hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

VRENS BESTE ISKAKE

  • 07.05.2017, 10:37


                                                                                                                                                         Reklame / inneholder ad-linker

SONY DSC
God mai-morgen ♥  Mai er en real festmned. Vi har 17 mai, kristi himmelfartsdag og arbeidernes dag, og for min del flere familiebursdager. Slike dager feires med gode kaker og hyggelig samvr. Denne festfine iskaken blir helt klart en favoritt til mai's helligdager. Jeg trr pst at det kanskje er vrens beste iskake!

SONY DSCFaktisk ble denne iskaken til helt spontant. Jeg hadde familien p middagsbesk og hadde kjpt alt for mye flte til de fltegratinerte potetene jeg lagde. Da mtte jeg finne en mte f brukt opp flten. Jeg er en stor is-elsker, s valget falt raskt p iskake. 

SONY DSC
Da jeg serverte iskaken, sa jeg ingenting om at det var en sunnere variant av den klassiske iskaken og at den var sukkerfri. Av erfaring vet jeg at enkelte fort kan dmme mat fr de har smakt den, om de vet at den er annerledes enn hva de er vant til. Alle gomlet i vei og skrt av den gode kaken. Selv min lille fetter p ti r, forsynte seg to ganger. Av den grunn trr jeg derfor trygt pst at du vil elske iskaken!

SONY DSC

Vrens beste iskake
Til 1 rund form


Bunn
50 g mandler, eller andre ntter
80 g havregryn
80 g frokostblanding, jeg brukte Bare Bra supergranola men du kan bruke det du har tilgjengelig
50 g sukringold

Hakk nttene fint med en kniv. Bland s med resten av ingrediensene.
Fordel i en springform. Stek p 175 grader i 15 -20 minutter.
Sukrinen smelter og karamelliseres slik at den binder ingrediensene sammen. 


Ismasse
1 egg
2 eggeplommer
80 g sukringold
1 ss fibersirup, eventuelt mer sukrin
3 dl flte
200 g philadelphia
100 g kesam
1 ss kaffe, valgfritt
1/2 ts vaniljepulver, eventuelt vaniljesukker

Pisk egg, eggeplommer, sukringold og fibersirup til eggedosis. Vend inn kaffe og vaniljepulver med en slikkepott. 
Pisk flten til krem. Vend s inn philadelphia og kesam. Smak deg gjerne til om du synes ismassen er st nok. 
Bland s sammen eggedosisen med kremblandingen. Hell over bunnen.
Sett i fryseren i minimum 4 timer. 
Kaken burde tine 10 -20 minutter p kjkkenbenken fr du serverer den. 


Ganache, kan slyfes 
40 g sjokolade, jeg brukte 1 plate sukrinsjokolade 
3 ss flte

Nr kaken har stivnet kan du ha over ganache om du nsker det. Dette steget er ikke ndvendig, men gjr at kaken ser ekstra fin ut.
Varm opp flten. Brekk sjokoladen i biter og rr inn den varme flten til sjokoladen smelter. 
Fordel over kaken. 
N kan du sette kaken tilbake i fryseren, eller du kan servere den med en gang. 

SONY DSC
Topp gjerne iskaken med br for gjre den ekstra festfin. 
Hper vrens beste iskake faller i smak hos deg ogs :grin: Nyt sndagen!


Kristine ♥ 

Pernille

07.05.2017 kl. 11:06
Mmm, den s utrolig god ut :)

Kristine

07.05.2017 kl. 19:42
Pernille:
Det var den virkelig! :)

Lailacecilie

07.05.2017 kl. 11:33
S deilig ut!!og bra du legger med oppskrift ♡ha en fin dag.

Kristine

07.05.2017 kl. 19:41
Lailacecilie:
Takk du og ha en god kveld :)

Victoria Larsen

07.05.2017 kl. 12:36
Ser jo helt himmelsk god ut! :)

Kristine

07.05.2017 kl. 19:41
Victoria Larsen:
Den er virkelig super god :)

annebe

07.05.2017 kl. 14:01
Den s jo bare helt nydelig ut :)) Kos deg med dagen videre <3

Kristine

07.05.2017 kl. 19:41
annebe:
Helt fantastisk god skal jeg si deg!

Olaug

07.05.2017 kl. 15:28
Ser helt insane godt ut :-D

Kristine

07.05.2017 kl. 19:41
Olaug:
Dobbel kommentar der gitt. Hihi...

Olaug

07.05.2017 kl. 15:29
Ser helt insane godt ut :-D

Kristine

07.05.2017 kl. 19:41
Olaug:
Det skal jeg love deg at det var ogs :)

Statera Marit Ebeltoft

07.05.2017 kl. 15:57
Nam nam, n kom jeg p at jeg sku jo prve meg p en eggefri iskake :D

Kristine

07.05.2017 kl. 19:40
Statera Marit Ebeltoft:
Tipper det ikke er noe stort problem lage iskake uten egg :)

Statera Marit Ebeltoft

07.05.2017 kl. 19:47
Nei har en tanke om den, hadde glemt av det helt til n :)

Kristine

08.05.2017 kl. 15:49
Statera Marit Ebeltoft:
Lykke til :)

:)

07.05.2017 kl. 21:31
Brukte du kremflte eller matflte?

Kristine

08.05.2017 kl. 15:48
:):
Du kan ikke piske matflte. S brukte kremflte :)

Karoline

08.05.2017 kl. 10:38
Wow! Ser jo sjukt god it :-) Kan man bruke sukrin+ i stedet for gold?

Kristine

08.05.2017 kl. 15:48
Karoline:
Det vil jeg tro fungerer supert. Smak deg gjerne til slik at det blir riktig smak :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no