GLA’MANDAG

Hipp hurra for mandag.
Ny uke med mange nye muligheter :grin:
Etter å ha mislikt mandager i så og si alle år, dere kjenner jo til blåmandag, bestemte jeg meg for noen år siden at jeg ikke ønsket det lenger. Jeg endret innstillingen min helt og snudde totalt om.
Den dag i dag elsker jeg mandager. En helt ny uke står foran oss. Jeg kan stort sett bruke den til akkurat det jeg ønsker og akter å bruke de mulighetene jeg får.
Tankegangen har mye å si for hvordan du har og føler det.
Bestem deg for at dette blir en fin dag. Dette blir din uke!


Nå i januar fylles det opp på treningssenterne.
Jeg fant derfor ut at det var like så greit å trene på formiddagen, slik at jeg slipper et overfylt treningsstudio på kvelden.
Årets første gode treningsøkt.
Jeg smilte fra øre til øret etterpå.

Styrketrening på ben og skuldre:
– Knebøy
4 sett * 8 -9 repetisjoner
– Utfall
4 sett * 10  repetisjoner
– Markløft
4 sett * 7 -8  repetisjoner
. Leg ex
3 sett * 10 -12  repetisjoner
– Ettbens benpress
3 sett * 12 -15  repetisjoner
– Stående skulderpress med stang
4 sett * 8 -9  repetisjoner
– Sidehev med manualer
3 sett * 9 -10 repetisjoner


Det ble tikka masala til middag igjen.
Denne gangen laget jeg ekstra mye saus.
Hele porsjonen kun til meg!
Etter at PØ lærte meg denne oppskriften, er det blitt en favoritt.


Ha 1 ss olje i en kjele og fres hakket løk, chili, ingefær og hvitløk raskt.
Ha så i 1 boks hakkede tomater, 2 ts tandori masala krydder, ½ ts kanel, ¼ ts kardemomme, ½ ts gurkemeie og litt frisk koriander og lot det hele koke noen minutter.
Tilsett1 dl yoghurt naturell og la småkoke i 2 minutter.
Ha i ønsket kjøtt, fisk eller fugl.
Jeg hadde i to ferdigstekte kyllingfileter som jeg skar i biter og serverte med noen knekkebrød.
Gjem gjerne på litt av yoghurten til servering og topp tikka masalen med yoghurt og koriander. Da ser det ekstra smakfullt ut.
Ris eller pasta fungerer utmerket som tilbehør.


Det lå en pakkelapp i postkassen i dag.
Jeg blir alltid glad når jeg får en hentelapp, jeg elsker pakker!
Ekstra glad ble jeg i dag fordi jeg ikke hadde bestilt noe.
FunksjonellMat hadde sent meg en liten forundringspakke.
Den inneholdt nyhetene SukrinGold og Sesam-mel.
Tusen takk.


SukrinGold har jeg vært borti før og søtningsstoffet har allerede blitt en favoritt på kjøkkenet.
En liten teskje i kaffen gir en fantastisk god karamellkaffe.
Sesam-mel har jeg ikke prøvd tidligere.
Dette er et glutenfritt mel som er laget av fettreduserte sesamfrø. Du kan lese mer om melet her.
I og med at jeg ikke hadde prøvd det før, måtte jeg selvfølgelig slå til med en bakerunde.
Alt nytt må prøves.
Sesam-mel kan brukes på akkurat samme måte som andre meltyper som kokosmel og mandemel.
Smaken var veldig god, noe søt, og det smakte ikke spesielt nøtter.
Jeg gleder meg til å bake mer med sesam-melet.


Nå sitter jeg å gomler proteinrull.
Mmmm…
Oppskriften har jeg lagt ut tidligere her og her.
Jeg gadd ikke å stivpiske eggehvitene denne gangen.
Dagens proteinrull ble derfor en enkel versjon bestående av 2 egg, 3 ss sesammel, 1 ss sukrin, 2 ss kesam, 1 ts fiberhusk, en bitteliten klype salt og 2 ss melk.
Rør alt godt sammen og smør utover en bakeplate. 
Stek på 180 grader i 10 -12 minutter.


Jeg fylte halve rullen med kesam og sukkerfritt bringebærsyltetøy og den resterende halve med sjokoladepålegg bestående av 20 g mocca-protein, 1 ss kakao, 1 ss sukrinmleis, 1 ss philadelphia light og 2 ss kesam.
Så godt!

Håper du har hatt en glad og god mandagen.
Dette blir din uke! :grin:

Kristine

16 kommentarer
    1. Hvor i ovnen skal denne stå? Og du bruker bakepapir på bakeplaten, eller? 🙂

    2. Prøver også å unngå rushet på treningssenteret, men det skal vist ikke være lett!
      Tikka masalaen fristet veldig, kanskje jeg prøver den ut i morgen:)

    3. Jeg hatet også mandager ettersom jeg hadde grassalt lange dager med både skole og en jobb jeg var lei. Da jeg sluttet i jobben ble ALT så mye bedre, og nå har ikke noe imot mandager egentlig.
      Joa er trått innimellom, men på langt nær på slik det var før! 🙂
      Ha en flott uke 🙂

    4. Jeg snudde hatet ovenfor mandager i høst jeg også, og mandag har blitt en dag for nye muligheter, ikke surmuling!
      Middagen så veldig god ut, spørs nok om den ikke skal prøves, hihi 🙂

    5. Indisk mat er så nydelig, spesielt når man lager alt fra bunnen av 🙂
      Har veldig lyst til å teste sesammelet, men har enda ikke sett det på helsekosten, faktisk..

    6. Så fint å kunne snu tankemåten til det positive. Har gjort det samme selv og ser nå på mandager som den beste dagen i uka. Ha en strålende uke! 😀

    7. Jeg elsker måten du blogger på, KrIstine. Du virker som et fantastisk menneske! God klem til deg

    8. Hei. Kan du skrive litt om hva som er en typisk frokost for deg? Trenger litt inspirasjon 😉

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg