Disse karamellene lagde jeg første gang i slutten av november.
Siden har jeg lagd de gang på gang.
Ufattelig gode
Karamellene kan også varieres i det uendelig.
Jeg har laget en sjokoladevariant med kakaopulver, en med hakket sjokolade i, nøttekarameller med hakkede nøtter, en variant med gojibær og jeg tilsatte også proteinpulver i en variant.
Favoritt karameller
2 dl fløte, eventuelt soya fløte
1 dl sukrin
1 ss smør
2 ss sirup, yaconsirup fungerer bra
1/2 ts økologisk vaniljepulver
Bland alle ingrediensene i en bolle og kok i 7 – 8 på sterk varme i mikroen.
Du kan også koke karamellene i en tykkbunnetkjele. Da må de koke i cirka 40 minutter.
Massen skal koke til den er brun og tykk.
Ta opp litt masse med en skje for å se om den er ferdig. Stivner karamellene raskt i kantene er de klare.
Hell massen i små former eller bruk en stor bakepapirkledd form.
Sett den i kjøleskapet til karamellene har stivnet og skjær i firkanter.
Du kan mikse og trikse mye med blandingsforholdene.
Som sagt har jeg lagd disse karamellene mange ganger.
Jeg har laget oppskriften med mer smør, med mer sirup, med mindre sukrin og alt fungerer veldig bra, men oppskriften over er favoritten.
Myke, seige og gode.
Og det beste av alt;
de er sukkerfrie og nok så sunne!
Kristine ♥
Sophia:
Ja, jeg vil faktisk tro det er bedre med sukrin gold 🙂
Går det greit å bruke Sukrin gold i stedet for sukrin? har du noen erfaring ang smak med sukrin gold? 😀
Emma:
Da må de kokes lenger 🙂
De skal koke til fløten blir brun og massen blir seg 🙂
ahhhh får de ikke til!
Bruker eksakt det som står i oppskriften, men rlren blir bare flytende og vil ikke bli stive!
Du er grunnen til at jeg blir motivert til å leve sunt. På grunn av deg som inspirasjon har jeg første gang i mitt liv fått antydning til 6-pack på magen, hehe. Har et stykke igjen enda da. Elsker bloggen din!
Karamellene skal prøves, tenker de slår fudge og smørbukk anytime. Hjemmelaga er alltid best. Stå på! <3
Mjau:
600 w 🙂
Dette så godt ut, hva slags effekt har du på microen din?
Svak varme er en fordel og det må passest på omtrent hele tiden, rør jevnlig.
Jeg prøvde å lage karamellene i dag, de var veldig gode, dette kommer jeg til å gjøre mer 🙂 Enkelt og godt.
Jeg har prøvd og jeg brrukte Sukrin Vanilje sukker sirup fløte og smør
, Etter 20 min var røren helt svid???
Å den skal stå i 40 ?
Hva har jeg gjort feil ??
Nå har jeg prøvd, og de ble ikke som på bildet. Ikke seige i det hele tatt, men jeg hadde Agavesirup da. De skal kanskje ikke oppbevares i kjøleskapet? mulig de blir litt mykere i kjøkkenskapet ? Det er ikke så lett å få tak i yaconsirup.
Får de ikke til jeg. Har prøvde 7-8 min og 10-12 min i mikroen. Både med og uten
røring. De smaker kjempegodt helt til de skal avkjøles og så krystalliserer de 🙁 Hva gjør jeg feil?
Er det forsøkt med Agavesirup? har nettopp kjøpt det til noe annet, selv om den ikke hr så lav GI som yacon..?
Kamilla:
Brukte du kjøkkenvekt?
Om du har oppi mer sirup enn oppskriften sier ville jeg kuttet litt på sukrinen, ellers blir det dobbelt søtt 🙂
hegerebecca:
Nyt og kos deg 🙂
Caroline:
Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldingene på smaken på disse. Selv måtte jeg lage en ny dose i dag 🙂
Siv:
Så flott at den falt i smak Siv.
Det er godt å høre 🙂
Nina:
Gjør det Nina.
Du vil ikke angre 🙂
Oi oi de så utrolig gode ut. De skal testes det er sikkert og visst.
;0)
Helt fantastisk enkel oppskrift, og så bra med sukker alternativ. Tusen takk!
Så heeelt sykt gode ut! Dette skal jeg garantert lage til jul! Tusen takk for
inspirerende oppskrift!! 😀
De skal jeg virkelig prøve. så kjempegode ut 🙂
Mine ble litt vel søte, usikker på om det er sånn de skal være eller om jeg hadde oppi for mye av noe 🙁
Skulle ønske jeg likte karameller, fordi de så sykt gode ut :))
NAM, de så shitgode ut! Må prøve de en dag jeg er i bakemodus, hehe.
Merete:
Det blir ikke en typisk sukrin smak.
Sukrinen smelter under oppkoking.
Om du ønsker kan bruke vanlig sukker 🙂
Kommer den kalde smaken fra Sukrinen fram i disse karamellene, eller blir den borte? 🙂
nora:
Hakk nøttene eller sjokoladen og legg i formen før du heller i massen.
Håper det smaker 🙂
Lillan:
Så flott at de falt i smak.
Hyggelig å høre 🙂
Det så superdigg ut! 🙂
hei _:) skal prøve disse! når du skal lage med feks nøtter i, putter du bare hakkede nøtter i røre før det stviner?
Jeg lagde karamellene dine i kveld, satte de i fryseren en time fordi jeg er utålmodig og prøvde de ny. Kjempe gode. Hele familien likte dem. Tusen takk for oppskriften 🙂
Jeg kastet meg i karamell-laging med en gang jeg kom inn døren idag – men DIN oppskrift selvsag 🙂 Hadde de litt for lenge i microen, men herregud, de ble jo NYDELIGE! Tusentakk for en kjempegod oppskrift, det blir nok ikke siste gangen jeg lager disse.
Har skrevet blogginnlegg og om resultatet, der du kan se bilde 🙂 Ha en fin fredagskveld!
Fantastisk! Og så fine da:) God helg
Lagde fløtekarameller selv for en stund siden. Da lagde jeg i mikroen slik som du, men jeg må ha det inni 10-12 minutter. Men det er vel forskjell fra mikro til mikro 😛
Er kanskje litt dumt når det blir såå lettvint å lage karameller, for da har jeg det så ofte. Men nå er det jul, så da er det litt mer lov 😉
Å hjelpes, de så gode ut! 😀
nina:
Det vil jeg tro fungerer kjempe bra Nina 🙂
Nadia:
Lykke til med karamellbakingen.
Jeg er sikker på at du vil elske de 🙂
m i l a n b a n a n:
Mmm 🙂
Lina:
Jeg er sikker på at det faller i smak Lina 🙂
Lovelyliller:
Disse er fantastisk gode.
Prøv selv søte Liller 🙂
louise skogen:
Tusen takk for hyggelige ord Louise 🙂
Håper karamellene faller i smak.
XtraSpenst:
Dette er jo nok så sunt!
Hvorfor ikke la seg friste? 😉
Karoline:
De er farlig gode.
Jeg ender opp med å spise de opp med en gang.
Alle de jeg har servert dem til, kaster dem i seg. Det tar jeg som et godt tegn 😉
Hege:
Helt klart 😀
Mariann:
Lykke til med eksamen.
Kos deg med karamellene når du er ferdig.
Håper de faller i smak 🙂
Emilie:
Da blir det eventuelt yaconsirup som har lav GI.
benedicte sofie:
Bare hyggelig å dele oppskrifter med dere 🙂
marianne:
Vaniljepulver er ikke det samme som vaniljesukker, nei.
Vaniljepulver er rent pulver fra vaniljestangen.
Du kan for eksempel bruke en vaniljestang isteden.
På funksjonellmat.no får du kjøpt økologisk vaniljepulver 🙂
Marianne:
Prøv de!
Du vil ikke angre 🙂
Mira Jakobsen:
Disse er utrolig gode.
Som sakt har jeg lagd de utallige ganger.
Håper de faller i smak 🙂
disse så supergode ut 😀 kan man bruke agavesirup? : )
Bakst og Benkpress:
Lykke til med karamellene.
Si ifra hvordan det gikk 🙂
Siri:
Det var de, farlig gode 🙂
I d a C h a r l o t t e ~:
Prøv de 🙂
Vilde:
Prøv karamellene selv.
Enkelt og utrolig godt.
Ann:
Det er veldig enkelt og lade.
Bare pass på at det ikke koker over 🙂
Ida:
Det fungerer nok like bra, ja 🙂
Kesia Luise:
Det kan du helt klart 🙂
Magne D. Antonsen:
Så gøy:)
Takk for det.
Jada:
Du må ha noe sirup i, så toffeedråper vil ikke fungere. Man du kan redusere til 1 ss 🙂
Kan jeg bruke english toffeedråper som erstatning for yaconsirup?
Mmmmm så deilige de så ut. Jeg er veldig glad i karameller!
Bra blogg!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Disse skal prøves! Går ut i fra at man kan bruke bjørkesøt i stede for sukrin?
Gleder meg til å prøve oppskriften! Digger forresten bloggen din:)
Ha en fin helg:)
AHH, nam!!!!
fungerer det med melkefritt smør mon tro?
Jeg lagde disse nå og de står i kjølekskapet. Røren smakten helt utrolig godt =D
åååh, herregud! da vet jeg hva jeg skal lage i dag.
Hvorfor! Å hvorfor måtte jeg innom deg idag da!! 🙂 Du lager jo såååååååååååååååå mye godt! 🙂 Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm jummiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 😛
Hva annet kan man si enn “Mmmmmm.”
Dette så utrolig godt ut 🙂
Yum! 😀
Disse SKAL lages så fort jeg er ferdig med eksamen!
Finnes det noe alternativ til sirupet?
så deilig, takk for oppskrift 🙂
Å de så gode ut! Er vaniljepulver det samme som vaniljesukker? Hvis ikke, hvor får man tak i vaniljepulver, eller funker det å ha vaniljesukker i oppskriften i stedet?
Disse karamellene så helt fantastiske ut! Kanskje jeg skulle prøvd meg på disse som “lørdagsgodis”. Supert innlegg nå før helgen! 😉
Karameller har jeg virkelig villet ha oppskrift på, så tusen takk, nam!
Disse skal tilogmed jeg klare å lage! 🙂
De så syykt gode ut! :D:D
Nam! De der vil jeg prøve (:
Wow! Det ser nydelig ut! Jeg er imponert! Og jeg fikk veldig lyst på karameller 😉
Disse må jeg jo rett og slett bare prøve ut! Så gode ut! Også virket det enkelt slik du beskriver det i alle fall! Gleder meg!
God helg!