www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

SØNDAG OG BRØDBAKST

  • 05.05.2013, 18:04



En ting jeg ikke er flink til, er å bake brød. Det blir enten tørt eller deigete.
Da jeg fikk akutt lyst på nybakt brød tidligere i dag sa PØ "har ikke du en sånn ferdigmiks?".
Jeg hadde helt glemt at jeg hadde denne miksen fra FunksjonellMat i skapet.


Det er første gangen jeg har brukt lavkarbomiksen, men det blir helt klart ikke siste.
Å lage brødet var gjort i løpet av få minutter, kun blande miksen med vann og deretter sette det i ovnen.
Duften av nybakt brød spredte seg raskt i hele huset, så deilig.
Brødet ble saftig og veldig godt.


Grunnen til at jeg veldig sjeldent spiser brød er fordi magen min ikke er veldig glad i mel, spesielt ikke hvetemel som er i de fleste brødsorter, samtidig som jeg synes det metter veldig lite. Det har faktisk skjedd at jeg har spist et helt brød på en gang! Jeg føler stort sett at det er pålegget som metter og at brødet bare er der, dermed har jeg funnet ut at jeg like så greit kan droppe det.
Jeg ble derfor veldig glad over å ha funnet et brød som smaker godt, som magen min likte og som metter.
Det eneste negative jeg har å si om brødet er at jeg synes det var noe dyrt med tanke på at brødet er nok så lite. Det blir nok ikke et brød jeg kommer til å bruke hver dag, det blir dyrt for en fattig student, men heller det brødet jeg velger når jeg har lyst på brød.


Lunsjen i dag ble selvfølgelig nystekt brød, varmt og godt, med hjemmelaget aioli, reker, spekeskinke, avokado, ost, egg, tomat, agurk og paprika.
Ordentlig kose seg inne en lat søndag mat.


Ved siden av serverte jeg en kopp sjokoladekokos kaffe.
En ny miks som slang i sammen.
Jeg blandet sammen 10 g mocca-protein, 1 ts kakaopulver, 1 ts kokos, 1 ts sukringold og 0,5 dl vann i en kopp. Deretter helte jeg over svart kaffe. Tilslutt hadde jeg over 1 dl melk som jeg skummet opp med en visp.
Godt!

Gårsdagens treningsøkt ble en løpetur.
Nå er det noen uker siden jeg løp sist, og det var så godt!
På grunn av regnværet trakk jeg inn på Elixia.
Det ble 8 deilige kilometer på møllen :grin:
Som jeg skrev på instagram i går, @dedicationkristine, så er løping så mye mer for meg enn trening, fettforbrenning og svette. Når jeg løper kapsler jeg meg inn i min helt egen verden. Her er jeg takknemlig for den kroppen jeg har, for at den er sunn, frisk og glad, og at jeg har ben som kan løpe. Det er en pause fra hverdagen hvor jeg tenker igjennom ting og løser problemer. Jeg føler meg rett og slett lettere til sinns, mer ernergisk og glad etterpå.

I dag har jeg stort sett vært lat hele dagen.
Hvert øyeblikk blir det en liten power walk ut i ettermiddagssolen, mens PØ står for søndagsmiddagen.
Håper helgen din har vært bra.
Nyt det lille som er igjen.


Kristine  

Una

05.05.2013 kl. 18:11
Godt å høre jeg ikke er den eneste som ikke er så god til å bake brød :P Så kjempegodt ut :D

madelen

05.05.2013 kl. 18:20
hva slags brødform har du brukt?
Tålte magen din dette brødet? :) eg har også en kranglette mage og spise ikkje brød. Denne miksen eg eg liggande, kanskje eg skal prøve det en dag :D ha en fin kveld vidare!

Kristine

05.05.2013 kl. 18:38
Linda Marie Stuhaug:
Ja, jeg har ikke fått noe vondt så brødet er magevennlig :D

Kristine

05.05.2013 kl. 18:38
madelen:
Det følger med en brødform :)

Kristine

05.05.2013 kl. 18:39
Una:
Det er greit med noen "jukse" varianter da ;)

Victoria

05.05.2013 kl. 18:43
Må teste det brødet en gang, jeg og! :)

Anne Neuber

05.05.2013 kl. 19:03
You're so right about running! <3

It's a 'me zone' to relax, get rid of stress,

solving problems and feel so strong and motivated after it.

Margrete

05.05.2013 kl. 20:00
Nybkt brød er jo så godt, spesielt duften som fyller hele huset når det kommer ut av ovnen :)

Maire

05.05.2013 kl. 20:03
Ingenting slår nystekt brød med godt pålegg:)

Så tror jeg skal teste ut denne mixen. Har du prøvd noen andre lavkarbo brødmix?

Chassi

05.05.2013 kl. 23:29
Cool! Prøv å blande mixen med pistasjprottispulver så blir det kakebrød. ;-)

Kristin kristoffersen

06.05.2013 kl. 13:15
Hei:) har smakt det brødet,men et brød som er billigere,større brød og bedre er glutenfri lavkarbomiks :) anbefales:) herlig blogg du har! Ha en fin dag:)

Cecilie Lykke

06.05.2013 kl. 14:34
Har blitt veldig glad i lavkarbo-brødet selv :-) Kjempegodt med makrell på, hvis du liker det.

Kristin

06.05.2013 kl. 15:03
Glemte si at det var Toro sin glutenfrie lavkarbomiks:)

Kristine

06.05.2013 kl. 22:17
Kristin:
Takk for tipset :)
Jeg har prøvd det, men fikk vondt i magen. Tror muligens det er fordi de har havregryn i.

Kristine

06.05.2013 kl. 22:18
Cecilie Lykke:
Nå fikk jeg kjempe lyst på makrell i tomat!

Kristine

06.05.2013 kl. 22:18
Chassi:
Hey, hey! Den var ny :)

Kristine

06.05.2013 kl. 22:20
Maire:
Nystekt og varmt, det er deilig :)
Jeg har testet både toro og møllerens, men magen var ikke spesielt begeistret. Det er nok muligens fordi de har havregryn og rugmel i.

Kristine

06.05.2013 kl. 22:20
Anne Neuber:
So glad to hear :)

Kristine

06.05.2013 kl. 22:20
Victoria:
Gjør det :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits