hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

STPOTETPIZZA MED HVITT FYLL

  • 02.03.2017, 09:00


SONY DSC
Denne stpotetpizzaen med hvitt fyll er bare fantastisk god! Jeg serverte den til en kompis som kom p middagsbesk i gr kveld. Han var skeptisk til pizza med bunn av stpotet og ble positivt overrasket. Etter at vi hadde spist, spurte han om oppskriften og sa han ville lage den selv ogs! Da kan jeg konkludere med at stpotetpizzaen ble godkjent :grin:

SONY DSCLinda stod for stpotetpizzaens oppstandelse for en god stund tilbake og etter det har den virkelig sltt ann. Frste gangen jeg forskte lage den, var ikke resultatet s bra. Etter noen runder har jeg virkelig ftt dreisen p stpotetbunnen. Kunsten er steke bunnen p varmluft og lenge nok slik at den ikke blir vt. Da fr du en spr og god bunn med en mild og noe stlig smak. Super godt! Toppingen kan du naturligvis variere etter hva du har lyst p og hva du har tilgjengelig. Hvitt fyll er min favoritt! Gode oster og spekeskinke gjr seg virkelig p den ste stpotetpizzabunnen. En uslelig kombinasjon som jeg virkelig anbefaler at du prver. 

SONY DSC

Stpotetpizza med hvitt fyll

Bunn
400 g stpotet, ca 2 store
50 g havregryn, eller havremel
2 egg
50 g mandelmel, eventuelt 70 g mel som hvetemel, speltmel eller havremel
1 ts bakepulver
1 ts salt

Kok poteten p nsket mte. Jeg gjr det enkelt, deler potetene i 4 biter og har de i mikroen p full guffe i 4 -5 minutter. Du kan ogs koke potetene eller bake de i ovnen. Nr potetene er mre, moser du dem med egg og havregryn. Bland s inn resten av ingrediensene. Smr deigen utover et bakepapir. Her bruker jeg en skje. Stek p rist p 175 grader varmluft i 20 minutter. 

Fyll
100 g creme fraich, jeg foretrekker vanlig men du kan ogs bruke 10 % creme fraich
1/3 rdlk 
2 kinesiske hvitlk
5 cherrytomater
1 ts oregano
Ca 100 g spekeskinke
Revet ost, jeg brukte ca 100 g revet Jarlsbergost og mozzarella
Ca 50 g blmuggost

Smr creme fraich p bunnen. Skr hvitlk, rdlk og cherrytomater i skiver og str over. Topp med spekeskinke, oregano, revet ost og blmuggost.
Stek p 225 grader p nederste rille til osten er smeltet, ca 12 -15 minutter.
Nyt!

SONY DSC
Mmm... Litt ruccola p toppen og der har du en fantastisk god middag som kan nytes som en ekstra god hverdagsmiddag eller til helgekos. Sunt og godt er det uansett. Hper det smaker!
Ha en fin torsdag :grin:


Kristine ♥

Irina

02.03.2017 kl. 09:28
Aldri laget hvit stpotet pizza fr bare vanlig. Kanskje jeg m prve det? :-P

Kristine

02.03.2017 kl. 17:50
Irina:
Det er supergodt. Prv :)

Victoria Larsen

02.03.2017 kl. 11:02
Ser kjempe godt ut! :D

Kristine

02.03.2017 kl. 17:50
Victoria Larsen:
Du m prve Victoria :)

elisebr

02.03.2017 kl. 11:16
S god den s ut! :)

Kristine

02.03.2017 kl. 17:50
elisebr:
Den er super god! :)

Jenny

02.03.2017 kl. 11:25
Blmuggost er det beste jeg vet. M lage :-D

Kristine

02.03.2017 kl. 17:49
Jenny:
Ogs er det s godt p pizza :)

Unni B.

02.03.2017 kl. 11:38
Sier bare NAM!!!!

Kristine

02.03.2017 kl. 17:49
Unni B.:
Ja, s utrolig godt :)

Linn

04.03.2017 kl. 00:28
Prvde denne pizzan ikveld og den ble alt for fuktig og ble nesten som en potetstappe i bunn, ble aldrig krispig 😞 Fr aldrig stpotet krispig 😅 Ellers kjempe god 🙌🏼noe tips p hvordan man kan f den krispig? 🙏🏼

Kristine

04.03.2017 kl. 09:29
Linn:
Brukte du mandelmel? Mandelmel trekker til seg mye vske. Du skal f en ganske trr deig som du smrer utover. Om du ikke bruker mandelmel er det viktig at du tilsetter ekstra mye annet mel. Og det er ogs viktig steke p en ovnsrist og p varmluft. Stek s til bunnen er spr fr du legger p fyllet :) Da blir min spr og god.

Linn

04.03.2017 kl. 20:05
Jeg brukte 70g hvremel og resten stpotet og havregryn😜 Men da skal jeg bruke mandelmel i tillegg neste gang 👌🏼 Tusen takk for tips . 🙏🏼

Kristine

05.03.2017 kl. 10:11
Linn:
Eventuelt enda mer havremel slik at du fr en ordentlig deig :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no