Har du lyst på noe søtt og godt, men vil forsøke å holde deg unna sukker i hverdagen? Da er du ikke alene. Veldig mange av mine PT-kunder og venner har fortalt at de ønsker å spise mindre sukker i januar. Etter julen med mye julegodt og kaker, kan søtsuget lett snike seg innpå fordi smaksløkene er vant til å få sukker. Da er det mange sunnere alternativer du kan velge. Her har d noen av mine favoritter for å dekke søtsuget om du får lyst på noe søtt.
Blåbær fromasj
Super enkel å lage! Denne kan varieres med forskjellige skyr smaker og også ved å tilsette forskjellige typer frukt og bær i fromasjen.
Sjokolademousse
En klassiker som alltid smaker godt!
Fluffy bringebæris
200 g frosne bringebær, 1/2 fryst banan, 1 eggehvite, 15 g vaniljeprotein, 0,3 dl melk eller vann,, 1/2 ts vaniljepulver, 1 ts sukrin
Ha alle ingrediensene i en bolle.
Pisk med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. I løpet av et par minutter blir det en deilig fluffy iskrem.
Jeg valgte valnøtter, kakaonibs og kakaopulver på toppen.
Sjokoladerull med sjokoladekrem
Sjokoladerull:
1 egg, 2 eggehviter, 2 ss sukrin, 10 g mandelmel, 10 g sjokoladeprotein, 1 ss kakao, Ca 0,3 dl vann
Sjokoladekrem:
3 ss kokoskrem eller kesam, 1 ss sjokoladeprotein, 1 ss sukringold, 1/2 ts vaniljepulver, 2 ss kakaopulver + peanøtter om ønskelig
Start med sjokoladerullen. Pisk de to eggehvitene til hvitt skum. Bland sammen det hele egget med mandelmel, proteinpulver, kakaopulver, sukringold og vann til en tykk røre. Har du ikke proteinpulver kan du bytte det mot en annen tørrvare, som speltmel, og litt mer kakao. Vend forsiktig deigen inn i de stivpiskede eggehvitene. Ha røren over på en bakepapirkledd stekeplate og smør den tynt utover. Stek på 200 grader i 10 -12 minutter. Med en gang kaken kommer ut av ovnen ruller du den sammen som en rullekake og legger et håndkle over. Når kaken er avkjølt drar du forsiktig av bakepapiret og fyller kaken med ønsket fyll.
Sjokoladekremen lages ved å blande sammen alle ingrediensene. Smør på rullen og dryss over peanøtter eller andre nøtter om du ønsker det. Rull sammen sjokoladerullen og skjær i biter. Mmmm, nyt!
Sjokoladekrem med bær
Bland sammen cottage cheese, kesam, sjokoladeprotein, kakaopulver, sukrinmelis og bittelitt sal til du får ønsket sjokolade- og søtsmak på sjokoladekremen. Topp med peanøttsmør og server med frukt og bær.
Frukt med “liksom is”
1 boks skyr med bringebær og granateple, 1/2 boks kesam, 100 g frosne bringebær, 1/2 ts vaniljepulver
Miks sammen alle ingrediensene. Sett i fryseren i 30 minutter. Server med liksom isen over en fruktsalat. Her har jeg brukt kiwi, pink lady eple, bringebær, vannmelon, plommer og blåbær.
Bananis
1 frossen banan, 1 scoop sjokoladeproteinpulver (kan sløyfes), et par spiseskjeer med melk, 1/2 ts vaniljepulver, 2 ss kakaopulver ,1 ss sukrin
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller blender. Kjør til det er softis-konsistens.
Jeg toppet med en halv proteinbar og peanøtter.
Frukt med kanel-ost
1/2 boks kesam, 1/2 boks cottage cheese, 1 ss sukrin, 1 ts kanel
Bland sammen alle ingrediensene. Server kanel-osten over en deilig fruktsalat med kiwi, banan, mango, appelsin og eple som her, og gjerne toppet med berrymix (tørkede frukt, bær og frø) og peanøttsmør.
Sjokoladekrem med peanøttsaus
Sjokoladekrem:
1/2 boks kesam, 2 ss kakaopulver, 20 g sjokoladeprotein (kan droppes), 1 ss sukrin, 1/4 ts salt
Peanøttsaus:
1 ss peanøttmel, 2 ss melk, 1 ts sukrinmelis, 1/4 ts vaniljepulver, 2 dråper stevia karamell og bittelitt salt
Miks sammen alt til sjokoladekremen og ha i en skål.
Bland så sammen alt til peanøttsausen. Ha sausen over sjokoladekremen og topp med noen peanøtter.
Frosne druer med sjokolade
Frosne druer er virkelig ti ganger bedre enn de ferske!
Når du får lyst på noe søtt, håper jeg du finner noe som frister her
Kristine ♥
Hanna:
Så hyggelig at du synes det 🙂
Helena Westergren:
Håper det faller i smak 🙂
Karoline:
Sunt og godt! 🙂 Ja, gjør det 🙂
Må virkelig teste noen av de her oppskriftene 😀
woow tusen takk for oppskrift!!
Her var det mye godt 😋