EPLER

God morgen ♥ Har du fått med deg at det er den internasjonale epledagen i dag? Det passer jo perfekt nå som det bugner av norske epler i matbutikker og hager. 


At epler er sunt, det vet vi alle. Visste du at gjennomsnittsnordmannen i spiser 11 kilo epler i året? Det er faktisk ikke mer enn rundt 65 epler, noe som tilsvarer bare litt over et eple i uken. Det er overraskende lite! Epler inneholder godt med fiber, fruktsyrer, pektin og antioksidanter som alle gjør godt for helsen vår. Blant annet kan de gode egenskapene til epler senke kolesterolet, og virker regulerende for både diaré og forstoppelse. Antioksidantene er med på å forebygge kreftsykdommer, hjerte- og karsykdommer. Så fråts i epler sier jeg!

Jeg elsker å spise eplene som de er, spesielt de norske deilige eplene. Andre tips til hva du kan gjøre med eplene er:
– Lage eplemos som du bruker som pålegg eller spiser sammen med yoghurt, havregrøt eller på pannekaker. Oppskrift finner du her.
– Eplekake er en klassiker. Dette er en kjempe god oppskrift. 
– Lag en hurtig og rask dessert av epler som du skjærer i biter og blander med kanel og sukrin. Ha et par minutter i mikroen og vips så smaker det eplepai.
– Du kan gjerne servere stekte epler til middag. En rekke kjøttyper, og da spesielt svin, passer utmerket til epler.
– Putt eplebiter i salaten. Det gir en nydelig og frisk smak.
– Bak eplepai med vaniljekrem,  her er oppskriften.
– Hul ut kjernene på eplene og fyll dem med mandler og rosiner, sjokolade eller annet godt og bak dem i ovnen på 200 grader i 20 -25 minutter.
– Du kan toppe for eksempel pannekaker med kanelstekte epler slik som jeg har gjort her.
Eplekakegrøt er en knall god versjon av havregrøten.
– Sprit opp vannet ditt med epleskiver. 

Hva liker du best å gjøre med eplene? :grin: Ha en strålende tirsdag!

Kristine ♥

Siste innlegg