hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

EMPANADAS

  • 27.03.2012, 09:43


Grsdagens middag ble veldig vellykket.
Det ble kjempe godt.
Sunt, godt, proteinrikt, smakfullt og mettende:grin:
Det blir knapt bedre.
Dette skal jeg lage igjen!

EMPANADAS

30 g bakepro
25 g pofiber, eventuelt fiberfin eller annen meltype
50 g mager kesam
2 eggehviter
1 ts fiberhusk
1/2 ts bakepulver
Litt salt

Bland sammen alle ingrediensene og la deigen svelle i fem minutter.
Form deigen til tre baller.
Ta frem et bakepapir og et ark plastfolie, eventuelt to ark med bakepapir. Kjevl hver deig ut til en rund flate ved at du legger den mellom bakepapiret og plastfolien.
Ha p fyll p den ene halvdelen.
Brett s deigen sammen til en halvmne.
Trykk deigen sammen i kantene.
Legg p et steke brett og stek i 30 minutter p 180 grader.


Fyll

Nr det kommer til fyllet kan alt brukes.
Jeg kan tenke meg det er kjempe godt lage en tacovariant med karbonadedeig.
En tar hva man har og har lyst p, jeg lagde en vegetar variant som s slik ut.
1/2 tomat
1/2 lk
1 hvitlksfedd
1 ss kapers
1 ss dijon sennep
100 g cottage cheese
Litt mozzarella

Hakk tomat, lk,hvitlkog kapers i sm terninger.
Bland inn sennepen og cottage cheese.
Topp med mozzarella.


Empanadas kommer fra det spanske ordet empanar som betyr pakke inn noe.
Empanadas er nettopp et type brd som er pakket rundt en fylling.
Hva en vil ha inni, er det kun fantasien som avgjr.
Det vanligste er bake inn et kjttfyll, slik at det blir som en innbakt pizza.


Hele deigen uten fyll gir:
202 kcal, 39 g protein, 2 g fett og 7 g karbohydrater.
Dette gir i underkant av 68 kalorier per empanada.
Masse proteiner.
Sunt og godt.



Kristine

Vilde Sofie

27.03.2012 kl. 09:50
h, s flink du er! Det hres og ser jo bare helt fantastisk ut! Gjett om jeg skal lage det en dag (jeg lover!). God tirsdag! Snart helg...ehh...jo, det er jo nesten snn, i hvert fall i mitt hode ;)
Mmmm jeg elsker ALT som innvolverer mat i mat-lommer. NAm nam :;D s kjempesnadder ut. Ha en kjempefin dag !

Kristine

27.03.2012 kl. 10:01
Herlig, herlig :D Du klarer friste meg her jeg sitter med kyllingen og brokkolien min .. ;) Tirsdagsklem til deg :)

Kristine

27.03.2012 kl. 10:07
Mm mm mm:)

Mira

27.03.2012 kl. 10:40
Flott med en snn oppskrift da empanadas er noe av det beste jeg vet! Helst fylt med karbonadedeig, kokt egg og rosiner.. NAM! :)

Kjernesunn

27.03.2012 kl. 10:42
Namnamnam!!! :) det s godt ut det! :)

maybrittstyrkecoach

27.03.2012 kl. 11:12
Mmmmmmmmmmmmmm :P

Karina

27.03.2012 kl. 11:20
Namnamnam - dinne skal prvast ut :-D

Fra tjukk til smukk

27.03.2012 kl. 11:49
Looks real good! Jeg har en forkjrlighet for det meste som er fylt!

Linda

27.03.2012 kl. 12:07
Nei! Ikke flere oppskrifter n! Jeg har bakt for mye i det siste, m prve alle oppskriftene dine vettu ;) Hehe.... Det ser s alt for godt ut =)

Jasmine

27.03.2012 kl. 12:11
S kjempe godt ut!! hvor lang tid ca brukte du p dette? fr de er ferdig..

Kristin

27.03.2012 kl. 12:43
er empanadas det samme som calzone omtrent? s driiiiiit digg ut :-) SKAL prves ut! :)

AnnetteHelene

27.03.2012 kl. 13:11
Du er s utrolig flink:) nam!

