www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

1 DESEMBER & JULEKAKE

  • 01.12.2014, 17:36




Hei dere.
Hper dere har hatt en fantastisk frste desember.
Jeg har benyttet dagen til bake en deilig julekake.
N dufter det helt fantastisk i hele huset.
Med tente lys og julemusikk skal jeg sette meg noen og nyte noen biter n. Jeg har riktignok prvesmakt allerede!



Julekake

2 egg
30 g smeltet smr
3 dl melk
2 dl bokhvetemel
2 dl kokosmel
1 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
2 ts kardemomme
1 ts kanel
1/2 ts salt
1 dl rosin, kan slyfes

Pisk egget lett. Ha i melk og smr.
Tilsett s de trre ingrediensene.
Deigen skal bli fast men fortsett vre klissete. Tilsett eventuelt litt mer mel om den blir for ls, eller mer vske om den blir for vt.
Rr til slutt ned rosinene.
Ta kaldt vann p fingrene dine og form en stor runding p et bakepapir. Eventuelt kan du ogs bruke en brdform, da vil du f en hyere kake.
Stek julekaken p nederste rille i ovnen p 175 grader i 50 minutter.
Avkjl noe fr du serverer.


Kaken ble utrolig saftig og god.
Den er ikke helt som mammas versjon, men hakk i hel.
Med en klatt smr ble det omtrent som i gamledager.


Hper det smaker.
God kveld:grin:

Kristine

Nina Bakke

01.12.2014 kl. 18:51
nam

Pernille

01.12.2014 kl. 19:27
S godt!

M

01.12.2014 kl. 19:58
nam, det s utrolig godt ut! Skal jeg jammen meg prve nr jeg kommer hjem

til jul!

Jeg m bare si at du er virkelig en sann inspirasjon, Kristine!

Matglede, treningsglede- og du virker som en utrolig herlig person, jeg blir s

glad hver gang jeg titter innom, trist ogs med tanke p hva som har skjedd n,

men du er s positiv, at jeg bare fler jeg kjenner utstrlingen din strle gjennom

skjermen :D nsker deg en riktig fin kveld videre!

Eldeen

01.12.2014 kl. 20:22
Nam, det s kjempegodt ut! :-D
S himmelsk ut. Jeg elsker julekake med smr og evt brunost :D

Charlotte C. Gilje

01.12.2014 kl. 21:31
Ha en fin kveld, Kristine!! :-)

linn marie blom

01.12.2014 kl. 22:48
S deilig :-D denne skal tester, men stekes p 157 eller 175 grader? :-S

Karianne

02.12.2014 kl. 00:27
Nammis!!

Kristine

02.12.2014 kl. 01:20
s helt fantastisk ut !!!

Ha en super advent og frjulstid flotte deg!

Andrea

02.12.2014 kl. 07:49
gleder meg til lage denne nr jeg drar hjem i jula! :D

Ida

02.12.2014 kl. 08:55
Hei. Kan man bytte ut bokhvetemel med feks fullkornsmel eller speltmel?

V

02.12.2014 kl. 10:50
Kardemomme er en av favorittkrydderne mine, det setter s god smak. Det og kanel ❤️

Kristine

02.12.2014 kl. 15:40
V:
Jeg er s enig. Det gir en bolleflelse med en gang :)

Kristine

02.12.2014 kl. 15:40
Ida:
Ja, det vil fungere kjempe bra :)

Kristine

02.12.2014 kl. 15:40
Andrea:
Hper det smaker :)

Kristine

02.12.2014 kl. 15:40
Kristine:
Tusen takk. Du ogs :)

Kristine

02.12.2014 kl. 15:40
Karianne:
S absolutt :)

Kristine

02.12.2014 kl. 15:41
linn marie blom:
Skrivefeil. Takk. Skal st 175 :)

Kristine

02.12.2014 kl. 15:41
Charlotte C. Gilje:
God tirsdag du :)

Kristine

02.12.2014 kl. 15:41
lovelyliller.com:
Hadde ikke brunost dessverre, men det er favoritten :)

Kristine

02.12.2014 kl. 15:41
Eldeen:
Det skal jeg love deg at det var :)

Kristine

02.12.2014 kl. 15:42
M:
Hper det faller i smak M.
Og tusen hjertelig takk for kjempe koselige ord. Det setter jeg s pris p. Jeg forsker gjre det beste ut av hver dag. Slike ord gjr meg ekstra sterk. God klem til deg :)

Kristine

02.12.2014 kl. 15:42
Pernille:
Kjempe godt, ja :)

Kristine

02.12.2014 kl. 15:42
Nina Bakke:
M'hm :)

Karjana

02.12.2014 kl. 17:16
Hei :)

Kan jeg bruke havremel eller mandelmel isteden for bokhvetemel, eller vil det fungere daarlig?

Sandra.osv@hotmail.com

02.12.2014 kl. 17:59
Er det ndvendig med fiberhusk?

Sandra.osv@hotmail.com

02.12.2014 kl. 18:02
kan jeg bruke mandelmel istedenfor kokosmel, eller blir det helt annen smak?

Kristine

02.12.2014 kl. 18:26
Sandra.osv@hotmail.com:
Ja, det vil gi en annen smak og en annen konsistens. Da m du trolig tilsette mer mandelmel, da kokosmel trekker til seg mer vske enn mandelmel.

Kristine

02.12.2014 kl. 18:26
Sandra.osv@hotmail.com:
Jeg vil anbefale det, ja. Eventuelt 1 -2 ss potetmel :)

Kristine

02.12.2014 kl. 18:26
Karjana:
Havremel fungerer supert isteden for bokhvetemel. Ikke mandelmel :)

Renate

03.12.2014 kl. 17:44
Tusen takk for mange fine oppskrifter som ikke inneholder gluten. Denne skal jeg absolutt prve i adventstiden :-)

nsker deg en fin adventstid!

Kristine

03.12.2014 kl. 17:52
Renate:
Hper det faller i smak :)

Rebekka

05.12.2014 kl. 13:46
Hei Kristine!

Tusen takk for fantastisk oppskrift! jeg har akuratt kooosa meg med dette til lunsj

i dag <3 smakte fantastisk. nsker deg en strlende god fredag og go helg ;)

Kristine

05.12.2014 kl. 17:58
Rebekka:
s hyggelig lese Rebekka. Tusen takk :)

Sandra

11.12.2014 kl. 19:10
Er det mulig bruke kun kokosmel? Eller blir det helt annen smak? :)

Kristine

12.12.2014 kl. 17:47
Sandra:
Da vil du f en merkelig konsistens, s det vil jeg ikke anbefale.
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits