www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

BURSDAGS SUKSESS

  • 11.03.2012, 18:18




Suksessterten jeg lagde ble utrolig god.
Dette er en av mine absolutt favorittkaker.
Så fantastisk godt.
At den er sukkerfri i tillegg, skulle man aldri trodd!



Suksessterte

Bunn
250 g mandler
5 eggehviter
1 dl sukrin
Litt økologisk vaniljepulver eller stevia
0,5 ts bakepulver

Kvern eller grovhakk mandlene.
Jeg kvernet halvparten og grovhakket resten.
Stivpisk eggehvitene.
Når eggehvitene er stive har du i sukrin og pisker litt til.
Vend så forsiktig inn vaniljepulver eller stevia, mandlene og bakepulver.
Ha røren utover en bakepapirkledd form, jeg brukte en rund form på 28 cm.
Stek på 175 grader i 25 -30 minutter.
Avkjøl.

Solkrem
5 eggeplommer
1,5 dl vikingmelk, eventuelt fløte
1 dl sukrin
Litt økologisk vaniljepulver eller stevia
50 - 150 g smør, jeg brukte 75 g

Ha eggeplommer, vikingmelk, sukrin og vanilje i en kjele.
Rør godt og kok opp under omrøring.
Kremen vil sakte men sikkert tykne.
Med en gang kremen begynner å koke tar du den av plate og tilsetter smøret.
Rør om til smøret er smeltet.
Avkjøl kremen før du har den over kaken.



Jeg brukte en hjerteformet pepperkakeform og stakk ut hjerter av bunnen før jeg smurte på solkremen.
Deretter raspet jeg sukkerfri sjokolade og laget et hjerte på toppen av hver kake.
Søtt, både for syn og gane :razz:



Denne kaken er farlig god og det er stor sjanse for å spise mye.
Det ble en virkelig bursdags suksess.
Nyt og kos deg.


Kristine  

Therese Anti

11.03.2012 kl. 18:20
Herlig <3

Linn - Hund, foto og hverdag

11.03.2012 kl. 18:32
mm, denne skal jeg prøve ut!

stine

11.03.2012 kl. 18:35
Takk for oppskrift! denne skal lages :D
Ååååååååå den kremen så helt sinnsykt latterlig god ut. Når jeg var lita brukte jeg å spise en hel bolle full med slik krem til barne tv-.. den var dog av det mer usunne slaget.. hehe

Louise

11.03.2012 kl. 18:51
Nammm! Den så nydelig ut! Jeg prøvde å lage en vanilje-aktig krem i sta. Jeg tror ikke den ble spesielt vellykket :S litt klumpete og litt lite fast, men jeg satte den i fryseren og satser på at jeg kan bruke den til noe :P

Karoline

11.03.2012 kl. 18:51
Namnamnam!

Mariann

11.03.2012 kl. 18:58
Tusen takk for oppskrift! Den så hvertfall knallgod ut :)

Lone

11.03.2012 kl. 19:33
:D wow, denne så herlig ut du:3

AnnetteHelene

11.03.2012 kl. 19:46
Denne så helt utrolig god ut :D nam!

Ha en kjempefin søndag vakre håper dagen ble som forventet igår <3

JDIY - En kreativ blogg!

11.03.2012 kl. 19:48
NAM! Skulle ønske jeg hadde den framfor meg nå :p

frasoloppgangtilsolnedgang

11.03.2012 kl. 19:54
Suksessterte er godt ja og kaken din ser veldig god ut :)

detsunnereliv

11.03.2012 kl. 20:06
Tusen takk for oppskrift! Denne kaken så kjempegod ut! :) Skal definitivt prøves ut engang!

kristine

11.03.2012 kl. 20:49
Suksessterte er kjempegodt, ja, laget det med søsteren min for en stund siden! :)

Hva er viktingmelk? og hvor finner man det ? :)

Ha en flott kveld! ^^,

Kjernesunn

11.03.2012 kl. 21:02
Så godt ut ja :)

elin

12.03.2012 kl. 00:44
Jeg digger å bli inspirert, så takk for oppskriften. Kaken så veldig god ut :-)

Cecilie Lykke

12.03.2012 kl. 07:16
Så fin kaken ble :) håper du hadde en super bursdag med din kjære.

