www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

FAVORITT KARAMELLER

  • 09.12.2011, 10:05


Disse karamellene lagde jeg første gang i slutten av november.
Siden har jeg lagd de gang på gang.
Ufattelig gode :grin:
Karamellene kan også varieres i det uendelig.
Jeg har laget en sjokoladevariant med kakaopulver, en med hakket sjokolade i, nøttekarameller med hakkede nøtter, en variant med gojibær og jeg tilsatte også proteinpulver i en variant.


Favoritt karameller

2 dl fløte, eventuelt soya fløte
1 dl sukrin
1 ss smør
2 ss sirup, yaconsirup fungerer bra
1/2 ts økologisk vaniljepulver

Bland alle ingrediensene i en bolle og kok i 7 - 8 på sterk varme i mikroen.
Du kan også koke karamellene i en tykkbunnetkjele. Da må de koke i cirka 40 minutter.
Massen skal koke til den er brun og tykk.
Ta opp litt masse med en skje for å se om den er ferdig. Stivner karamellene raskt i kantene er de klare.
Hell massen i små former eller bruk en stor bakepapirkledd form.
Sett den i kjøleskapet til karamellene har stivnet og skjær i firkanter.

Du kan mikse og trikse mye med blandingsforholdene.
Som sagt har jeg lagd disse karamellene mange ganger.
Jeg har laget oppskriften med mer smør, med mer sirup, med mindre sukrin og alt fungerer veldig bra, men oppskriften over er favoritten.

Myke, seige og gode.
Og det beste av alt;
de er sukkerfrie og nok så sunne!


Kristine

Ann-Kristin

09.12.2011 kl. 10:14
Disse må jeg jo rett og slett bare prøve ut! Så gode ut! Også virket det enkelt slik du beskriver det i alle fall! Gleder meg!

God helg!

Vilde Sofie

09.12.2011 kl. 10:15
Wow! Det ser nydelig ut! Jeg er imponert! Og jeg fikk veldig lyst på karameller ;)

IDCT

09.12.2011 kl. 10:19
Nam! De der vil jeg prøve (:

Siri

09.12.2011 kl. 10:20
De så syykt gode ut! :D:D
Disse skal tilogmed jeg klare å lage! :)

Mira Jakobsen

09.12.2011 kl. 10:24
Karameller har jeg virkelig villet ha oppskrift på, så tusen takk, nam!

Marianne

09.12.2011 kl. 10:33
Disse karamellene så helt fantastiske ut! Kanskje jeg skulle prøvd meg på disse som "lørdagsgodis". Supert innlegg nå før helgen! ;)

marianne

09.12.2011 kl. 10:38
Å de så gode ut! Er vaniljepulver det samme som vaniljesukker? Hvis ikke, hvor får man tak i vaniljepulver, eller funker det å ha vaniljesukker i oppskriften i stedet?

benedicte sofie

09.12.2011 kl. 10:39
så deilig, takk for oppskrift :)

Emilie

09.12.2011 kl. 10:40
Finnes det noe alternativ til sirupet?

Mariann

09.12.2011 kl. 10:43
Disse SKAL lages så fort jeg er ferdig med eksamen!

Hege

09.12.2011 kl. 10:50
Yum! :D

Karoline

09.12.2011 kl. 11:19
Hva annet kan man si enn "Mmmmmm."

Dette så utrolig godt ut :)

maybrittstyrkecoach

09.12.2011 kl. 12:37
Hvorfor! Å hvorfor måtte jeg innom deg idag da!! :) Du lager jo såååååååååååååååå mye godt! :) Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm jummiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :P

Nadia

09.12.2011 kl. 13:51
åååh, herregud! da vet jeg hva jeg skal lage i dag.

Lina

09.12.2011 kl. 14:10
Jeg lagde disse nå og de står i kjølekskapet. Røren smakten helt utrolig godt =D

Ida

09.12.2011 kl. 14:42
fungerer det med melkefritt smør mon tro?

► m i l a n b a n a n

09.12.2011 kl. 15:12
AHH, nam!!!!

louise skogen

09.12.2011 kl. 15:48
Gleder meg til å prøve oppskriften! Digger forresten bloggen din:)

Ha en fin helg:)

Kesia Luise

09.12.2011 kl. 16:28
Disse skal prøves! Går ut i fra at man kan bruke bjørkesøt i stede for sukrin?

Magne D. Antonsen

09.12.2011 kl. 16:29
Bra blogg!

Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Mmmmm så deilige de så ut. Jeg er veldig glad i karameller!

Jada

09.12.2011 kl. 17:07
Kan jeg bruke english toffeedråper som erstatning for yaconsirup?

