mange hyggelige tilbakemeldingene p smaken p disse. Selv mtte jeg lage en ny dose i dag :)

Kristine

12.12.2011 kl. 19:51
hegerebecca:

Nyt og kos deg :)

Kristine

12.12.2011 kl. 19:52
Kamilla:

Brukte du kjkkenvekt?

Om du har oppi mer sirup enn oppskriften sier ville jeg kuttet litt p sukrinen, ellers blir det dobbelt stt :)

Lise

13.12.2011 kl. 09:49
Er det forskt med Agavesirup? har nettopp kjpt det til noe annet, selv om den ikke hr s lav GI som yacon..?

Winther

13.12.2011 kl. 21:08
Fr de ikke til jeg. Har prvde 7-8 min og 10-12 min i mikroen. Bde med og uten

rring. De smaker kjempegodt helt til de skal avkjles og s krystalliserer de :( Hva gjr jeg feil?

Lise

15.12.2011 kl. 22:58
N har jeg prvd, og de ble ikke som p bildet. Ikke seige i det hele tatt, men jeg hadde Agavesirup da. De skal kanskje ikke oppbevares i kjleskapet? mulig de blir litt mykere i kjkkenskapet ? Det er ikke s lett f tak i yaconsirup.

ij

21.12.2011 kl. 15:03
Jeg har prvd og jeg brrukte Sukrin Vanilje sukker sirup flte og smr

, Etter 20 min var rren helt svid???

den skal st i 40 ?

Hva har jeg gjort feil ??

Jofrid

30.12.2011 kl. 22:46
Svak varme er en fordel og det m passest p omtrent hele tiden, rr jevnlig.

Jeg prvde lage karamellene i dag, de var veldig gode, dette kommer jeg til gjre mer :) Enkelt og godt.

Mjau

27.01.2012 kl. 00:46
Dette s godt ut, hva slags effekt har du p microen din?

Kristine

31.01.2012 kl. 14:59
Mjau:

600 w :)

Eline

10.02.2012 kl. 14:51
Du er grunnen til at jeg blir motivert til leve sunt. P grunn av deg som inspirasjon har jeg frste gang i mitt liv ftt antydning til 6-pack p magen, hehe. Har et stykke igjen enda da. Elsker bloggen din!

Karamellene skal prves, tenker de slr fudge og smrbukk anytime. Hjemmelaga er alltid best. St p! <3

Emma

09.01.2013 kl. 20:33
ahhhh fr de ikke til!

Bruker eksakt det som str i oppskriften, men rlren blir bare flytende og vil ikke bli stive!

Kristine

09.01.2013 kl. 22:31
Emma:
Da m de kokes lenger :)
De skal koke til flten blir brun og massen blir seg :)

Sophia

05.12.2013 kl. 19:24
Gr det greit bruke Sukrin gold i stedet for sukrin? har du noen erfaring ang smak med sukrin gold? :D

Kristine

05.12.2013 kl. 20:20
Sophia:
Ja, jeg vil faktisk tro det er bedre med sukrin gold :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no