SUNN UKESMENY

Hei og god søndag :grin:
Her kommer en sunn ukesmeny.
Forhåpentligvis får dere litt inspirasjon til å lage masse sunn og god mat den kommende uken. 


MANDAG
Sashimi og salat.

På en mandag kan det være greit med noe enkelt og raskt.
Leg en salat, her kan du bruke det du liker best; tomat, ruccola, spinat, paprika i flere farger, mais, agurk, løk, osv, osv.
Skjær laks i skiver.
Server med soya saus, wasabi og syltet ingefær.


TIRSDAG
Svin indrefilet med hjemmelaget peanøttsaus, blomkålris, gul paprika og pistasjnøtter.

Start med å lage peanøttsausen. Bland sammen 3 ss peanøttsmør med 3 ss kokende vann, 1 ss soyasaus og 1 fedd finhakket hvitløk.
Krydre svinefileten med salt og pepper og stek i en panne på middels varme i 4-5 minutter på alle de fire “sidene”.
Til blomkålsrisen rasper du ønsket mengde blomkål og stek i en panne på middels varme til blomkålen er myk. Tilsett så finhakket ingefær og hvitløk i pannen sammen med litt sesam olje.
Legg blomkålsrisen på en tallerken sammen med svinefileten. Topp med peanøttsausen og pistasjnøtter, eventuelt peanøtter.


ONSDAG
Ovnsbakt torsk med grønnsaker og potet- og auberginemousse.

Skjær grønnsaker i biter. Jeg skar squash i skiver, paprika i fire og løk og purre i ringer. Legg torskefileten over grønnsakene og topp med peppermiks, saften fra en halv sitron og oliven olje (valgfritt). Stek i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
I mellomtiden koker du poteter og aubergine i terninger med litt salt. Når potetene er møre, etter cirka 15 minutter, mosts blandingen sammen med en god dæsj kesam, hvitløkskrydder og pepper.
Server gjerne med litt sprøstekt bacon.


TORSDAG
Spinatfylt kylling med ovnsbakte grønnsaker og potetmos.

Ta en eller to kyllingfileter avhengig av hvor mye mat du vil ha.
Bank dem flate med en kjevle eller kjele.
Jeg brukte frossen spinat som jeg tinte i mikroen. Bruker du fersk må den nok stekes litt i pannen først.
Bland finhakket hvitløk og hakket løk i spinaten.
Legg på spinatblandingen og full sammen kyllingen.
Bak i ovnen på 200 grader i 20 minutter.
Ovnsbakte grønnsaker

Her kan du bruke de grønnsakene du ønsker.
Jeg brukte rød og oransje paprika, løk og squash.
Del grønnsakene i biter og skiver.
Ha gjerne over krydder, jeg bruker hvitløk, chili og basilikum.
Ha grønnsakene i ovnen sammen med kyllingen, på 200 grader i 20 minutter.
Potetmos
Bruk ønsket mengde poteter.
Del dem i to og kok i 15 minutter.
Tilsett hvitpepper, et hvitløksfedd, 1 ts meierismør og 1 ts kokosolje.
Mos med en stavmikser.
Du kan droppe kokosolje og smør.


FREDAG
På fredagskvelden passer det perfekt med en god pizza.
Her finner du oppskriften
.


LØRDAG
Bakt potet med dressing, ovnsbakt sopp og biffspyd.

Pakket potetene inn i aluminiumsfolie og stekte på 220 grader i 80 minutter. 
Til dressingen, bland sammen kesam med finhakket oregano, basilikum og hvitløk.
Skjær ut stilken i soppen og fylte “hulrommet” med hot taco saus eller hakkede tomater med hvitløk. Toppet med ost og stekte på 220 grader i 12 minutter.
Skjær biff, jeg brukte ytrefilet av storfe fra FirstPrice, i biter og tre på et spydd. Strø over salt og pepper og stekte noen minutter på hver side i en grillpanne eller vanlig panne. 
Server gjerne med noen friske spinatblader og maiskorn.


SØNDAG
Tikkamasala.

Til kylling tikka masalaen serverte jeg nan brød (ferdigkjøpt), salat (hjertesalat, rødløk, paprika og cherrytomater) og indisk marinert sopp (sopp stekt i panne med litt olje, curry og tikka masala krydder, og finhakket hvitløk, chili og ingefær)
Jeg hadde 1 ss olje i en kjele og freste hakket løk, chili, ingefær og hvitløk raskt. Så hadde jeg i 1 boks hakkede tomater, 2 ts tandori masala krydder, ½ ts kanel, ¼ ts kardemomme, ½ ts gurkemeie og litt frisk koriander og lot det hele koke noen minutter. Deretter hadde jeg i 1 dl yoghurt naturell og lot gryten småkoke i 2 minutter. Litt sitronsaft på slutten gjør susen.
Jeg toppet tikka masalaen med biff av ytrefilet  som jeg skar i stenger, tredde på grillspyd og stekte raskt i pannen.
I tillegg ble det en frisk salat ved siden av med hjertesalat, gul og rød cherrytomat og gul paprika.


BAKETIPS
Denne browniesene synes jeg personlig er fantastisk. Jeg har også fått mange tilbakemeldinger fra dere om at den falt i smak, det varmer et blogghjerte.
Du finner oppskriften her.

Jeg er tilbake i Norge i natt.
Dere får lade opp til en ny uke :grin:
Ha en herlig søndag.
 

Kristine

17 kommentarer

Siste innlegg