hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

CHOCOLATE SWIRL CHEESECAKE

  • 24.09.2017, 09:58


SONY DSC
Ettersom det er sndag og jeg har fri, har jeg rukket ta meg en bakerunde allerede. N som jeg er vant til st opp fr seks om morgenen, vkner jeg grytidlig selv i helgene! I dag ble falt valget p ostekake, det er det nemlig lenge siden jeg har laget. Ettersom jeg hadde lyst p noe med smak av sjokolade, ble det chocolate swirl cheesekake, alts ostekake med en sjokoladevirvel. Det hres ikke like delikat ut p norsk, eller hva? Jeg velger i hvert fall beholder det engelske navnet! 

SONY DSC
Sjokolade og vanilje er en kjempe god kombinasjon. Det er noe med det syrlige fra ostemassen som gjr seg utrolig godt til sjokoladebunnen og sjokoladevirvelen. Et par slike chocolate swirl cheesecake's og en kopp kaffe, var fantastisk godt! 

SONY DSC

Chocolate swirl cheesecake
Til 4 - 5 porsjonsformer 

Bunn
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ss fibersirup, eventuelt annen stning
60 g havregryn
30 g havremel
2 ss kakaopulver
100 g kesam ca
1 egg

Bland sammen bakepulver, salt, sukringold, havregryn, havremel og kakaopulver. Tilsett s kesam og egg. Det blir en tykk og seig masse. 
Fordel rren i muffinsformene. 
Stek p 175 grader i 12 minutter. 
Avkjl.

Ostemasse 
4 plater gelatin
0,2 dl kokende vann
200 g kesam
1 pakke philadephiaost, light eller original
1 ts vaniljepulver
1 eggehvite 
3 ss sukrinmelis 
2 ss sjokoladeplegg*

Legg gelatinplatene i blt i kaldt vann i 5 minutter. Klem s vsken ut av gelatinplatene og smelt dem i 0,2 dl kokende vann. 
Bland sammen kesam, philadelphiaost og vaniljepulver. Stivpisk eggehviten med sukrinmelis. Vend s ostebladningen inn i de sitvpiskede eggehvitene. 
Fordel rren over den avkjlte bunnen i muffinsformene. 
Varm opp sjokoladeplegget i mikroen eller over vannbad slik at det blir mer flytende. Legg omtrent 1 ts sjokoladeplegg i hver muffinsform og bruken en gaffel til "swirl'e" det inn i ostemassen. 
Sett kaldt i minimum 2 timer.


*Har du ikke sjokoladeplegg kan du bytte det ut med smeltet sukrinsjokolade eller annen smeltet sjokolade. 

SONY DSC
Virkelig magisk godt! Hper du lar deg friste og at det faller i smak :razz: 


Kristine ♥

Ingrid

24.09.2017 kl. 12:02
N m bake :-P

Kristine

25.09.2017 kl. 17:23
Ingrid:
Hihi... Gjr det :)

Victoria Larsen

24.09.2017 kl. 13:20
Ser kjempe godt ut!!

Kristine

25.09.2017 kl. 17:23
Victoria Larsen:
Kjempe godt skal jeg si deg :)

Nina Bakke

24.09.2017 kl. 14:57
Det s digg ut :)

Kristine

25.09.2017 kl. 17:23
Nina Bakke:
Det var det ogs :)

SongCai1000

24.09.2017 kl. 15:35
Ser nydelige ut :). Jeg liker faktisk lage mat. Har en matblogg p http://chinesefood.chinaaese.com :)

Kristine

25.09.2017 kl. 17:23
SongCai1000:
Det er jo s moro lage mat :)

RebeccaHasselgard

24.09.2017 kl. 15:52
wow, dette s helt amazing ut!! : - D

Kristine

25.09.2017 kl. 17:23
RebeccaHasselgard:
Det smakte veldig s amazing ogs :)

Nina

24.09.2017 kl. 15:58
S utrolig fristene :-)

Kristine

25.09.2017 kl. 17:23
Nina:
Og veldig godt :)

Jannicke

24.09.2017 kl. 16:36
Du lager s mye godt :-)

Kristine

25.09.2017 kl. 17:22
Jannicke:
S hyggelig at du synes det :)

24.09.2017 kl. 19:34
Hva kan jeg bruke istedet for kesam?

Kristine

25.09.2017 kl. 17:22
Anonym:
Melk, yoghurt, skyr eller lignende :)

24.09.2017 kl. 21:25
Lurer p hvorfor du bruker kesam og egg i bunnen? Trodde man bare trengte trrvarer i den sammen med evnt fett? :)

Kristine

25.09.2017 kl. 17:22
Anonym:
Det kommer ann p hvordan bunn man vil ha. Her steker jeg jo bunnen, s det er mer 'kakedeig'-bunn :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no