Hper tirsdagen din blir strlende <3 idag skinner solen :)

Natalie

27.03.2012 kl. 14:40
Empanadas er s godt! Spiser det kanskje 1-2 ganger i ret, da mamma pleier laga en stor lading :p

Har en pappa som kommer fra Chile, s denne oppskriften er fra bestemora mi :-)

Malene

27.03.2012 kl. 14:43
Hvor er alle ingrediensene fra? :)

Det ser kjempegodt ut ! :D

Emilie

27.03.2012 kl. 15:35
, du er s flink! En sann inspirasjon. Og dette m jo vre noe av det beste jeg vet!

Skal s lage dette en dag :)! P.s det er veldig godt med oliven i ogs!

Den lille stlendingen

27.03.2012 kl. 17:05
I gr laget jeg dette sjokoladeplegget du laget her om dagen. Prottispulver, kakao, stning og bittelitt melk. Jeg smurte det utover speltlomper jeg akkurat hadde tatt opp av brdristeren. Jeg dde nesten - av lykke! Hurra. Det smakte fest. Himmel og hav s godt. Du lager mye som ser godt ut alts. Empanadas frister ogs... Men du kjrer lite carbs om dagen? Bevisst? Puss och kram

Cecilie Lykke

27.03.2012 kl. 17:11
Ooh, du fikk det jo til! Herlig, dette m testes :-)

27.03.2012 kl. 17:18
oooooo nam!

Hege

27.03.2012 kl. 17:53
Du lager mye god mat! :D

Kristine

27.03.2012 kl. 19:59
Vilde Sofie:

Mat er godt og gy :D

Har du ftt kost deg p kjkkenet?

Det nrmer seg helg?.og pskeferie :D

Kristine

27.03.2012 kl. 20:00
Kristine:

Det var ikke meningen friste deg.

Kylling og brokkoli er ikke s verst det heller da ;)

Etter konkurranse fr vi ta en sunn-bakst date :)

Kristine

27.03.2012 kl. 20:00
Mira:

S gy :)

Jeg lurer p om vi er ganske like.

Fyller du karbonadedeig og rosiner i samme? Det hrtes spesielt ut.

Kristine

27.03.2012 kl. 20:02
Linda:

Det var ikke meningen :(

Kristine

27.03.2012 kl. 20:03
Jasmine:

Fra jeg startet til de er ferdige tar det vel kanskje 45 minutter.

15 minutter p selve lagingen og 30 min i ovnen. Ganske raskt lage :)

Kristine

27.03.2012 kl. 20:03
Kristin:

Ja, det er s si det samme :)

Jeg tror egentlig bare forskjellen er at empanadas er spansk mens calzone er fra mexico (?).

Kristine

27.03.2012 kl. 20:03
AnnetteHelene:

Mat er jo gy :)

Hper du har en strlende dag selv ste <3

Kristine

27.03.2012 kl. 20:08
Natalie:

Da kan jeg tenke med det smaker helt himmels.

Bestemors oppskrift fra Chili. Mmmm :)

Kristine

27.03.2012 kl. 20:08
Malene:

Fra funksjonellmat.no :)

Kristine

27.03.2012 kl. 20:10
Emilie:

Hper det faller i smak Emilie :)

Oliven, ja. Det m testes!

Kristine

27.03.2012 kl. 20:11
Den lille stlendingen:

Hehe... S fantastisk herlig lese kommentaren din. Den oser over av glede :D

Jeg spiser en del karbs om dagen, men jeg spiser mesteparten p kvelden. Jeg spiser som regel proteiner og fett tildligere p dagen og karbs p kvelden. Da sover jeg s godt :)

God klem til deg

Chassi

27.03.2012 kl. 20:49
Haha!! Jeg fikk sjokoplegg av den lille stlendingen og jeg kan love at det var ekte glede hos oss begge to. <3

Silje M

27.03.2012 kl. 21:15
Kan man bytte bakepro mot f.eks hvetekim/rugmel grovt?

Silje M

28.03.2012 kl. 08:09
Kan man bruke skummet melk isteden for mager kesam?

Kan man bruke 2 eggeplommer isteden for eggehvite?

Kristine

31.03.2012 kl. 18:41
Silje M:

Du kan bytte ut bakepro med annen trrvare, ja :)

Kristine

31.03.2012 kl. 18:44
Silje M:

Da ville jeg heller prvd yoghurt naturell eller creme fraich. Melk er en del mer flytende enn kesam.

Du kan bruke hele egg, kun eggeplomme eller eggehvite :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no