www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

PERFEKTE KNEKKEBRØD

  • 27.04.2015, 15:43



Hjemmelaget knekkebrød er noe jeg ofte lager.
Det er så utrolig enkelt! Alt du trenger er mel, frø, vann og salt! I tillegg er de både sunnere og bedre enn de du kjøper i butikken.

Tidligere har jeg slitt med å få knekkebrødene  helt spør, men nå har jeg knekt koden :grin: og da vil jeg gjerne dele oppskriften med dere.


Disse inneholder godt med sunt fett, proteiner, fiber og er gluten- og melkefrie.
Knekkebrødene passer like godt til frokost som lunsj eller kveldsmat. 
Håper de smaker.



Perfekte knekkebrød
1 stort brett, totalt 25 knekkebrød


100 g havremel*
30 g fiberfin**
100 g linfrø***
100 g sesamfrø***
100 g solsikkekjerner***
1 ts salt
4 dl vann

Bland sammen alle ingrediensene og la røren svelle i 10 minutter.
Bruk en slikkepott og smør blandingen jevnt utover en stor bakeplate.
Stek på 160 grader. Etter 20 minutter tar du ut knekkebrødene og skjærer dem i biter med en pizzakutter. Etter 40 minutter tar du knekkebrødene ut og legger dem på en rist, da blir de ekstra sprøe. Stek i 10 minutter til. Etter totalt 50 minutter tar du ut knekkebrødene av ovnen og lar de avkjøles på en rist. Oppbevar i en lufttett boks.


Alternativer
*havremel kan du lage selv ved å kverne havregryn. Eventuelt kan du også bruke andre tørrvarer som speltmel, rugmel eller bokhvetmel.
**fiberfin kan byttes ut med mer havremel eller en annen tørrvare
***av frø og kjerner kan du bruke akkurat det du ønsker og har tilgjengelig.  


Server knekkebrød med ønsket pålegg. 
Mine favoritter er kokte egg, tomat og et dryss salt, Jarlsbergost, pesto og paprika, eller cottage cheese med bær (eventuelt syltetøy, og sukrin.




Kristine  

SÅ kjempegode ut! Jeg er veldig glad i knekkebrød med leverpostei og agurk :3

27.04.2015 kl. 17:11
De så gode ut. Jeg skal lage :-)

Silje

27.04.2015 kl. 21:15
Jeg er i gang med knekkebrødnee Kristine :-)

Kristine

27.04.2015 kl. 22:01
Silje:
Så moro å høre. Jeg er sikker på at de vil falle i smak :)

Kristine

27.04.2015 kl. 22:02
Anonym:
Kos deg med knekkebrødene :)

Kristine

27.04.2015 kl. 22:02
lovelyliller.com:
Ja, det er godt. Spesielt med sylteagurk :)

Marit

28.04.2015 kl. 09:18
Gjorde en liten vri på frøene men knekkebrøda ble sprø og veldig gode :-)

Birgitte

28.04.2015 kl. 16:39
Hei Kristine :) Jeg lagde knekkebrødene dine i dag! :D alle ingredienseene var i kjøkkenskapet fra før, så da var jeg ikke snar å be! De ble kjempegode :) Og ellers ønsker jeg deg en fin dag! <3

Kristine

28.04.2015 kl. 17:36
Birgitte:
så utrolig koselig å høre Birgitte. Sånt gjør meg virkelig glad :)
Ha en super kveld :)

Kristine

28.04.2015 kl. 17:36
Marit:
Kjempe koselig å høre at oppskriftene blir brukt :)

Anne

03.05.2015 kl. 14:15
Hei. Jeg prøvde å lage disse i går, men det var klin umulig å få de av bakepapriet. Så måtte kaste alt :(. Bruker du noe på bakepapriet?

Kristine

03.05.2015 kl. 17:30
Anne:
Så merkelig. Jeg har aldri hørt om noen som har opplevd det før, med min oppskrift eller andre knekkebrød oppskrifter. Jeg bruker bare helt vanlig bakepapir. Det har alltid vært kjempe lett å ta de av.
Bruker du en gammel variant?

Monika

14.01.2016 kl. 20:27
Lagde disse i går! Ble veldig gode :D

Kristine

15.01.2016 kl. 10:10
Monika:
Å, så hyggelig å høre. Jeg blir alltid glad for at oppskriftene blir brukt og likt :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits