ENKEL, RASK, SUNN OG GOD FISKESUPPE

Mange ser nok hjemmelaget på fiskesuppe som en avansert rett. Men det trenger det så absolutt ikke å være.  I dag ble det gjensynsglede med denne fiskesuppen. Den tar bare 20 minutter å lage! Jeg har laget den tidligere og jeg vet den alltid faller i smak. Dette er en skikkelig enkel, sunn og god fiskesuppe, proppet med næring og deilig smak. Den tar under 20 minutter å lage!

Jeg varierer grønnsaker og fisketype etter hva jeg har lyst på og hva jeg har tilgjengelig. I dag ble det en variant med potet, purre, gulrot, torsk og laks. Samt en reke til pynt. Vi spiser jo også med øynene!
Suppen blir ganske tynn. Vil du ha en mer kremet og tykk variant, kan du tilsette 1 -2 ss maizena. 

Enkel, rask, sunn og god fiskesuppe
Til 2 personer

1 hvitløkfedd
1/2 gul løk
1 terning fiske- eller grønnsaksbuljong
4 dl vann
3 middels store poteter, ca 300 g
2 gulrøtter
1/2 purre
300 -400 g fisk, jeg har brukt 50 / 50 laks og torsk og et par reker
100 g creme fraiche, her kan du bruke lett creme fraiche om du ønsker en lettere variant

Kutt løk og hvitløk i små terninger. Ha det i en kjele. Stek raskt på høy varme til løken blir blank. 
Ha i buljong og vann.
Del poteter i terninger, og gulrot og purre i skiver. 
Tilsett grønnsakene i kjelen. Kok opp og la koke til potetene er møre. Ca 10 minutter.
Del fisken i terninger. 
Ha i creme fraiche og fisk. La fisken trekke i ca 5 minutter. 

Press gjerne over litt frisk sitronsaft rett før servering og server med godt brød, spelt- og havrerundstykker, enkle scones eller proteinrundstykker.
Håper det smaker.

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg