APPELSINFROMASJ

Hva med en deilig og forfriskende appelsinfromasj med appelsingele.
Denne er god. Jeg vil si kanskje påskens beste dessdert!

Påskens beste dessert!

Appelsinfromasj
3 appelsiner
300 g skyr naturell, eller gresk yoghurt, mager kesam, yoghurt naturell
2 ss sukrin
2 gelatinplater
0,5 dl varmt vann, nesten kokende
2 eggehviter

Appelsingele
4 appelsiner, eventuelt appelsinjuice
3 gelatinplater
1 dl varmt vann
1 ss sitronsaft, kan sløyfes
1 ss sukrin gold

Start med appelsinfromasjen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Klem ut vannet og ha dem i det varme vannet.
Mos ut all saften av appelsinene.
Bland appelsinsaften med skyr.
Ha i den smeltede gelatinen.
Stivpisk de to eggehvitene.
Tilsett sukrin og pisk litt til.
Vend så eggehvitene forsiktig inn i osteblandingen.
Fordel i skåler og sett kaldt i minimum 1 time.

I mellomtiden lager du appelsingeleen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Ha de så over i det varme vannet slik at de smelter.
Press all saften ut av appelsinene.
Bland appelsinsaften med sitronsaft og sukrin gold. Tilsett så den smeltede gelatinen.
La geleen avkjøle seg en halv times tid før du heller den over appelsinfromasjen.
Etter en times tid i kjøleskapet er den klar.
Nyt.


Håper appelsinfromasjen faller i smak og at du nyter påsken til det fulle.
Ha en strålende dag og nydelig påske  :grin:

Kristine 

10 kommentarer
    1. Hva mye vann skal vi løse gelatinplatene ut i?, skal vannet være med i oppskriften?

    2. Laget moussen i dag og serverte med fløte. Knall digg. Selv sønnen likte det =) Takk.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg