EN LEKKER LUNSJ – EGG I BACONKOPP

De dagene jeg starter sent på jobb, slik som i dag, liker jeg å lage meg en ekstra god lunsj, eventuelt en tidlig middag, ettersom måltidet rundt middagstider blir spist i en matpakke. Da setter jeg meg ned en god halvtime, koser meg med maten og bare nyter. For meg er det en form for egenterapi hvor jeg lader opp og klarner tankene.

SONY DSCNå har jeg akkurat spist en skikkelig lekker lunsj! Den ser ganske så fin og komplisert ut, men alle komponentene er super enkle å lage. Og det smakte så godt! Jeg hadde kaffe med steamet kokosmelk, egg i baconkopp, grønnsaker, røkelakslefser og en dessertskål med bær. 

SONY DSC
Egg i baconkopp er en gammel favoritt jeg laget mye for noen år tilbake. Det tar riktignok et kvarters tid å lage, men etter at du har brukt to minutter på å gjøre istand baconkoppene, lager de seg selv i ovnen mens du kan gjøre noe helt annet! Du kan gjerne lage flere når du først er i gang. Baconkoppene holder seg supert i kjøleskapet i flere dager. 

Egg i baconkopp
Til 1 person

2 egg, 2 skiver bacon, 2 muffinsformer

Legg  en baconskive langs innsiden av hver muffinsform, slik at baconet lager en slags skål eller kopp. Klekk oppi et egg i hver form. 
Stek på 200 grader i cirka 15 minutter. 

SONY DSC
Røkelaks lomper kan lages i utallige varianter. Jeg har smurt fullkornstortilla lefser med phildephia og litt dijon sennep, lagt på skiver av røklaks og litt finhakket rødløk, før jeg har rullet dem sammen. 

SONY DSC
I dessertskålen med bær, har jeg norske fantastisk jordbær, blåbær og bringebær toppet med kesam, et dryss sukrinmelis og kokos. 

Da er jeg mett og fornøyd, og klar for å komme meg på jobb :grin: 
Håper du har en fin tirsdag!

Kristine ♥

10 kommentarer

Siste innlegg