www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

EN BASE - TRE MIDDAGER

  • 16.11.2016, 15:45


For å være helt ærlig, synes jeg det et ordentlig tiltak å skulle lage middag for tiden! 
Som dere vet, ble jeg singel i sommer. Etter å ha laget middag til meg og samboeren omtrent hver dag i lang tid, føles det utrolig kjedelig å bare skulle lage middag til meg selv! Det er så mye mer givende å skulle lage mat til to, enn kun til en. Så om det er noen av dere som trenger en middagsdate, inviterer jeg deg gjerne. Neida, jeg bare tuller. Eller, joda....
Uansett, en god og næringsrik middag er viktig for kropp og sjel. Middag må en ha! Jeg har derfor funnet ut at det for min del hjelper veldig å lage middag for flere dager når jeg først lager mat. Likevel synes jeg det er kjedelig å spise nøyaktig det samme flere dager på rad. Da må jeg bruke fantasien og komme med flere retter av en og samme base. Nå for eksempel, har jeg laget en tomatsaus med karbonadedeigen som ble til tre forskjellige middager. En base og tre middager, så enkelt, sunt og godt kan det gjøres!

SONY DSC

En base - tre middager
Karbonadedeig i tomatsaus - basen 

Til 3 middager

600 g karbonadedeig
1 boks sjampinjong
1 boks hakkede tomater
4 ss tomatpure
0,5 dl vann
1 stor rødløk
2 hvitløksfedd
Ca 2 cm chili, kan sløyfes
1 ts oregano
Litt salt og pepper

Finhakk chili og hvitløk. Del rødløken i biter. Ha chili, hvitløk, rødløk og karbonadedeig i en panne eller en kjele. Jeg steker i en klatt smør. Stek til karbonadedeigen har fått en mørkere farge. Ha så i resten av ingrediensene. Kok opp og la koke i 5 minutter. 
Da er basen klar. 

SONY DSC

Middag en
Taco tomatsaus i lefse


Har laget jeg min egen lefse fordi jeg ikke hadde noe annet, men du kan fint bruke ferdigkjøpte tortillalefser eller lomper.
Lefsen laget jeg av 1 dl kikertmel og 1 dl vann som jeg blandet sammen og stekte i pannen. Da fikk jeg 2 lefser. Som fyll blandet jeg inn 1 ts tacokrydder i basen, varmet den opp i mikroen (bruk eventuelt kjele om du ikke har mikro) og la basen over i lefsen sammen med et par salatblader og jalapenos. 

SONY DSC

Middag to
Lefsepizza


Her brukte jeg samme oppskrift på lefse som over og laget meg en lefsepizza. Du kan naturligvis bruke ferdigkjøpte lefser eller lomper. 
Legg på basen på lefsene, ha over kikerter, revet ost og en liten dæsj oregano, og stek lefsepizzaene på 225 grader i 8 -10 minutter. Topp gjerne med noen tomatbiter og en dæsj rømme. 

SONY DSC

Middag tre
Chili con carne


Her tilsatte jeg kidneybønner, litt paprikakrydder og en liten dæsj kakaopulver i basen. Jeg bare rørte rundt de nye ingrediensene og varmet opp basen i mikroen. Sammen med chilien serverte jeg et par skiver brød.
 

Denne basen kan fint brukes til mer enn tre middager. Du kan også spise tomatsausen som den er og servere den med pasta. Eller du kan for eksempel lage en grateng ved å tilsette hakkede grønnsaker i basen, legge den nye basen i en ildfast form, toppe med revet ost og steke den i ovnen. Her er det flere muligheter! 
Sunn og god mat trenger altså ikke være så komplisert eller ta lang tid. Bruk en base og lag flere middager :grin:

Kristine ♥

Victoria Larsen

16.11.2016 kl. 15:53
Så gode tips! :)

Kristine

17.11.2016 kl. 17:04
Victoria Larsen:
Hyggelig at du synes det :)

lisarorvik

16.11.2016 kl. 15:57
Dette så jo bare kjempe godt ut :)

Kristine

17.11.2016 kl. 17:04
lisarorvik:
Ja, godt og enkelt :)

Sophie

16.11.2016 kl. 16:38
Helt genialt!! :-)

Kristine

17.11.2016 kl. 17:04
Sophie:
Og veldig godt :)

Janne

16.11.2016 kl. 20:43
Så smart og enkelt!

Kristine

17.11.2016 kl. 17:03
Janne:
Det enkleste er ofte det beste :)

Pauline Helmke

17.11.2016 kl. 06:20
Kjenner meg igjen med det at det er stusselig å lage middag til én, nå som jeg bor alene - pleier å ty til å lokke kjæresten bort med "ill feed you chicken", haha! Tomatsaus som dobler som spaghetti saus og pizza saus er også lurt å lage på forhånd og fryse i mindre porsjoner :)

Sees på trening i desember når jeg er på ferie i Norge igjen, jippi!

Kristine

17.11.2016 kl. 17:03
Pauline Helmke:
Hihi... Det er slik jeg også er. Inviterer folk på middag hele tiden!
Sees snart :D

Lisbeth

17.11.2016 kl. 07:59
Dette var smart. Blir ofte knekkebrød til middag her!!

Kristine

17.11.2016 kl. 17:02
Lisbeth:
Middag er viktig så en får i seg nok næring :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits