GRESSKARKAKE MED GLASUR


For en bra helg dere!
Jeg har rett og slett kost meg maksimalt med mye hygge, sosialt og latter.
Som vanlig, ble det naturligvis en bakerunde i dag.
Søndag er selvskreven bakedag. Når været i tillegg er grått og trist, roper kjøkkenet på meg.
Jeg tryllet frem denne deilige gresskarkaken med sjokoladeglasur.

Denne kaken ble veldig saftig og god.
Gresskar har en søt og anvendelig smak som gir ekstra fylde til kaker og annen bakst.
Har du ikke gresskar kan du fint bruke revet gulrot isteden. Det vil jeg tro blir like godt! 



Gresskarkake med sjokoladeglasur

Kake
2 egg
60 g sukringold
150 g kesam
30 g havremel
30 g vaniljeprotein
30 g kokosmel
1 ts bakepulver
1 ss kanel
1 ts vaniljepulver
200 g revet gresskar

Pisk egg og sukrin luftig.
Ha i kesam.
Rør så inn tørrvarene og revet gresskar.
Fordel røren i en form. Jeg brukte en rund springform med 20 cm i diameter.
Stek på 175 grader i 25 minutter.
Avkjøl kaken, før du har på glasur. Som du ser, gjorde ikke jeg dette. Jeg er en utålmodig sjel. Dermed smeltet glasuren og begynte å renne av.

Sjokoladeglasur
200 g kokoskrem
2 ss smør
5 ss kakaopulver
2 ss mocca-protein
2 ss sukrinmelis
2 ss sterk kaffe, kan sløyfes
1/3 ts salt
1 ts vaniljepulver

Pisk sammen alle ingrediensene.
Fordel utover kaken.

Håper helgen din har vært super.
Nyt siste rest av søndagen :grin: God kveld!

Kristine ♥ 

23 kommentarer
    1. Ingrid:
      Prøv gresskar. Det er jo så godt. Jeg lager gresskarpureen selv, men du kan også kjøpe den på boks. Oftes synes jeg hjemmelaget er best.
      Spørs om det ikke må bli et kurs etter hvert. Hadde jo vært utrolig gøy 🙂

    2. Kjekt å høre du hadde en fin helg med maksimal hygge 🙂 Jeg derimot lå i sengen hele går og store deler av dagen men nå kommer det seg. Bedringstegn er at jeg vil hoppe inn i skjermen å slikke glasuren av den kaken haha

    3. Jeg kjenner deg ikke Kristine. Jeg vil bare si at jeg synes du er helt utrolig og at jeg ønsker deg alt godt i fremtiden <3

    4. Hei Kristine! Jeg har akkurat startet å lese bloggen din, og må si at du har endret synet mitt på kropp og trening i det siste. Kan du skrive om hvordan du gjorde det med trening når du kom ut av spiseforstyrrelsen? Må man slutte å trene og begynne å spise nok først, eller kan man trene parallellt? Jeg sliter med at jeg ikke tør å spise 2000 kcal hvis jeg ikke trener. trener jeg ikke, går jeg ikke over 1500 kcal. spiser vanligvis 1500 kalorier i hverdagene, men overspiser ofte i helgene. hvis jeg øker til 2000 kcal uten trening vil vel vekta skyte opp? jeg er ikke undervektig, har normal bmi, er slank, men med ganske høy fettprosent i forhold til vekten. håper du svarer, jeg er så sliten av dette. karoline

    5. Helt urelevant for denne posten, men hvor ha rdu kjøpt den fine kalenderen din med gode ord?
      En sånn en kan jeg jammen tenke meg 😉

    6. Nam! Det så jo mildt sagt fantastisk ut! Har heller ikke noe forhold til gresskar i matlaging, hadde vært spennende å opplevd en ny smak! Så får kanskje prøves etterhvert 🙂 Kjøper du et helt gresskar da, eller har de noe slags “gresskarpurè” på boks noen steder? Dersom du utlyser et kurs i matlaging, Kristine, så rekker jeg ivrig opp hånden for å være med altså! Du har inspirert meg i årevis med kokkeleringen din 🙂 At det er så mange muligheter med ulike typer matvarer hadde man ikke trodd altså, så du har fremmet et nytt blikk på hvor spennende kost faktisk kan være 🙂 Håper du har hatt en fin helg, nyt siste rest av søndagen! 🙂

    7. Famwangaasegg:
      Ok. Personlig foretrekker jeg skyr naturell eller most cottage cheese. Synes det gir en bedre smak. Kesam har en syrlig ettersmak. Men det blir likevel bra om de andre ingrediensene er gode 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg