SAFTIG BRINGEBÆRKAKE

SONY DSC
For en deilig søndagsmorgen! 
Jeg våknet tidlig av regnet som pøste utenfor vinduet mitt. Etter å ha ligget å hørt på lydene, jeg elsker lyden av regn (!!), stod jeg opp, gikk inn på kjøkkenet, laget meg en kaffe og satte i gang med å bake.

SONY DSC
De norske bringebærene blomstrer for fult. De er så fantastisk gode, fulle av smak, søte og syrlige. Jeg rett og slett måtte hedre bringebærene i dag! Resultatet ble denne saftige og kjempe gode bringebærkaken som du lager på en – to – tre. Jeg liker oppskrifter som er enkle, sunne og gode! Håper bringebærkaken faller i smak :grin:

SONY DSC

Saftig bringebærkake

2 egg
150 g gresk yoghurt eller kesam
3 ss sukringold
1 ss fibersirup*
40 g mandelmel**
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts vaniljepulver
1/2 dl kokosmelk eller annen melk
150 g bringebær, jeg brukte ferske, men frosne fungerer også

Visp egg, fibersirup  og sukringold lett sammen Bland i resten av ingrediensene utenom bringebærene. Tilsett eventuelt mer væske om røren blir veldig tykk. Du skal få en lett og smidig kakerøre. 
Hell røren i en form.
Strø over bringebær og dytt de forsiktig ned i kaken.
Stek på 175 grader i 20 -25 minutter.

*fibersirup er med på å gjøre baksten ekstra saftig. Har du det ikke kan du bruke 1 ss ekstra med søtning isteden. 
**mandelmel kan erstattes med annet mel, for eksempel speltmel eller hvetemel. Det er da mulig at du må tilsette litt mer mel enn det som står i oppskriften, da mandelmel trekker til seg mer væske enn speltmel. 

SONY DSC
Jeg toppet kaken med litt phildelphiaost som jeg pisket opp med sukrinmelis. Dette var i grunn mer for bildets skyld enn for smaken. En klatt gresk yoghurt eller en kule vaniljeis vil også passe ypperlig. Eller spis kaken som den er. Den er jo knall god i seg selv!


Vil du lage noe annet godt med bringebær kan jeg anbefale denne fantastiske bringebærbollekaken. Eller kanskje frister det med hjemmelaget bringebærgele, sjokoladerull med bringebærkrem eller bringebær semifreddo?

Kristine ♥

12 kommentarer

Siste innlegg