Mange ser nok hjemmelaget på fiskesuppe som en avansert rett. Men det trenger det så absolutt ikke å være. I dag ble det gjensynsglede med denne fiskesuppen. Den tar bare 20 minutter å lage! Jeg har laget den tidligere og jeg vet den alltid faller i smak. Dette er en skikkelig enkel, sunn og god fiskesuppe, proppet med næring og deilig smak. Den tar under 20 minutter å lage!
Jeg varierer grønnsaker og fisketype etter hva jeg har lyst på og hva jeg har tilgjengelig. I dag ble det en variant med potet, purre, gulrot, torsk og laks. Samt en reke til pynt. Vi spiser jo også med øynene!
Suppen blir ganske tynn. Vil du ha en mer kremet og tykk variant, kan du tilsette 1 -2 ss maizena.
Enkel, rask, sunn og god fiskesuppe
Til 2 personer
1 hvitløkfedd
1/2 gul løk
1 terning fiske- eller grønnsaksbuljong
4 dl vann
3 middels store poteter, ca 300 g
2 gulrøtter
1/2 purre
300 -400 g fisk, jeg har brukt 50 / 50 laks og torsk og et par reker
100 g creme fraiche, her kan du bruke lett creme fraiche om du ønsker en lettere variant
Kutt løk og hvitløk i små terninger. Ha det i en kjele. Stek raskt på høy varme til løken blir blank.
Ha i buljong og vann.
Del poteter i terninger, og gulrot og purre i skiver.
Tilsett grønnsakene i kjelen. Kok opp og la koke til potetene er møre. Ca 10 minutter.
Del fisken i terninger.
Ha i creme fraiche og fisk. La fisken trekke i ca 5 minutter.
Press gjerne over litt frisk sitronsaft rett før servering og server med godt brød, spelt- og havrerundstykker, enkle scones eller proteinrundstykker.
Håper det smaker.
Kristine ♥
Dina
Håper du koste deg med suppen 🙂
Fiskesuppe er favorittmaten min. Denne oppskriften skal jeg lage imorgen =)
Andrea
Da må du alge denne og få frem noen barndomsminner 🙂
Fiskesuppe er en gammel barndomstradisjon. Har ikke spist det på mange år!!