-BB

12.03.2012 kl. 08:06
Åå, den så kjempegod ut!!!:)

MaritBE

12.03.2012 kl. 11:50
namnam ;-) Den så veldig god ut!

pushyourlimit

12.03.2012 kl. 12:08
Gratulerer med dagen som var :)

Stine Elise

12.03.2012 kl. 12:55
Oioioi, denne må prøves! :)

Men kan man lage den i en rundform som en vanlig kake?? :) Blir det nok?

Helene

13.03.2012 kl. 10:53
Mmmm denne så FANTASTISK god ut!! SKAL prøves ut til helga. Genialt at man kan bruke både eggehvittene og eggeplommene også - full utnyttelse :) Tusen takk for oppskrift!

Silje

18.03.2012 kl. 15:27
Da har jeg laget kaken, og den ble suksess:D

Oppskriften er lagret og printet og hengt opp.

Kristine

19.03.2012 kl. 11:06
Silje:

Så herlig Silje, godt å høre :)

Astrid

04.05.2012 kl. 11:02
Kan man bruke soyamelk istedenfor? Er så stress å kjøpe en boks vikingmelk når den ikke brukes opp uansett (aner ikke hva annet man kan bruke det med).

Kristine

04.05.2012 kl. 19:40
Astrid:
Du kan jo bare bruke hele boksen med vikingmelk og lage mer fyll :)

14.05.2012 kl. 15:11
kan jeg bruke vanlig melk, eller kultur melk til den gule kremmen?

Kristine

14.05.2012 kl. 18:43
Anonym:
Det går nok ikke, da vil den ikke bli tykk når du koker den. Du kan bruke soya fløte om du vil ha mindre kalorier :)
Den ser virkelig god ut... trenger man å sile fyllet tror du? For å forsikre seg om at det ikke er noe koagulert egg i den mener jeg..

Kristine

12.02.2014 kl. 18:06
TheVanillaMonologues.:
Jeg silte ikke egget. Tror ikke det er nødvendig :)

Ida

16.11.2014 kl. 09:55
Hei Kristine! Fantastisk fin blogg du har og masse gode oppskrifter:)

VI tenkte å lage denne på skolen som en avslutning på en julerett. VI skal også ha en sjokoladekake, og hjemlagde pepperkaker. Men mange som ikke tåler melk/fløte, kan vi bruke kokoskrem?/fullfett kokosfløte? eller noe annet uten soya?

Og denne kaken rekker til veldig få, hvor mange ganger tror du det må dobbles for å få til en kake som rekker til rundt 20 personer(ett stykke hver): )

Kristine

16.11.2014 kl. 16:47
Ida:
For en kjempe koselig kommentar. TUsen takk Ida :)
Spennende at dere skal prøve denne på skolen. Håper den faller i smak :)

Jeg ville dobbelt den 4 ganger. Da er dere sikker på at alle får en god bit.
Lykke til :)

greta

03.02.2016 kl. 21:18
Kan man bruke Stevia sukker i stedet for sukrin?

Kristine

04.02.2016 kl. 10:53
greta:
Jeg vet ikke om du får pisket eggehvittene ordentlig stive med sukrin. Men i solkremen vet jeg at du får best resultat med sukringold. Har prøvd litt forskjellig nemlig. Det går med steiva, men sukrin gold gir best resultat :)

greta

05.02.2016 kl. 15:06
Takk for raskt svar, et lite spm til i samme gate: er Natreen og sukrin det samme?

Kristine

05.02.2016 kl. 19:02
greta:
Nei, det er det ikke. Men du kan bruke en blanding av natreen og sukrin :)

Marie

24.02.2016 kl. 06:34
Hei!

Kan jeg bruke mandelmel i stedenfor mandler? Denne skal bakes i helga! :-D

Kristine

24.02.2016 kl. 12:11
Marie:
Jeg tror det vil fungere, ja. Men jeg ville nok brukt 50 / 50 mandelmel og mandler for å få best konsistens. Håper det smaker :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits