www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

STPOTETLOMPER / WRAPS

  • 24.02.2016, 16:55


Jeg prvde meg p stpotetlomper / wraps igjen i gr kveld etter middagen. Denne gangen ble de perfekte. Rett og slett knall gode! Nkkelen til perfekte stpotetlomper / wraps er ikke bruke for mye mel. Da blir de saftige og gode. 
Du kan bruke disse til alt fra wraps, til ha plegg p, til middag, som pizzabunn eller bare som snacks. De er utrolig gode med brunost og syltety, eller kanel, smr og sukringold. Mmmm, s deilig! 

SAMSUNG CSC
Oppskriften er inspirert av kokeboken Kjernesunt. 


Stpotetlomper / wraps

500 g stpotet
1 ts salt
Havremel, cirka 150 g*

Skrell og kutt stpotetene i mindre biter. Kok dem mre. Hell av vannet og la de dampe godt av seg. 
Mos dem s med en stavmikser eller gaffel. Ha i salt. 
Tilsett s mel. Ha i litt og litt av gangen. Du skal f en fast deig, men den skal ikke bli hard. Ha heller litt for lite mel enn for mye, da blir de saftige og gode.
Forsk lage en kule av deigen og kjevl kulen ut til en lompe. Det er viktig ha litt mel p kjkkenbenken nr du kjevler ut. Klarer du kjevle ut deigen uten at den revner, er det riktig mengde mel.
Stek lompene i et par minutter p hver side i en trr panne p middels varme.
Oppbevar i en plastpose eller under et kjkkenhndkle. 

*havremel kan byttes ut med andre meltyper som speltmel 

SAMSUNG CSC
I dag hadde jeg med stpotetlomper / wrap i matbakken. De var fylt med ost, skinke, salat og pesto. Kjempe godt! Disse blir helt klart en favoritt hos meg fremover. Hper de faller i smak hos deg ogs. 


Kristine ♥

martha

24.02.2016 kl. 18:52
h, det har jeg lyst prve meg p :D Hvor mange lomper fikk du ut av denne oppskriften?

Kristine

24.02.2016 kl. 20:57
martha:
Jeg har ikke helt tellinga. Forsvant noen underveis i stekingen ogs. Tror det ble rundt 30 stykker :)

Evein

24.02.2016 kl. 18:54
Det m jeg prve ;) nam det m eg prve ;)

Kristine

24.02.2016 kl. 20:57
Evein:
Hper det smaker :)

Janne

24.02.2016 kl. 20:06
Elsker stpotet s det skal jeg prve :-)

Kristine

24.02.2016 kl. 20:57
Janne:
Gjr det Janne. De er kjempe gode :)

Eli

24.02.2016 kl. 20:35
Potetkaker, krotakaker, mjlkekaker, lomper osv er veldig vanlig her hvor jeg bor. Et tips er bruke mesteparten hvetemel til utbaking, da blir lompene saftigere. Det er ogs bedre bruke en skalt "takke" i stedet for stekepanne, men dette koster selvsagt litt. Ikke meningen vre noe bedreviter, bare noen tips. Dine s gode ut ogs ;)

Kristine

24.02.2016 kl. 20:56
Eli:
Tar det absolutt ikke som noen bedreviter. Jeg er ingen ekspert, s det er alltid supert med gode tips :)
Jeg kommer nok ikke til kjpe en takke med det frste, det blir s himla mange kjkkenredskaper (kjresten synes allerede jeg har alt for mange ;) ) men bake ut med hvetemel skal jeg prve neste gang. Tusen takk :)

Katarina

25.02.2016 kl. 11:46
Jeg laget de s jeg har god matpakke i dag. Gleder meg til lunsj assa :-)

Kristine

25.02.2016 kl. 16:57
Katarina:
Den matpakka da. Hper det smaker :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits