hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

BLONDIES MED KARAMELL

  • 13.06.2015, 13:08



Blondies med karamellfrosting ble til i natt da jeg ikke fikk sove. Og jammen er jeg glad for at jeg har noen svnlse netter av og til. For dette ble godt. Seig og st. Kanskje noe av det beste jeg har smakt p lenge!

Du kan fint lage blondiesen uten frostingen. Den er spass smakfull i seg selv.
Du kan ogs bare lage karamellfrostingen og spise den ut av en bolle om du nsker det. Nam!
Aller best er de riktignok sammen. En real smaksbombe for en hver stmoms som meg:grin:



Blondies med karamellfrosting

Blondies
1 boks kikerter
1 egg
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
50 g sukringold
5 drper stevia karamell, kan slyfes
2 ss smeltet smr*
2 ss havremel**
30 -40 g sukkerfri sjokolade, jeg brukte denne***

Skyll kikertene godt under kaldt vann. Mos dem med en stavmikser sammen med egget.
Bland inn resten av ingrediensene.
Fordel rren i en liten form. Jeg brukte en form med 10 * 8 cm. Lag dobbel rre om du vil ha en stor kake.
Hakk sjokoladen og fordel den i rren.
Stek p 175 grader i 25 - 35 minutter. Kaken skal fortsatt vre litt klissete.
Avkjl i formen.

*smeltet smr kan byttes ut med kokosolje
**har du ikke havremel kan du bytte dette ut med en annen trrvare som speltmel eller bokhvetemel
***hakket sjokolade kan byttes ut med ntter eller trket frukt


Karamellfrosting
1 dl vikingmelk eller flte
1 ts smr
1 ss yacon sirup eller honning
3 ss sukringold
100 g philadephia
100 g surkinmelis

Kok opp vikingmelk / flte med smr, yaconsirup og sukringold til massen blir noe mrkere og tykner litt. Det skal bli karamell.
Koker du karamellen i kjele tar det omtrent 30 minutter. Rr om underveis. Koker du massen i mikroen tar det 5 -8 minutter.
La karamellen avkjles i 20 minutter.
Bland s karamellen med philadephia og surkinmelis.
Fordel over den avkjlte blondien.


Ta en bit.
Nyt og mmmmm i vei, for dette var godt!


Kristine

Yngvild

13.06.2015 kl. 14:32
Oh, det hrtes kjempegodt ut! Denne oppskriften skal lagres og testes nr jeg kommer hjem fra ferie! :)

Har aldri prvd kikerter i bakst fr, s det er vel p tide ;)

linda

13.06.2015 kl. 14:34
Dven den m lages n!

Janne

13.06.2015 kl. 15:15
Det mest fristende jeg har sett p lenge. Takk for oppskrift :-)

Kristine

13.06.2015 kl. 17:04
Yngvild:
Gjr det Yngvil.
Kikerter i bakst er faktisk kjempe godt. Du smaker dem ikke i det hele tatt, men de gjr baksten mer kremet og saftig :)

Kristine

13.06.2015 kl. 17:04
linda:
Gjr det Linda :)

Kristine

13.06.2015 kl. 17:04
Janne:
Den var kjempe god. Hper du liker den :)

Maren

13.06.2015 kl. 18:34
Dette s kjempegodt ut! Oppskriften ble lagret i "bokmerker" tvert! :D

anonym

13.06.2015 kl. 21:04
h!! Dette s digg ut :D Jeg lurte p en liten ting, nr du lper intervaller (slik du nevnte i forrige blogginnlegg) lper du da med noe prosent motstand (oppoverbakke) p tredemllen?

Kristine

14.06.2015 kl. 12:40
anonym:
Forrige innlegg lp jeg ikke intervaller, men progresjonslp. Det har to forskjellige effekter.
Nr jeg lper intervaller har jeg til tider stigning, slik at det blir tyngre. Det varierer fra gang til gang og hva jeg lper :)

Kristine

14.06.2015 kl. 12:40
Maren:
Den m lages Maren.
Hper det smaker :)

Marie

14.06.2015 kl. 13:25
Hei,

Denne kaka ser suuuperdigg ut! Hvor mange gram kikerter bruker du forresten? Det er ulik mengde p de ulike merkene...

Kristine

14.06.2015 kl. 21:07
Marie:
Jeg brukte 1 boks. Avrent er det ca 200 gram nr jeg veide de :)

Johanne

16.06.2015 kl. 18:02
Hei Kristine! Jeg har lenge tenkt at jeg ville prve meg p kikerter i bakst, men m innrmme jeg har vrt litt skeptisk,- det er jo i mine yne en middags ingrediens. Jeg prvde for litt siden en annen oppskrift med kikerter (cookie dough treats), de var med honning, de ble ikke s smakfulle som denne kaken din! Jeg prvde oppskriften din i gr kveld og kaken ble en stor hit i heimen! Jeg tilsatte en dsj av Walden Farms Caramel Syrup, har du prvd den? Perfekt som smakstilsetning i bakst! Takk for gode og nyaktige oppskrifter og en inspirerende blogg :)

Hilsen Johanne

Kristine

16.06.2015 kl. 21:17
Johanne:
For en utrolig koselig kommentar lese. Jeg blir s glad nr oppskriftene blir brukt og likt. Det er da det er gy dele dem. Kjempe moro Johanne :)
Ja, jeg har prvd WF men er ikke s fan av de. Synes det er s veldig mange rare stoffer i dem og at de smaker kunstig. Men i bakst fungerer de nok.
Hjertelig takk for at du tok tid til legge igjen noen ord og at du prvde deg p oppskriften min :)
Klem fra meg
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no