hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

RABARBRAPAI

  • 25.05.2014, 14:42



Hei dere!
God og nydelig sndag.
Her er det grtt og regnfullt, men hva gjr vel det om man kan vre inne og bake? :grin:
Jeg elsker slike gr dager hvor jeg kan g rundt i pysjen hele dagen og bare sysle med ting som gjr meg glad, deriblant matlaging.


Det er rabarbratid.
Mai og juni er hysesong for denne nydelige grnnsaken.
Den er sur, grunnet at den inneholder mye eple- og oksalsyre, men sammen med sukker eller sukrin blir smaken fullkommen.
Rabarbra er veldig kalorifattig og inneholder en god mengde kostfiber og kalsium.


Jeg laget rabarbrapai som jeg fylte med en deilig vaniljekrem.
Har du ikke rabarbra tilgjengelig, kan du bytte det ut med andre frukt og br.
Jordbr, blbr og eple vil gjre seg utmerket!
Det ble s godt!



Rabarbrapai

Paiskall
80 g mandelmel
1 ss sukrin
1 ss kokosmel, eller annet mel som speltmel
1/2 ts salt
2 ss smeltet smr
100 g gresk yoghurt eller kesam

Bland sammen mandelmel, sukrin, kokosmel og salt.
Tilsett det vte.
Press deigen utover en springform p 24 cm i diameter. He
Jeg brukte to former med 12 cm i diameter.
Prikk bunnen med en gaffel.
Stek bunnen nederst i ovnen p 180 grader i 10 minutter.

Vaniljekrem*
2 eggeplommer
2 dl melk
2ss sukrin
1 ts vaniljepulver
1 ts xanthan gum eller maizena

Bland sammen alle ingrediensene i en kjele.
Varm opp under stadig omrring til kremen begynner tykne.
Ta s vaniljekremen av platen.

Fyll
Vaniljekrem*
150 g rabarbra**
1ss sukrin

Ha vaniljekrem over bunnen.
Skjr rabarbra i skiver og str dem over vaniljekremen.
Topp med sukrin.
Stek videre p nest nederste rille i ovnen i 15 min.

*Om du ikke nsker ta deg bryet med lage vaniljekremen fra bunn, kan du bytte den ut med 1 boks kesam vanilje.
**Rabarbra kan byttes ut mot 150 g av andre frukt og br typer.


Server gjerne med en klatt pisket kremflte.
Fantastisk nydelig og smakfullt.
Hper du lar deg friste :grin:
Ha en god sndag.


Kristine

Karianne

25.05.2014 kl. 15:35
Skal lage med en gang:-)

Siri C

25.05.2014 kl. 16:57
Du er s flink! Ser kjempe godt ut! :-)

Kati

25.05.2014 kl. 17:10
Can you add the Google translater link, I really want this recipe ;))) Thanks!!!

Lilli

25.05.2014 kl. 18:15
S godt ut! :)

Vilde

25.05.2014 kl. 19:42
Det s rett og slett herlig ut! :)

Erica

25.05.2014 kl. 19:42
S godt!! Pleier lage rabarbrakake ukentlig om sommeren, og gleder meg n veldig til prve denne oppskriften med vaniljefyll nr rabarbraen er klar! Skal garantert serverest med stooor(e) kremklatt(er) ;)

Klem til deg <3

Linda

25.05.2014 kl. 21:25
Denne s utroolig god ut! :D Skal virkelig testes ut nr rabarberaen kommer her p byda ogs :)

Kariqa

26.05.2014 kl. 14:43
, nam! Men tror du det gr an bytte ut melken med rismelk eller mandelmelk? :)

Anette Srland

26.05.2014 kl. 15:30
Den s utrolig god ut.. M prves :D

Kristine

26.05.2014 kl. 16:41
Anette Srland:
Hper den faller i smak Anette :)

Kristine

26.05.2014 kl. 16:41
Kariqa:
Det tror jeg absolutt. Jeg brukte nemlig kokosmelk, s vil tro rismelk og mandelmelk fungerer supert :)

Kristine

26.05.2014 kl. 16:41
Linda:
Ja, gjr det. Jeg tror den vil falle i smak :)

Kristine

26.05.2014 kl. 16:42
Erica:
Krem hrer med. Det meste blir jo bedre med krem ;)
Hper kaken faller i smak.
Ha en super mandag Erica. God klem :)

Kristine

26.05.2014 kl. 16:42
Vilde:
Det skal jeg love deg at den var ogs :)

Kristine

26.05.2014 kl. 16:42
Lilli:
Gjett om :)

Kristine

26.05.2014 kl. 16:43
Kati:
You can also youse Google translate.
On my new blog that will soon be launched, is there google translate:)

Kristine

26.05.2014 kl. 16:43
Siri C:
Tusen takk for det ste deg <3 God mandag :)

Kristine

26.05.2014 kl. 16:44
Karianne:
Falt det i smak? Hper det :)

Ingrid T

26.05.2014 kl. 20:45
h, herlig! For en tilfeldighet! Tenkte igr at jeg mtte lete etter en sunn oppskrift p kake/pai med rabarbra- og her er den, jammen ta! Supert! Ser veldig god ut! Skal prve i morgen!

Ha en fin kveld! :)

Kristine

27.05.2014 kl. 09:45
Ingrid T:
S herlig! Tirsdag og rabarbrapai hres deilig ut :)
Hper det faller i smak. God baking :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no