hits
www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

KYLLING MED LUN BROKKOLISALAT

  • 31.01.2018, 16:38


Kylling noe det gr mye av hos meg. Det er enkelt og godt, samtidig som det er sunt og inneholder godt med proteiner. Jeg har tidligere vist dere hvordan jeg steker perfekt stekt kyllingfilet.



I gr serverte jeg kylling med lun brokkolisalat. Ofte gjr jeg det svrt enkelt nr jeg spiser brokkoli; jeg koker den. Kokt brokkoli er jo ikke det mest spennende, s jeg bestemte meg for prve noe nytt. Med et par enkle steg, ble kokt brokkoli omgjort til en deilig og lun brokkolisalat. En super sunn og kjempe god middag p 15 minutter. Dette skal jeg lage igjen! 



Kylling med lun brokkolisalat
Til 2

2 kyllingfileter
Salt og pepper
1 brokkoli
1/3 rdlk
1 hvitlksfedd
1 ss hvitvinseddik
1 ss dijon sennep
3 ss creme frraiche, eventuelt kesam for en magere variant

Ha salt og pepper p kyllingfileten og stek den i en panne.
Skjr brokkoli i buketter. Kok brokkolibukettene i vann til de er mre, i cirka 5 minutter. I mellomtiden skjrer du rdlk i skiver og finhakket hvitlk. Bland sammen creme fraiche, dijon sennep og hvitvinseddik. Nr brokkolien er ferdig kokt, heller du av vannet og lar bukettene dampe av seg i 2 -3 minutter. Bland de s sammen med dressingen, hvitlk og rdlk. 
Server. 



Brokkoli er virkelig en super sunn grnnsak. Den inneholder mer c-vitamin og antioksidanter enn appelsin, i tillegg til masse fiber, jern, kalsium og B-vitamin. Brokkoli er ogs en av de grnnsakene med hyest innhold av proteiner. Ikke nok med det, brokkoli har vist seg redusere risikoen for flere krefttyper, og det ser ut til at et jevnlig inntak av brokkoli minker faren for at allerede pvist kreft blir mer aggressiv. Hvor fantastisk er ikke det? Da sier jeg gjerne 'ja, takk' til en ekstra porsjon. I hvert fall nr den smaker s godt som i denne retten! Hper det smaker  :razz:


Kristine ♥

                                                                                              ​kilde: Verhoeven, D.T.H., R.A. Goldbohm, G.Van Poppel, H. Verhagen & P.A. Van der Brandt.1996. 
                                                                          Epidemilogical studies on Brassica vegetables and cancer risk. Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention

Marianne

31.01.2018 kl. 17:02
Elsker brokkoli s det her m jeg prve :-):-)

Kristine

01.02.2018 kl. 09:32
Marianne:
Brokkoli er super mat :)

Camilla

31.01.2018 kl. 17:02
h, det s godt ut! Det m jeg prve til middag en dag :)

Kristine

01.02.2018 kl. 09:32
Camilla:
Ja, gjr det Camilla :)

Kristine Larsen

31.01.2018 kl. 19:11
Nammm!

Kristine

01.02.2018 kl. 09:31
Kristine Larsen:
Mhm :)

Victoria Larsen

31.01.2018 kl. 19:20
h, s nydelig!!

Kristine

01.02.2018 kl. 09:31
Victoria Larsen:
Ja :)

SIRI ALVR

31.01.2018 kl. 20:48
Ser godt ut!

Kristine

01.02.2018 kl. 09:31
SIRI ALVR:
Enkelt, raskt og godt :D
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her p min blogg vil du f sm tips, rd og oppskrifter til den sunne linje, samt flge min vei i livet. Jeg har troen p at god helse og en sunn livsstl er nkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer p noe, nsker dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no