2020 – MITT BESTE ÅR

2020 har faktisk vært mitt beste år i min voksne alder. Jeg skjønner at det kan høres merkelig ut med tanke på corona situasjonen og alt dette har ført til. Derimot har jeg hatt det veldig bra, det har skjedd meg mye godt og jeg har hatt et mentalt godt år.


01.01.20 – bilde fra sykehuset etter første mageoperasjon.

De fleste av dere vet at jeg ble akutt innlagt på sykehuset like før nyttårsskiftet 2020. Jeg gjennomførte tre operasjoner i magen hvor det viste seg at jeg hadde mye flytende væske i buken, samt at de fant uønsket vev ved bukspyttkjertelen. En hel måned, med en rekke tester og prøver, gikk jeg å ventet på om dette var kreft eller ikke. Når svaret kom og jeg ble erklært frisk, åpnet livet seg på en ny måte. Jeg følte at jeg ble fikk livet i gave. At jeg fikk en ny sjans her i livet! Der og da bestemte jeg meg for at jeg skal fa** meg gjøre det beste ut av de dagene som er igjen. For jeg vet faktisk ikke hvor mange flere dager jeg får på denne jorden. Det føles som en real klisje å skrive det, men det er sannheten.

10.03.20 – første bilde fra ny leilighet og jeg bursdagen min hvor jeg fylte 30 år.

Samtidig som jeg ble friskmeldt, som da var i mars, kjøpte jeg ny leilighet. Og jeg fylte tretti. Til tross for oppstart av corona, føltes livet fantastisk. Endelig min egen leilighet som jeg stortrivdes i, og jeg var frisk og rask. Samtidig startet jeg et mentalt indre arbeid. Jeg gikk dypt i meg selv for å finne ut hva som var viktig for meg, mine verdier, og hvilke endringer jeg måtte gjøre i hverdagen for å leve etter dette. Jeg brukte omtrent to hele dager på det. Jeg gikk lange turer, grublet, satt stille, skrev lister, osv. Jeg vil anbefale å lese innlegget hva er viktig for deg, om du vil lese mer om dette. Jeg bruke spørsmål som hva gjør at jeg føler glede? Hva vil jeg prioritere? Hva gir meg livsgnist? Hva tar energi fra meg? Hva gir meg energi? Og hvordan vil jeg se tilbake på livet mitt, når jeg som nitti åring mimres tilbake i tid? Disse spørsmålene gjorde at jeg fikk en klar formening for hva som er viktig for meg og hva jeg vil prioritere. Det har gjort at jeg lettere kan ta valg som virkelig føles godt for meg. Ikke bare godt her og nå, men godt på lang sikt.

10.08.20 – et bilde av en av de fine stundene denne sommeren.

2020 har virkelig vært året hvor jeg har levd i takt med meg selv. Hvor Kristine har hatt hovedrollen og jeg har følt det godt innvendig. Det tror jeg mye skyldes nettopp det at jeg nå klarer å leve en hverdag som gjenspeiler hva som gir meg glede og livsgnist. Det som er viktig for meg og mine verdier. For all del, jeg har fortsatt kjipe øyeblikk, en dag hvor livet føles tyngre enn andre, men alt i alt har 2020 vært et år hvor jeg med hånden på hjerte kan si at jeg har hatt det virkelig bra.

31.12.20 – bilde fra nyttårsaften som ble feiret på jobb.

Følelsen av å ha det bra, er noe jeg unner alle. Å ta gode valg for seg selv, prioritere seg selv og sette seg selv først. Det er en øvingssak og krever mye mental styrke og arbeid. Det er nesten slik at jeg vil anbefale hvert eneste menneske å gå til en samtalepartner eller mental coach for å få kartlagt hva som gjør akkurat deg lykkelig og hvordan du kan leve etter dette.  Jeg har tidligere i ungdomsårene gått til psykolog, og det tror jeg har hjulpet meg mye senere i livet. Å lære enkelte mentale teknikker og hvordan en selv kan stå i, godte og endre tanker og følelser, vil alltid være nyttig.

Om jeg skal komme med et ønske for dere alle i 2021, er det at du tar deg selv på alvor, lever etter dine verdier slik at du kan leve et liv hvor du har det godt.

 

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg