Planen i dag var egentlig å gå en god og lang tur. Hva har skjedd med den strålende solen som var meldt? Jeg kan ihvertfall ikke se den! Da byttet jeg den planlagte gåturen ut med en bakerunde. Det er minst like givende. Spesielt når resultatet blir så utrolig bra!
Jeg har egentlig ikke annet å si enn nam. Brownie med sjokolade og karamell! Ja, jeg lar bildene tale for seg selv. Denne var bare fantastisk god! Nå sitter her å gomler i meg browniestykke nummer fire. Det er sjeldent at jeg ikke eier begrensninger, men nå er det virkelig vanskelig å stoppe. Her må du la deg friste!
Sunn brownie med karamell og sjokolade
Mos av 1 søtpotet, ca 120 g, du kan også bruke most banan, gresskarpure eller eplemos
2 ss kokosolje eller smør
2 egg
4 ss sukringold, ca 50 g
6 ss kakao, ca 50 g
1 ts bakepulver
1/3 ts salt
1/3 ts vaniljepulver
5 ss havremel, ca 50 g
5 ss mandelmel, ca 50 g
5 ss karamellsaus, jeg brukte denne hjemmelagde men du kan også bruke Freia sin, Slender Chef eller fibersirup gold
ca 30 g hakket sjokolade, jeg brukte sukrinsjokolade
Kok søtpoteten og mos den til pure. Bland den sammen med smeltet kokosolje og eggene. Ha så i resten av ingrediensene utenom karamellsaus og hakket sjokolade.
Ha halvparten av røren i en form. Jeg brukte en form på 15 x 15 cm. Ringle over karamelsausen og omtrent halvparten av den hakkede sjokoladen. Hell over resten av browniedeigen og topp med resten av den hakkede sjokoladen.
Stek på 160 grader i 20 -25 minutter.
Avkjøl i kjøleskapet før du skjærer i biter.
Det er viktig at du tar på deg de tålmodige hanskene og venter til brownien er avkjølt før du skjærer i den. Tro meg, jeg vet at det er vanskelig når det lukter fantastisk i hele leiligheten, men det er verdt det! Jeg prøvde nemlig begge deler og brownien er ti ganger bedre når den er kald. Da blir den seig, saftig og enda bedre enn når den er varm. Mmmm…
Hiv deg rundt og kom deg på kjøkkenet God søndag!
Kristine ♥
Hedda
Så koselig at den falt i smak. Slikt blir jeg glad av å høre 🙂
Jeg har ikke testet å fryse den, men jeg vil tro det går bra.
Hei! Denne var veldig god! Du er så flink 🙂 Jeg lurte bare på om det var mulig å fryse denne?
Amalie:
Det vil ikke fungere da mandelmel trekker til seg så mye væske, da vil jeg anbefale deg å feks bruke 50 g mandelmel og 40 g bokhvetemel eller rismel. Grunnen til at jeg ikke vil anbefale 50 g bokhvetemel er at disse meltypene ofte er litt mer kompakte enn hvetemel / speltmel. Da tror jeg du får best resultat 🙂
Heidi:
Så bra at du synes det 😀
Den var det🤗Takk💐💐💐
Hei 🙂
Jeg lurer på om det går an å bruke 100 g med mandelmel, istede for 50/50 med mandelmel og hvetemel. Jeg har glutenallergi, så vil helst ikke ha så mye hvetemel..
Statera Marit Ebeltoft:
Den er knall god. Håper den smaker 🙂
Ser kjempefin ut 😀 Skal lagre meg denne 🙂
Mari Rannstad:
Ja, denne er super god 🙂
Hmm, nam!!
Lise Marie:
Så hyggelig at du synes det 🙂
lisarorvik:
Den var knall god. Synd at kaken er borte allerede!
Lisbet:
Gjør det Lisbet 🙂
Janne:
Mmmm 🙂
elisebr:
Det skal jeg love deg at det var også 🙂
Åse:
Ja, virkelig super godt! 🙂
Heidi:
Tenker du på cookie dough isen? Denne
http://dedication.blogg.no/1370294887_cookie_dough_is.html
🙂
Så digg😍 Men du, jeg har prøvd å finne en oppskrift du la ut tidligere, men som jeg ikke finner. Det var en etterligning av ben og jerrys cinnamon bun is:) kan du legge den ut på nytt eller linke til den?
Heidi 💐
Nam!!!
Så nydelig og god den så ut! 🙂
Nam!!!!:-)
Denna må jeg lage med en gang 🙂
Dette så jo bare kjempe godt ut 🙂
Herregud så fristene!!!