www.dedication.blogg.no

Kristine Aure

Dedikasjon til trening, mat og livsglede

LAG DEG EN BURGER

  • 24.06.2016, 16:41


Hjemmelagde burgere er en favoritt på denne tiden av året. Jeg har faktisk spist burger fire ganger den siste uken! I Søndag var det burger på døgnvill, tirsdag hadde jeg en enkel burger med fiskekaker til middag, i går fikk jeg servert en deilig burger med bacon og cheddarost når jeg kom hjem fra jobb og i dag laget jeg denne deilige varianten til brunsj. Jeg blir aldri lei burger! Hvorfor ikke lage deg en burger i helgen? 

SAMSUNG CSC
Dagens burger var en variant med kyllingkjøtt, sprøstekt spekeskinke og en syrlig dressing. I tillegg serverte jeg buffalo wings og maiskolbe til. En real burger tallerken. Fantastisk godt!

SAMSUNG CSC
Til denne varianten brukte jeg ferdigkjøpt hamburger brød. Vil du lage din egen variant, finner du en glutenfri oppskrift her. Vil du ha en proteinrik oppskrift på hamburgerbrødene, finner du det her

SAMSUNG CSC

Kyllingburger med spekeskinke
Til 3 burgere

Burger
400 g kyllingfilet, eventuelt kyllingkjøttdeig
1 egg
1/2 rødløk
1 hvitløksfedd
1 ts salt
1 ts pepper

Tilbehør
3 store skiver spekeskinke eller 6 små
Salatblader
Tomat
Rødløk
Ca 100 g creme fraiche, eventuelt kesam eller gresk yoghurt
1 ts sitronsaft
1 hvitsløkfedd
3 burgerbrød

Om du bruker kylling, skjærer du denne i grove biter og har den i en foodprosessor eller blender slik at du får kyllingfarse. Eventuelt kan du droppe dette steget om du bruker kyllingkjøttdeig.
Finhakket hvitløk og rødløk. Bland sammen løken, kyllingen, salt, pepper og egg. Dette kan du gjøre for hånd eller ved å ha ingrediensene i foodprosessoren. 
Del farsen i 3 emner og form burgere av hvert emne. 
Stek burgerne i en panne på middels varme til de er gylne, omtrent 3 minutter på hver side. Legg så burgerne over på en bakplate og topp dem med ost. Legg skiver med spekeskinke ved siden av burgeren. Stek i ovnen på 200 grader i 8 -10 minutter. 
I mellomtiden lager du en dressing av creme fraiche / kesam som du blander med sitronsaft og finhakket hvitløksfedd. 
Skjær tomat og rødløk i skiver. 
Så er det bare å montere burgeren!
Server, spis og kos deg :grin: 


Da er det bare å lage deg en burger og nyt helgen.
God fredagskveld!

Kristine ♥

Janne

24.06.2016 kl. 17:38
Sier ikke nei til en sånn :-P

Kristine

25.06.2016 kl. 14:56
Janne:
Hvem klarer å si nei til en burger da? :)

Pernille

24.06.2016 kl. 18:39
Mmm, den så utrolig god ut. Jeg vet at det skal bli en, to, tre eller flere grillmiddager i sommer - der i blant burger, for det er så godt :) Ønsker deg en fin kveld, og riktig god helg!

Kristine

25.06.2016 kl. 14:56
Pernille:
Burger må man ha på sommeren, ja. God helg du :)

lisarorvik

24.06.2016 kl. 19:43
Dette så godt ut :)

Kristine

25.06.2016 kl. 14:55
lisarorvik:
Var knall godt Lisa :)

Anne Line

24.06.2016 kl. 22:52
Så smart å lage en burger av kyllingfilet. Det har jeg aldri prøvd før men nå skal jeg gjøre det 😀

Kristine

25.06.2016 kl. 14:55
Anne Line:
Det blir veldig godt også :)

25.06.2016 kl. 10:02
Digger buffalo wings. Synd det er så usunt :-P

Kristine

25.06.2016 kl. 14:55
Anonym:
Men av og til kan man spise det også :)

Sofie

25.06.2016 kl. 11:58
Jeg ble veldig sulten nå!!

Kristine

25.06.2016 kl. 14:54
Sofie:
Så lag deg en burger ;)
Kristine

Hei og velkommen til Dedication. Jeg er en livsglad personlig trener og kostholdsveileder. Her på min blogg vil du få små tips, råd og oppskrifter til den sunne linje, samt følge min vei i livet. Jeg har troen på at god helse og en sunn livsstl er nøkkelen til et lykkelig liv og en glad kropp. Legg gjerne igjen noen ord om du lurer på noe, ønsker å dele noen tanker, er interessert i kost og treningshjelp eller bare vil si hei :) Kontakt: kristine@helseglede.no

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits