Forrige helg laget jeg mini iskaker. Rett og slett iskake i porsjonsform. Det blir små søte iskaker, perfekt som en liten dessert eller når du vil ha noe godt. Egentlig hadde jeg lyst til å lage stor iskake, men det hadde jeg ikke tålmodighet til! Mini iskake trenger nemlig bare en drøy time i fryseren, så er de klare! En vanlig stor iskake derimot, må stå i fryseren i mange timer før den er klar. Noe som er alt for lenge for en utålmodig sjel som meg!
Denne varianten er med vanilje, kokos og sjokolade. Smaken av sjokolade og vanilje er utrolig god sammen. Det er en klassisk kombinasjon som du ikke kan gå feil med! Vil du lage en annen iskake har jeg noen favoritter fra arkivet. Prøv trelagsiskake, karamelliskake med deilig karamellsaus, en skikkelig god iskake, favoritt peanøttiskake eller daimiskake.
Mini iskake
Til 6 stykker
Bunn
3 ss kokosmasse
2 ss kakaopulver
1 ts sukringold
Iskrem
2 egg
3 ts sukrin+
½ ts vaniljepulver
3 dl fløte
150 g gresk yoghurt, eventuelt kesam
Bland sammen kokosmasse, kakaopulver og sukringold og ha det i bunnen av muffinsformer.
Pisk eggedosis av egg, sukrin og vaniljepulver. Pisk godt. Minimum 5 minutter.
Bland så i gresk yoghurt.
Ha massen i muffinsformene.
Sett i fryseren i minimum 1 time.
Har du mini iskakene lenger i fryseren, må de tine 10 minutter i romtemperatur før de skal nytes.
Strø gjerne litt ekstra kokosmasse og kakaopulver over før servering.
Kanskje du lar deg friste til å lage deilig mini iskake til helgekosen? Håper det smaker og ha en fantastisk sommerhelg!
Kristine ♥
Ann Marita
Ja det vil jeg tro fungerer 🙂
Trine
Håper det falt i smak 🙂
Nam. Tror du det går ann å bytte ut kokos med noe? Havregryn for eksempel?
Iskake er jo så godt. Jeg må prøve denne oppskriften i kveld allerede!! 🙂 🙂