SVAR

Her kommer svar på en rekke av spørsmålene fra uken som er gått.
Igjen vil jeg takke for alle ord og kommentarer. Jeg setter utrolig pris på det :grin:
Hver gang jeg åpner pc’n og skroller meg nedover kommentarene, blir jeg alltid rørt. Dere er helt fantastiske! 

Hvordan finner man treningsleden?
Tusen hjertelig takk for at du tar deg tid til å legge igjen en hilsen Stine. Det setter jeg veldig pris på 🙂
Det er viktig å finne en treningsform som er gledesfylt. Har du en type trening som du liker?
Jeg prøver også å fokusere på hvor deilig det føles etterpå. Ja, det er til tider veldig tungt å komme i gang, men det føles så fantastisk godt etterpå.
Det å ha et mål å jobbe mot kan også virke motiverende. Om du har en grunn for å komme deg på trening, virker det fort mer fristende.
Eller hva med å belønne deg selv? Om du klarer fire treningsøkter i uken unner du deg selv en ordentlig kosekveld, en tur til frisøren eller litt godis.

Har du kjæreste?

Ja.
PØ, som jeg stadig snakker om, er min kjæreste, samboer og beste venn.
Han er verdens beste på alle måter og gjør meg til et bedre menneske  

Du lager mye mat med rare ingredienser. Det blir litt for mange ingredienser for meg,.
Hvilke ingredienser ser du på som de viktigste?
Sukrin og mandelmel / kokosmel er det absolutt to viktigste ingrediensene.
Begge disse produktene får du kjøpt hos funksjonellmat eller på helsekosten.
Sukrin er et naturlig søtningsstoff. Ved å bytte ut sukkeret mot sukrin kan du spare mye kalorier.
Med mandelmel eller kokosmel kan du benytte mindre eller ingen hvetemel og få et magrere og mer proteinrik bakst med nesten ingen karbohydrater.
Videre ville jeg anskaffet med fiberhusk, som gjør at baksten holder seg bedre sammen og mer saftig, og et proteinpulver, som du kan bruke på lik linje med en annen tørrvare.
Disse fire ingrediensene er et absolutt må ha i mitt kjøkken.

Hva er dine beste oppskrifter?
Å, det var et vanskelig spørsmål.
Jeg er veldig glad i alle oppskriftene mine.
Lager jeg noe som ikke ser eller smaker bra, dropper jeg å dele den med dere.
Jeg er utrolig glad i den supre sjokoladekaken, oppskriften finner du her.
Nøttekaramellene, oppskrift her, og det perfekte brød, oppskrift her, to store favoritter som jeg lager igjen og igjen. 

Hei, beklager om du har svart på dette før, men hvilken olje bruker du til å steke mat i?
Jeg bruker ofte en teflonpanne når jeg steker, da er det ikke nødvendig med fett i pannen.
Til ting som trenger litt fett for å få frem smak og skorpe, som for eksempel biff, eller i andre panner bruker jeg stort sett ekte meierismør eller en god økologisk olivenolje.

Kan jeg spørre hvor mye du veier, og hvor høy du er? Er BMIen din innenfor “normalområdet”?
Jeg er 169 cm høy.
Vekten min ønsker jeg ikke å dele da jeg vet det er mange som sammenligner seg opp og ned med andres vekt. Det skal sies at jeg heller ikke er helt sikker på hva jeg veier, da jeg ikke veier meg ofte. Etter at jeg begynte å trene styrke har vekten min gått opp samtidig som jeg har blitt slankere og ?mindre?. Dette skyldes at 1 kilo muskler tar mindre plass og er mer kompakt enn 1 kilo fett. Mitt råd er derfor å kaste vekk badevekten, men heller ta i bruk speilet eller fettklype.
Jeg har en normal BMI, mellom 20 -25.

Lurer på hva slags salte peanøtter du bruker? Er dette noe du kjøper i helsekost, iherb eller liknende eller er det bare vanlige salte peanøtter (typ Polly)?
Det varierer i det uendelige.
Jeg bruker ofte vanlig fra matbutikken. En sjeldent gang kjøper jeg fra helskosten, men disse synes jeg er overpriset.

Er du på web instagram?
Ja, du finner meg på web instagram her.
Jeg ligger under navnet dedicationkristine.
Ellers kan du følge meg på facebook her.

Jeg prøvde proteinkaffe for første gang i helga, og jeg spyttet det ut igjen. Det luktet veldig godt, men det var ekstremt grumsete.. Er det riktig?
En proteinkaffe skal ikke klumpe seg!
Hvilke proteinpulver bruker du?
Det er viktig å bruke et proteinpulver som ikke klumper seg og som smaker godt. Mocca-protein (les mer her) er favoritten. Det er det første proteinpulveret jeg kjøpte og det er fortsatt den jeg synes er best i kaffen.
Rør proteinpulveret først ut med litt vann. Ha så over kaffen og rør med en skje. Enkelt og ufattelig godt.

Lurer på hvilket kjøpe jordbærsyltetøy du anbefaler, og hvor det evt selges?
Du kan røre ditt eget som jeg har gjort her.
Som regel kjøper jeg Noras sukkerfrie jordbærsyltetøy og Bringebær og eplesyltetøyet fra Lærums sukkerfrie.

Hva er en “støtte-dag”? 🙂
En søtte-dag er rett og slett en dag hvor jeg trener de muskelgruppene som jeg ikke har trent ellers i uken og hvor jeg gjør rehabiliteringsøvelser og tøyer.
 
En ting jeg lurte på, jeg sliter også veldig med magen og har kuttet melkeprodukter, gluten og nå også endel grønnsaker (bla løk og mange andre gode grønnsaker jeg savner). Magen er dog bedre, men jeg sliter med å finne god mat!!Hadde ikke du også endel problemer med magen?Fant de ut hva der var, og hva er dine beste tips mot oppblåsthet og urolig mage? På forhånd takk 🙂
Jeg hadde mye problemer med magen, ja, men merker nesten ikke noe til det lenger.
Hovedforskjellen er nok at jeg ikke stresser så mye lenger.
Jeg fikk flere forskjellige diagnoser, blant annet irritabel tarm og gastritt. Likevel mente legene at de ikke kunne gjøre noe og at jeg bare måtte prøve å feile.
Da jeg slet mye med magen, spesielt ved disse tider i fjord, stormet livet. Etter at jeg roet ned, begynte å lytte mer til kroppen, spise jevnt og ta bedre vare på meg selv, ble magen mye bedre. Nå har jeg nesten aldri vondt lenger. Løsningen på mine mageproblemer ble derfor å ha det bra og å ha balanse i livet. Håper du finner ut av dine problemer.

Hvordan trener du mage?
Magen er som alle andre muskelgrupper; den må trenes tungt.
Legg vekk alle tanker om at hundre situps gir flat mage, det er helt feil.
Tren magen tungt en til to ganger i uken med to til tre øvelser.
Selv trener jeg mage en ganger i uken med to øvelser hver gang. Planken, situps på BOSU-ball og hengende benhev er mine favoritter.

Kristine  

15 kommentarer
    1. Veldig flotte svar, Kristine. Du er virkelig fin, du. Blir så glad av at du ikke deler vekten, men igjen presiserer dette med at vekt er individuelt. Det går visst ikke an å få sagt det mange ganger nok. Du er et sunt og godt forbilde, og jeg håper at folk klarer å ta til seg alt det vettuge du kommer med. God klem til deg!

    2. hei Kristine 🙂 Bloggen din er så fin og inspirerende! En stund nå har jeg vært så og si litt “spiseforstyrret” (jeg er 15). Men heldigvis ble det ikke særlig ille før jeg og familien ble enig om at jeg ville ha litt hjelp. Etter det har jeg ikke trent kondisjon, ettersom jeg egentlig ikke har energi tildet før jeg har fått igjen et balansert kosthold. Men jeg har som mål ¨bare begynne å trene styrke, fordi jeg får mye mer glede ut av det, og jeg trener litt lett styrke nå. Jeg kan ikke bli medlem av treningssenter, og har ikke vekter og slikt, men er det noen øvelser som du kan anbefale å gjøre hjemme? Og hvilke muskler vil du si er “viktigst”/ mest essensielt å trene? Har du isåfall noen tips til hjemmeøvelser? 🙂
      Håper du kunne svart litt på det 🙂

    3. Hei Kristine! Jeg har et kjapt spørsmål om kosthold. Jeg ser at du spiser ca 2000-2300 kalorier om dagen og at du har veldig lav fettprosent. Jeg trener styrke 4 ganger i uken og kardio 1 gang og ligger vel på alt fra 1800-2200 kalorier om dagen. Jeg får ikke fettprosenten min noe lavere og lurer på hva som kan være “galt” i og med at mine rutiner ikke ser ut til å være så veldig mye annerledes enn dine. Har du noe forslag?

    4. Jeg er ny læser og ville høre, om du har et foto af dig selv fra før, du begyndte at træne meget? Jeg har prøvet at lede i arkivet, men har ikke fundet noget. På forhånd tak og tak for en fin træningsblog 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg