www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

INDISK KIKERTGRYTE

  • 03.03.2014, 17:56


Inderne kan dette med krydder og smakfull mat!
Dette er nok favoritt kategorien min innenfor matlaging sammen med Thai-mat. Her finner du mange gode retter med masse spennende smaker.


Det er kjøttfri mandag i dag. Det kan du leser mer om her.
Det er riktignok også min kjæres bursdag. Hurra for verdens beste PØ
Middagen i dag blir derfor en real biff med godt tilbehør, det var nemlig hans ønske og min PØ fortjener kun det beste.
Jeg har alltid minimum en kjøttfri dag i uken. Da tok jeg kjøttfri søndag!
Dette var gårsdagens middag; indisk kikertgryte med salat og hjemmelagde chapati (indisk flatbrød).
En fantastisk god middag.
En fest i munnen!
Kikertgryten er kjempe enkel å lage.
Vil du ikke lage dine egne chapati kan du bruke tortilla lefser isteden, eventuelt kokt ris eller rett og slett droppe det.



Indisk kikertgryte
Til 2

1 ss olje, 1 gul løk i terninger, 3 hvitløksfedd, 1/2 chili, 1 ss finhakket ingefær, 1 ts malt koriander, 1 ts kanel, 1 ts cummin, 1 ts gurkemeie, 1 ts kardemomme, 1 ts garam masala, 1/2 ts salt, saften fra 1 sitron, 1 blomkålhode i biter, 0,5 dl vann
1 stor boks kikerter, ca 400 g avrent, 4 ss g gresk yoghurt, koriander

Ha oljen i en kjele sammen med løk, finhakket hvitløk, chili, ingefær og krydder. La det steke et par minutter til løken er gyllen og det dufter herlig. Ha i sitronsaft, vann og blomkål. La det koke 5 -6 minutter.
Tilsett kikerter og kok i ytterligere 2 -3 minutter.
Rør inn gresk yoghurt og hakket koriander.
Server.



Chapati
6 stykker

150 g kikertmel (eventuelt annen mel som bokhvetemel eller speltmel), 1 ss  xanthan gum (eventuelt maizena), 1 ts salt, 1/2 ts cummin, 1 ss olje, ca 85 g vann

Bland sammen mel,  xanthan gum, salt og cummin. Tilsett olje og vann.
Kna deigen til en fast masse. Blir du klissete på fingrene må du tilsette litt mer mel.
Del deigen i 6 biter.
Kjevl ut emnene i lompestørrelse. Det lønner seg å ha litt mel på kjøkkenbenken.
Stek chapatiene i en stekepanne, helst av jern, på sterk varme cirka 45 -60 sekunder på hver side.


En fantastisk deilig og smakfull vegetarrett på under 15 minutter.
Håper det smaker :grin:
Fortsatt god mandagskveld.

Kristine

STINA BLOGG

03.03.2014 kl. 18:27
Mmmm, så godt ut! :-)

janne

03.03.2014 kl. 20:03
gratulerer til PØ=)

Lovelylillers sunne oppskrifter

03.03.2014 kl. 20:10
Indisk er knallgodt og ikke minst kikerter :D

Kristine

03.03.2014 kl. 21:31
STINA:
Både godt og mettende :)

Kristine

03.03.2014 kl. 21:31
janne:
Han hilser og sier takk :)

Kristine

03.03.2014 kl. 21:32
Lovelylillers sunne oppskrifte:
Ja, det er en super kombinasjon :)

Sofia

04.03.2014 kl. 12:04
Denne skal jeg prøve i dag :-)

Kristine

04.03.2014 kl. 16:07
Sofia:
Håper det smaker :)

Mia

24.03.2014 kl. 13:33
Hei! Fungerer det å bytte ut den greske yoghurten med kesam?

Kristine

25.03.2014 kl. 17:01
Mia:
Om kesamen ikke koker, gjør det det ja :)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits