hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

SJOKOLADE SKILLINGSBOLLER

  • 06.03.2013, 17:13


                                                                                                                                                                                     
Skillingsboller er trolig et av vre kjreste bakverk.
Hva slr vel duften av nystekte boller?
For ikke snakke om smaken :grin:
Jeg satte akkurat tennene i en saftig og smakfull skillingsbolle med sjokolade.
Mmmm...


Litt kos p en onsdag, halvveis i uken, er viktig.
Ekstra gode ble disse bollene sammen med en kopp proteinkakao (melk, sjokoladeprotein, sukringold, kakaopulver og et par steviadrper som jeg varmer opp i en kjele). 
Kakao og boller
Det bringer frem varme minner fra barndommen.
Jeg byttet ut hvetemel med speltmel, sukker med sukrin og smr med kesam.
Vips s har du sunne boller med samme gode smak.



Skillingsboller med sjokolade

Boller
4 dl spelt mel (eller annen meltype som bokhvete, hvetemel, eller lignende)
50 g fiberfin (kan byttes ut mot mer mel)
1 dl bakeprotein (kan byttes ut mot mer mel eller annet proteinpulver)
10 ss sukringold
2 dl melk
100 g kesam
1/2 pose trrgjr
1/2 ts kardemomme

Sjokoladefyll
150 g kesam
4 ss kakaopulver
4 ss sukrinmelis
6 drper stevia sjokolade


Bland sammen spelt mel, fiberfin, bakepro, sukrin, kardemomme og gjr.
Ha i kesam.
Varm opp melken til cirka 40 grader og hell halvparten i deigen.
Arbeid deigen sammen og tilsett mer melk om ndvendig.
Deigen skal ha en fast konsistens og ikke vre for klissete.
Sett deigen til heving en times tid.
I mellomtiden blander du sammen alle ingrediensene til sjokoladefyllet.
Nr deigen er ferdig hevet, kjevler du den ut til en rektangel.
Smr p sjokoladeblandingen.
La det vre en tynn stripe p den ene siden topping.
Rull deigen sammen som en plse og skjr i tykke skiver.
Legg bollene p en bakplate og la de heve i ytterligere 20 minutter.
Stek s p 220 grader i 10 -12 minutter.
Nyt.


Ferske.
Varme.
Saftige.
Fantastisk gode.
Det er f ting som smaker bedre enn nybakte skillingsboller.


N skal jeg nyte nok en lunken bolle fr jeg tar en tur p trening.
Ha en riktig god onsdag :grin:

Kristine  

Solveig

06.03.2013 kl. 17:17
s helt forferdelig godt ut! namnamnam <3

Cathrine

06.03.2013 kl. 17:21
herre, det s utrolig nydelig ut!

Janne

06.03.2013 kl. 17:30
det der ser for gtt ut!

Ellen

06.03.2013 kl. 17:29
De skal prves i lpet av uken! :)

Ellen W.

06.03.2013 kl. 17:32
Kan jeg bytte ut all trrvaren med proteinpulver?

Kristine

06.03.2013 kl. 17:35
Ellen W.:
Det vil ikke fungere, nei, for proteinpulver hever ikke.

Mia

06.03.2013 kl. 17:39
Disse s fantastiske ut! Lagret i mappen over ting jeg skal lage n jeg kommer hjem - skillingsboller er blandt de tingene jeg savner mest her borte!

Catharina Adele

06.03.2013 kl. 18:04
mmmm, sprs nok om jeg ikke m lage disse i dag!

maren srum

06.03.2013 kl. 18:32
har du nringsinnhold? :) har du en mager oppskrift p boller?

Ada

06.03.2013 kl. 20:02
Kan jeg bytte ut alt melet med bokhvete, brunt rismel e.l.? Tler ikke gluten! :)

Marit

06.03.2013 kl. 20:05
De s skikkelige gode ut!

Helene

06.03.2013 kl. 20:07
h herregud Kristine, du er helt GENIAL! Tusentusen takk for herlig oppskrift. Du er et av de sunneste forbildene man finner, det er jeg overbevist om. Takk for at du bringer s mye enkel glede til hverdagen min, og ikke minst alltid er blid mot alle i Elixia-resepsjonen! God klem

Linn

06.03.2013 kl. 20:17
herreguuud! disse skal lages!!

Stine

06.03.2013 kl. 20:58
Disse har jeg virkelig lyst til prve ut! :) Kanskje det blir boller til helga ;)

Greta

06.03.2013 kl. 21:12
De der s helt perfekte ut! NAM!

Asle Be

06.03.2013 kl. 21:48
Niiiice.

Marthe

06.03.2013 kl. 22:46
Kan man bytte ut melet med mandelmel? :)

Ingrid

06.03.2013 kl. 23:16
Hei,

Er det mulig bestille en privat pt-time med deg? Jeg er ikke kunde p Elixia, men dersom det er mulig f det til p en annen mte er jeg veldig interessert.

Mvh.

Ingrid

Lovelyliller.com

06.03.2013 kl. 23:31
Jeg bruker lage nugattisnurrer, blir noe av det samme :D nam nam

Tale

06.03.2013 kl. 23:33
Hei skjnne!