Kristine

09.12.2011 kl. 18:19
Jada:

Du må ha noe sirup i, så toffeedråper vil ikke fungere. Man du kan redusere til 1 ss :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:20
Magne D. Antonsen:

Så gøy:)

Takk for det.

Kristine

09.12.2011 kl. 18:20
Kesia Luise:

Det kan du helt klart :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:20
Ida:

Det fungerer nok like bra, ja :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:21
Ann:

Det er veldig enkelt og lade.

Bare pass på at det ikke koker over :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:22
Vilde:

Prøv karamellene selv.

Enkelt og utrolig godt.

Kristine

09.12.2011 kl. 18:22
I d a C h a r l o t t e ~:

Prøv de :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:22
Siri:

Det var de, farlig gode :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:23
Bakst og Benkpress:

Lykke til med karamellene.

Si ifra hvordan det gikk :)

nina

09.12.2011 kl. 18:24
disse så supergode ut :D kan man bruke agavesirup? : )

Kristine

09.12.2011 kl. 18:24
Mira Jakobsen:

Disse er utrolig gode.

Som sakt har jeg lagd de utallige ganger.

Håper de faller i smak :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:25
Marianne:

Prøv de!

Du vil ikke angre :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:26
marianne:

Vaniljepulver er ikke det samme som vaniljesukker, nei.

Vaniljepulver er rent pulver fra vaniljestangen.

Du kan for eksempel bruke en vaniljestang isteden.

På funksjonellmat.no får du kjøpt økologisk vaniljepulver :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:26
benedicte sofie:

Bare hyggelig å dele oppskrifter med dere :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:26
Emilie:

Da blir det eventuelt yaconsirup som har lav GI.

Kristine

09.12.2011 kl. 18:26
Mariann:

Lykke til med eksamen.

Kos deg med karamellene når du er ferdig.

Håper de faller i smak :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:27
Hege:

Helt klart :D

Kristine

09.12.2011 kl. 18:28
Karoline:

De er farlig gode.

Jeg ender opp med å spise de opp med en gang.

Alle de jeg har servert dem til, kaster dem i seg. Det tar jeg som et godt tegn ;)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:28
XtraSpenst:

Dette er jo nok så sunt!

Hvorfor ikke la seg friste? ;)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:29
louise skogen:

Tusen takk for hyggelige ord Louise :)

Håper karamellene faller i smak.

Kristine

09.12.2011 kl. 18:30
Lovelyliller:

Disse er fantastisk gode.

Prøv selv søte Liller :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:30
Lina:

Jeg er sikker på at det faller i smak Lina :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:30
m i l a n b a n a n:

Mmm :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:31
Nadia:

Lykke til med karamellbakingen.

Jeg er sikker på at du vil elske de :)

Kristine

09.12.2011 kl. 18:33
nina:

Det vil jeg tro fungerer kjempe bra Nina :)

Lone

09.12.2011 kl. 18:43
Å hjelpes, de så gode ut! :D

Jeanette (Min lavkarboverden)

09.12.2011 kl. 19:55
Lagde fløtekarameller selv for en stund siden. Da lagde jeg i mikroen slik som du, men jeg må ha det inni 10-12 minutter. Men det er vel forskjell fra mikro til mikro :P

Er kanskje litt dumt når det blir såå lettvint å lage karameller, for da har jeg det så ofte. Men nå er det jul, så da er det litt mer lov ;-)
Fantastisk! Og så fine da:) God helg

Trening, kosthold, helse og mat

09.12.2011 kl. 22:35
Jeg kastet meg i karamell-laging med en gang jeg kom inn døren idag - men DIN oppskrift selvsag :) Hadde de litt for lenge i microen, men herregud, de ble jo NYDELIGE! Tusentakk for en kjempegod oppskrift, det blir nok ikke siste gangen jeg lager disse.

Har skrevet blogginnlegg og om resultatet, der du kan se bilde :) Ha en fin fredagskveld!

Lillan

09.12.2011 kl. 23:15
Jeg lagde karamellene dine i kveld, satte de i fryseren en time fordi jeg er utålmodig og prøvde de ny. Kjempe gode. Hele familien likte dem. Tusen takk for oppskriften :-)

nora

10.12.2011 kl. 06:26
hei _:) skal prøve disse! når du skal lage med feks nøtter i, putter du bare hakkede nøtter i røre før det stviner?

Anna Tatjana

10.12.2011 kl. 09:21
Det så superdigg ut! :)

Kristine

10.12.2011 kl. 09:42
Lillan:

Så flott at de falt i smak.

Hyggelig å høre :)

Kristine

10.12.2011 kl. 09:46
nora:

Hakk nøttene eller sjokoladen og legg i formen før du heller i massen.

