SUNN BROWNIE MED SJOKOLADE OG KARAMELL

Planen i dag var egentlig å gå en god og lang tur. Hva har skjedd med den strålende solen som var meldt? Jeg kan ihvertfall ikke se den! Da byttet jeg den planlagte gåturen ut med en bakerunde. Det er minst like givende. Spesielt når resultatet blir så utrolig bra! 

Jeg har egentlig ikke annet å si enn nam. Brownie med sjokolade og karamell! Ja, jeg lar bildene tale for seg selv. Denne var bare fantastisk god! Nå sitter her å gomler i meg browniestykke nummer fire. Det er sjeldent at jeg ikke eier begrensninger, men nå er det virkelig vanskelig å stoppe. Her må du la deg friste!

Sunn brownie med karamell og sjokolade

Mos av 1 søtpotet, ca 120 g, du kan også bruke most banan, gresskarpure eller eplemos
2 ss kokosolje eller smør
2 egg
4 ss sukringold, ca 50 g
6 ss kakao, ca 50 g
1 ts bakepulver
1/3 ts salt
1/3 ts vaniljepulver
5 ss havremel, ca 50 g
5 ss mandelmel, ca 50 g 
5 ss karamellsaus, jeg brukte denne hjemmelagde men du kan også bruke Freia sin, Slender Chef eller fibersirup gold
ca 30 g hakket sjokolade, jeg brukte sukrinsjokolade

Kok søtpoteten og mos den til pure. Bland den sammen med smeltet kokosolje og eggene. Ha så i resten av ingrediensene utenom karamellsaus og hakket sjokolade.
Ha halvparten av røren i en form. Jeg brukte en form på 15 x 15 cm. Ringle over karamelsausen og omtrent halvparten av den hakkede sjokoladen. Hell over resten av browniedeigen og topp med resten av den hakkede sjokoladen. 
Stek på 160 grader i 20 -25 minutter. 
Avkjøl i kjøleskapet før du skjærer i biter. 


Det er viktig at du tar på deg de tålmodige hanskene og venter til brownien er avkjølt før du skjærer i den. Tro meg, jeg vet at det er vanskelig når det lukter fantastisk i hele leiligheten, men det er verdt det! Jeg prøvde nemlig begge deler og brownien er ti ganger bedre når den er kald. Da blir den seig, saftig og enda bedre enn når den er varm. Mmmm…
Hiv deg rundt og kom deg på kjøkkenet :grin: God søndag! 

Kristine ♥

Siste innlegg