Angende proteinpulveret ditt, hvordan kan man bruke det p en mte man ikke gr opp i vekt?

Hvor mye og hvor hart m man trene fr at man kan bruke pulveret p riktig mte?

Smaker pulveret som sjokkomelk utblannet? Hvis ikke, kan du beskrive smaken?

Hehe, sikkert mange som lurer p dette kan jeg tenke meg.

St p, du er super!

Ida

07.03.2013 kl. 06:11
Hei, Hvor mange boller fr du ut av oppskriften? Kan man benytte kokosmel eller mandelmel i stede for speltmel?

Hilsen

Ida

Maire

07.03.2013 kl. 07:51
M HA!:)

S kjempegode ut.

Linda Sol

07.03.2013 kl. 14:33
Kristine! Det her ser helt fantastisk ut!!! jeg elsker kanelboller! jeg har ogs prvd lage en sunn versjon, men disse ser mye bedre ut. Skal definitivt prves :-D

misforstaaelsen

07.03.2013 kl. 15:05
Det ser kjempegodt ut! :)

Birgitte

07.03.2013 kl. 15:51
Har du nringsinnholdet for disse bollene?

Maren

07.03.2013 kl. 23:14
Ser du bruker mye kakaopulver :) Hvilken type bruker du? Del gjerne flere om du bruker forskjellige... Takk for mange gode ideer!!

Synne

08.03.2013 kl. 08:00
Jeg har hatt s lyst p skillingsboller i det siste, kjempeflaks at du presenterte en sunnere oppskrift!

Skal lage diss i morgen! :)

Kristine

08.03.2013 kl. 19:00
Synne:
Hper det smaker :)

Kristine

08.03.2013 kl. 19:10
Maren:
Jeg har vanlig bakekakeo, rtt kakaopulver fra iherb, stevia kakao fra iherb og en kologisk variant kjpt p Ultra :)

Kristine

08.03.2013 kl. 19:12
Birgitte:
Jeg har ikke regnet det ut dessverre.

Kristine

08.03.2013 kl. 19:14
Ida:
Du vil f problemer med f deigen til heve med mandel / kokosmel, s jeg tror ikke det gr.
Det blir 14 boller :)

Kristine

08.03.2013 kl. 19:15
Tale:
Du kan lese denne
http://dedication.blogg.no/1345754824_proteintilskudd.html
Du vil ikke legge p deg av proteinpulver selv om du ikke trener :)

Kristine

08.03.2013 kl. 19:15
Ingrid:
Jeg er ikke ferdigutdannet pt enda, men etterhvert vil det nok g ;)

Kristine

08.03.2013 kl. 19:15
Marthe:
Da vil ikke deigen heve, s nei.

Kristine

08.03.2013 kl. 19:16
Helene:
Betyr det at du pleier se meg i resepsjonen? *rdme* N ble jeg nyskjerrig.
Uansett, tusen hjertelig takk for gode ord :)
God klem og god helg

Kristine

08.03.2013 kl. 19:16
Ada:
Du kan nok bytte det ut med bokhvete, ja :)

Kristine

08.03.2013 kl. 19:16
maren srum:
14 stykker :)

Kristine

08.03.2013 kl. 19:17
Catharina Adele:
Ble det boller p deg? :)

silje

10.03.2013 kl. 13:27
jeg fulgte akkurat det du har skrevet, bare at jeg tok hvetemel istedenfor spelt. men mine hevet ikke noen ting! Hva skjedde?

Henriette :-)

10.03.2013 kl. 22:15
Hei Kristine :-)

Kjempefin oppskrift! Jeg lurer p om det er mulig bytte ut speltmel med fullkorn

hvetemel? :-)

Ha en fin kveld videre!

Marie K

14.03.2013 kl. 09:54
Kan man bruke mager kesam?

jardar

14.03.2013 kl. 12:58
ser sjukt godt ut! skal prvast p sndag! men eg lurer p om eg kan benytta meg av litt xantam-gum? evt. kor masse? og ke meina du med; "la det vera ei tynn stripa p den eine sida toppingen"?=)

Kristine

14.03.2013 kl. 20:45
jardar:
Du kan bytte ut fiberhusk med xantam-gum.
Gjr det samme som nr du lager vanlig skillingsboller med fyllet :)

Kristine

14.03.2013 kl. 20:45
Marie K:
Ja, det kan du :)

Kristine

14.03.2013 kl. 21:02
Henriette ::
Ja, det kan du :)

Kristine

14.03.2013 kl. 21:04
silje:
S merkelig! Du hadde i gjr?

jardar

17.03.2013 kl. 18:04
Blir ikkje sjokoladekrem smaken hos deg, ganske .. spesiell? litt, kvalmande nesten.. lurer p om det kan vera bedre sta opp kesamen med english toffee fr eg blandar det med resten.. har du tru p det? :)

Miriam Linnea

09.05.2015 kl. 22:22
Nam!

Er allergisk mot melk og soya, noe jeg kan byye ut kesam med?

Kristine

11.05.2015 kl. 01:09
Miriam Linnea:
Hei du :) Du kan bytte det ut med eplepure, most banan, eller melkefrie varianter for kesam og yoghurt :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no