KJØLESKAPSGRØT MED ENKEL BÆRSAUS

                                                                                                                                                                                                  Inneholder add-linker

Jeg skrev om chiafrø for en drøy måned siden. Dette er virkelig super frø! Den siste måneden har jeg prøvd og feilet mye med oppskrifter og hvordan jeg skal bruke frøene i mat. Nå har jeg kommet frem til en kjempe god kjøleskapsgrøt med chiafrø, som er blitt en favoritt. Denne var dagens frokost i dag. Jeg valgte å toppe kjøleskapsgrøten med en enkel bærsaus. Friskheten og sødmen fra bærene, passer perfekt med den kremede kjøleskapsgrøten.

Kjøleskapsgrøt er noe mange har fått sansen for. Og det er ikke uten grunn. Jeg har flere oppskrifter på kjøleskapsgrøt i arkivet. Blant annet en med sjokolade her og en med vanilje og banan her. Denne grøtvarianten er kjempe enkel å lage.  Du slenger bare sammen ingrediensene på kvelden, så har du frokosten klar når du står opp. Kjøleskapsgrøt består ofte av gryn som havregryn, blandet melk melk og / eller yoghurt. I går tilsatte jeg chiafrø for å gjøre grøten ekstra næringsrik og for å få en god konsistens. Chiafrø sveller nemlig i væsken og gir en god puddinglignende konsistens.

Kjøleskapsgrøt med enkel bærsaus
Til 1 porsjon

Kjøleskapsgrøt
1 dl havregryn
2 ts chiafrø

2 dl gresk yoghurt, eller andre varianter som tine fyldig vaniljeyoghurt, kesam eller vaniljekesam
1 ts vaniljeprotein, jeg har brukt french vanilla, kan sløyfes

1 dl melk, jeg brukte mandelmelk
1/3 ts salt

1/3 ts vaniljepulver
1/3 ts kanel

Bland sammen alle ingrediensene.
Smak deg gjerne til med mer søtt og du trenger det. 
La blandingen stå i minimum 3 timer, gjerne natten over.


Enkel bærsaus

Ca 200 g bær, jeg brukte frosne jordbær som jeg tinte i microen
1 ts sukrinmelis

Mos sammen med en stavmikser.
Hell over kjøelskapsgrøten rett før servering.

Kjøleskapsgrøt er også perfekt å ta med seg på farten. Lager du grøten i en matboks eller et glass, er det supert å ha med i sekken eller vesken.

Grøten kan naturligvis spises uten bærsaus, den er god i seg selv, eller toppes med andre ting som friske bær, nøtter, kanel eller annet godt.

Der har du en frokost, eller lunsj eller kveldsmat for den saks skyld, som smaker godt og som fyller på med masse sunne og livsviktige næringsstoffer. Håper det smaker!

 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Har du prøvd med cottage cheese i? Jeg bruker samme oppskrift bare med cottage cheese. Skikkelig godt 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg