hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

FRUKT- OG NØTTERUNDSTYKKER

  • 12.03.2017, 09:24Jeg er godt plantet i sofaen på hytten med ullsokker på føttene og kaffen i hånden. I skrivende stund sitter jeg og venter på frokosten. I dag får jeg nemlig servert en skikkelig deilig søndags- / hyttefrokost med lune rundstykker, egg, bacon og masse godt pålegg. Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg synes alltid det smaker ekstra godt når andre enn meg selv lager maten, så nå gleder jeg meg skikkelig til å bli skjemt bort med en god frokost!


Over til overskriften. Tidligere i uken laget jeg disse frukt- og nøtterundstykkene. De er super enkle. Du bare rører alt godt sammen i en balle og putter dem i ovnen. Vips så har du deilige, nystekte frukt- og nøtterdunstykker! Resultatet er saftige og søte rundstykker ala scones. De kan spises alene eller med godt pålegg. Rundstykkene gjør seg også utmerket i matpakken og de holder seg saftig flere dager i kjøleskapet, så lag gjerne en stor porsjon. Håper de faller i smak! Frukt- og nøtterundstykker
4 stk

100 g havregryn
30 g fiberfin, eventuelt annet mel som speltmel, bokhvetemel eller hvetemel
1 ts bakepulver
1 egg
130 g kesam, eventuelt gresk yoghurt eller lignende
1 ss sukrin
1 ss fibersirup, kan sløyfes
1/2 ts kanel
Tørket frukt og nøtter. Jeg brukte 1 ss rosiner, 1 ss hakkede valnøtter, 1 ss pistasjnøtter og 1 ss revet kokos

Bland sammen havregryn, fiberfin, bakepulver, egg, kesam, sukrin, fibersirup og kanel. Tilsett eventuelt 1 -2 ss vann om deigen blir tørr. La deigen svelle i 5 minutter. 
Lag 4 klatter på en bakplate. 
Stek på 175 grader i 15  -20 minutter.
Avkjøl noen minutter før du serverer. 


Slik ser de ut innvendig. Saftige, gode og med deilige biter av pistasjnøtter, rosiner og kokosen. Så godt!


De er virkelig fantastisk gode med en skive brunost. Spesielt når de serveres lune slik at brunosten smelter oppå frukt- og nøtterundstykkene. Mmmm... La deg friste :grin: 


Kristine ♥

Pernille

12.03.2017 kl. 09:55
Det så utrolig godt ut :)

Kristine

13.03.2017 kl. 08:13
Pernille:
Det var de også :)

May Britt

12.03.2017 kl. 10:24
De skal jeg lage :-)

Kristine

13.03.2017 kl. 08:13
May Britt:
Kos deg med rundstykker :)

Lissanine

12.03.2017 kl. 17:55
De blei super gode. Talk for en ekle favoritt oppskrift :-D

Kristine

13.03.2017 kl. 08:13
Lissanine:
Så hyggelig å høre :D
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no