Håper det smaker :)

Merete

10.12.2011 kl. 10:43
Kommer den kalde smaken fra Sukrinen fram i disse karamellene, eller blir den borte? :)

Kristine

10.12.2011 kl. 10:48
Merete:

Det blir ikke en typisk sukrin smak.

Sukrinen smelter under oppkoking.

Om du ønsker kan bruke vanlig sukker :)

classifythis

10.12.2011 kl. 12:11
NAM, de så shitgode ut! Må prøve de en dag jeg er i bakemodus, hehe.

Viktoria

11.12.2011 kl. 02:14
Skulle ønske jeg likte karameller, fordi de så sykt gode ut :))

Kamilla

11.12.2011 kl. 17:41
Mine ble litt vel søte, usikker på om det er sånn de skal være eller om jeg hadde oppi for mye av noe :(

hegerebecca

11.12.2011 kl. 18:20
De skal jeg virkelig prøve. så kjempegode ut :)

Caroline

11.12.2011 kl. 20:46
Så heeelt sykt gode ut! Dette skal jeg garantert lage til jul! Tusen takk for

inspirerende oppskrift!! :D

Siv

12.12.2011 kl. 10:52
Helt fantastisk enkel oppskrift, og så bra med sukker alternativ. Tusen takk!

Nina

12.12.2011 kl. 13:31
Oi oi de så utrolig gode ut. De skal testes det er sikkert og visst.

;0)

Kristine

12.12.2011 kl. 19:39
Nina:

Gjør det Nina.

Du vil ikke angre :)

Kristine

12.12.2011 kl. 19:41
Siv:

Så flott at den falt i smak Siv.

Det er godt å høre :)

Kristine

12.12.2011 kl. 19:49
Caroline:

Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldingene på smaken på disse. Selv måtte jeg lage en ny dose i dag :)

Kristine

12.12.2011 kl. 19:51
hegerebecca:

Nyt og kos deg :)

Kristine

12.12.2011 kl. 19:52
Kamilla:

Brukte du kjøkkenvekt?

Om du har oppi mer sirup enn oppskriften sier ville jeg kuttet litt på sukrinen, ellers blir det dobbelt søtt :)

Lise

13.12.2011 kl. 09:49
Er det forsøkt med Agavesirup? har nettopp kjøpt det til noe annet, selv om den ikke hr så lav GI som yacon..?

Winther

13.12.2011 kl. 21:08
Får de ikke til jeg. Har prøvde 7-8 min og 10-12 min i mikroen. Både med og uten

røring. De smaker kjempegodt helt til de skal avkjøles og så krystalliserer de :( Hva gjør jeg feil?

Lise

15.12.2011 kl. 22:58
Nå har jeg prøvd, og de ble ikke som på bildet. Ikke seige i det hele tatt, men jeg hadde Agavesirup da. De skal kanskje ikke oppbevares i kjøleskapet? mulig de blir litt mykere i kjøkkenskapet ? Det er ikke så lett å få tak i yaconsirup.

ij

21.12.2011 kl. 15:03
Jeg har prøvd og jeg brrukte Sukrin Vanilje sukker sirup fløte og smør

, Etter 20 min var røren helt svid???

Å den skal stå i 40 ?

Hva har jeg gjort feil ??

Jofrid

30.12.2011 kl. 22:46
Svak varme er en fordel og det må passest på omtrent hele tiden, rør jevnlig.

Jeg prøvde å lage karamellene i dag, de var veldig gode, dette kommer jeg til å gjøre mer :) Enkelt og godt.

Mjau

27.01.2012 kl. 00:46
Dette så godt ut, hva slags effekt har du på microen din?

Kristine

31.01.2012 kl. 14:59
Mjau:

600 w :)

Eline

10.02.2012 kl. 14:51
Du er grunnen til at jeg blir motivert til å leve sunt. På grunn av deg som inspirasjon har jeg første gang i mitt liv fått antydning til 6-pack på magen, hehe. Har et stykke igjen enda da. Elsker bloggen din!

Karamellene skal prøves, tenker de slår fudge og smørbukk anytime. Hjemmelaga er alltid best. Stå på! <3

Emma

09.01.2013 kl. 20:33
ahhhh får de ikke til!

Bruker eksakt det som står i oppskriften, men rlren blir bare flytende og vil ikke bli stive!

Kristine

09.01.2013 kl. 22:31
Emma:
Da må de kokes lenger :)
De skal koke til fløten blir brun og massen blir seg :)

Sophia

05.12.2013 kl. 19:24
Går det greit å bruke Sukrin gold i stedet for sukrin? har du noen erfaring ang smak med sukrin gold? :D

Kristine

05.12.2013 kl. 20:20
Sophia:
Ja, jeg vil faktisk tro det er bedre med sukrin gold :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits