KOM IGANG ETTER FERIEN

Imorgen er hverdagen tilbake for fullt. Selv om påskeferien ikke er den lengste, kan det føles tungt når vekkerklokken ringer imorgen tidlig. Enda vanskeligere kan det føles å komme tilbake til de hverdagslige trenings- og kostholdsvanene. Ikke la morgendagen bli en tung dag! Med noen få forberedelser, kan du gjøre det litt enklere å komme igang etter ferien. 

⋄ Pakk treningsbaggen og bestem deg for hva du skal trene
Dette gjør jeg stort sett alltid selv. Det å gjøre klar treningsbaggen med alt du trenger av klær, sko, drikke og lignende, og legge den klar ved inngangsdøren, gjør at du kan ta med baggen på jobb eller skole. Da blir enklere å ta seg en tur på trening når skole- eller arbeidsdagen er ferdig. Har du i tillegg planlagt hva du skal trene, er det nærmest umulig å sluntre unna! Husk også at trening kan være så enormt mye. Det kan være en joggetur i skogen, en styrkeøkt på treningssenteret, crossfit, en svømme økt, yoga, salsa, fotball, eller noe helt annet. Treningen du utfører skal gi deg energi og glede, så gjør noe du liker!

 

⋄ Sett deg et mål for dagen
Ja, sett deg et lite mål for dagen. Om det så er at du skal komme deg på en spinningtime, at du skal legge deg innen klokken elleve, at du skal ringe en venninne du ikke har pratet med på lenge, at du skal ta klesvasken eller at du skal drikke to flakser vann i løpet av arbeidsdagen. Sett deg ett oppnåelig mål for dagen. Det gir deg litt ekstra drivkraft samtidig som det gir en god følelse når du har nådd målet. Hvor deilig er det ikke å legge seg når dagen er omme og du kan klappe deg selv på skulderen for at du har nådd målet ditt? Det føles godt! 

⋄ Gjør klar frokost og matpakke
Det trenger ikke være fancy eller ta lang tid. Bruk fem minutter i kveld og lag deg en enkel kjøleskapsgrøt som er klar til frokost imorgen. Kok noen egg og finn frem gulrøtter, en pakke markell i tomat og knekkebrød. Da har du en enkel og sunn lunsj. Eventuelt kan du lage deg en deilig omelettwrap og putte denne i matpakken. Hodet trenger riktig næring for å tenke klart og kroppen trenger riktig drivstoff for å holde på energien. Sørger du for at du har riktig mat tilgjengelig. Da blir dagen med en gang bedre! 

 

⋄ Godta at du ikke er på topp
Jeg tror veldig mange ergrer seg, blir irritert og hakket på seg selv når de ikke er på topp eller når motivasjonen er borte. Men det som skjer da, er at du får et negativt tankemønster og du føler deg enda dårligere. Prøv isteden å snu tankegangen din. Vi har alle dårlige dager! Si til deg selv at dette er helt normalt. Det er lov å ha en tung dag eller to. Det er lov å ikke være på topp. Og vet du hva? Hadde det ikke vært for at graden hvor bra du føler deg varierer, ville du ikke merket det når du har en bra dag. Det er faktisk slik at vi må ha dårlige dager for å sette pris på de gode!

 

⋄ Gi deg selv kjærlighet
Du burde være din største heiagjeng! Snakk deg selv opp og frem. Gi deg selv ros og skryt! Ja, jeg vet det kan være utrolig vanskelig, vi mennesker er tross alt ofte vår egen verste fiende. Men forsøk. Jeg kan love deg at dagen, og livet generelt, blir så mye bedre når du snakker pent til deg selv og er snill mot psyken din. Du gjør utrolig mye bra i løpet av en dag. Faktisk vil jeg påstå at du er helt rå som står opp hver eneste dag, som kommer deg dit du skal og utfører de pliktene du har. Du gjennomfører dag etter dag etter dag. Gi deg selv ros på veien, for det fortjener du faktisk! 

 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Det verste blir å stå opp når klokka ringer. Så er vel bare å legge seg 😛

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg