PÅSKEFROKOST – SETT FARGE PÅ EGGENE

Nå er påsken rett rundt hjørnet. Da hører påskefrokost med. Lange, late morgener med en god frokost er noe av det beste jeg vet i ferier og høytider, derfor har jeg samlet mine tips til påskefrokosten her. 

Jeg pleier å farger de kokte eggene til påskefrokosten . Det er godt mulig jeg er barnslig når det kommer til mat, men jeg synes det er så moro å farge eggene. Også blir de jo så fine! Det er mange måter å fargene eggene dine på. Du kan gjøre det enkelt ved å bruke konditorfarge eller du kan farge eggene ved hjelp av andre matvarer.
⋄ Ønsker du grønne egg, får du dette ved å koke dem i spinatvann
⋄ Gule egg lager du ved å koke eggene i vann med gurkemeie
⋄ Røde egg får du ved å koke vannet sammen med rødbeter i biter 
⋄ Blåaktige egg får du når du koker eggene med rødkål i skiver

Når man har ekstra god tid i påsken til påskefrokoster, smaker det godt med hjemmelaget brød eller rundtstykker og godt pålegg. 
Hvis du vil ha en enkel oppskrift er enkle scones raske, saftige og gode. Polarbrød er en favoritt i min familie, både hos liten og stor. Jeg har også delt en proteinrik polarbrød -oppskrift

Nystekte rundstykker er alltid godt. Spelt- og havrerundstykker, er luftige og gode. Disse enkle havrerundstykkene er min store favoritt. De lager du på en – to – tre. Grovt speltbrød er også populært og holder seg saftig i flere dager. 

Du kan også gjøre det enkelt å ved kjøpe ferdig lagde rundstykker. Det finnes mange gode alternativer i butikkene. Sett frem godt pålegg på bordet og tenn noen stearinlys. Det er så hyggelig å stelle i stand en deilig påskefrokost for de en er glad i! Gjør gjerne ekstra stas av frokosten ved å sett farge på eggene som forklart over. Da kan du også skrive hyggelige beskjeder på eggene eller tegne smilefjes :grin: Det blir garantert satt pris på! 

Kristine ♥

10 kommentarer

Siste innlegg