FAVORITT JULEOPPSKRIFTER

                                                                                                                                                                                                                                Inneholder add-linker

Riktig god mandag formiddag 🎅 Tenk at i dag er det nøyaktig to uker igjen til julaften. Som desemberdagene flyr forbi! Er du i gang med julebaksten? Jeg har så vidt begynt og har planer om å eksprimentere litt på kjøkkenet senere i dag. Om du også har lyst til å bake noe godt i dag, er arkivet mitt er fylt med masse gode sukkerfrie og proteinrike juleoppskrifter. Her kommer noen av favoritt juleoppskrifter.

Franske pepperkaker
Sprø og gode pepperkakekjeks med mandler. 

Pepperkaker med karamellfyll – fantastisk gode 

Karamell
1 boks vikingmelk, eventuelt fløte
0,5 dl sukringold
2 ss fibersirup, eller annen sirup
1 ts vaniljepulver, valgfritt

Ha alle ingrediensene i en stor bolle og rør om med en skje.
Sett bollen i mikroen på maks effekt i 6 -8 minutter. Ta ut bollen et par ganger og rør om. Karamellen er ferdig når den har blitt mørkere i fargen og seig.
Du kan også koke karamellene i kjele. Da må de kokes i crika 40 minutter.
Hell massen over matboks eller stor form kledd med bakepapir. Avkjøl i minimum 3 timer.

Pepperkakedeig
60 g smør
50 g sukringold
0,5 dl fibersirup, eventuelt annen sirup
2 egg
1 dl havremel, eller annet mel
0,5 dl speltmel, eller annet mel
1,5 dl mandelmel
1 ts natron
1 ts kardemomme
2 ts kanel
1,5 ts ingefær
1 ts nellik
1/4 ts salt

Smelt smøret. Bland i sukrin og sirup. Ha så i egget og resten av ingrediensene. Elt godt.
Tilsett eventuelt litt mer mel om deigen blir veldig klissete. Deigen skal være som en litt bløt marsipan.
Sett den kaldt i minimum 1 time. Gjerne natten over om du ønsker det.

Når karamellen er avkjølt kan du lage selve pepperkake med karamell.
Del karamellen i små biter. Lag to store pølser av pepperkakedeigen. Del pølsene i biter. Rull kuler av bitene. Lag en grop i hver kule og legg i en karamellbit. Klem igjen pepperkakedeigen slik at du lukker den rundt karamellen.
Legg på en bakeplate og stek på 175 grader i 10 – 12 minutter.
Avkjøl.

Frukt- og nøttebrød
Et saftig og søtt brød fylt med deilig tørket frukt og nøtter. 

Risboller

1 god bolle med puffet havre, eventuelt puffet ris, ca 50 g
30 g kokosolje, eventuelt smør
30 g sjokoladeproteinpulver 
3 ss kakao
1 ss sukringold
1 ss kaffe, kan sløyfes
3 -4 ss melk

Smelt kokosoljen.
Bland sammen proteinpulver, kakao, sukringold, kaffe og melk. Tilsett smør. Det skal bli en tykk sjokoladerøre. Tilsett puffet havre. Lag boller og sett kaldt. Etter en timestid er de klare. 

Krumkaker
Sprø og godt. Fyll med pisket kremfløte og bær. Så godt!

Julekuler med smak av klementin, vanilje og sjokolade

30 g vaniljeproteinpulver
30 g kokosmel
1 ss sukrinmelis
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/4 ts muskatnøtt
1/4 ts malt ingefær
1/2 ts vaniljepulver

100 g kesam
2 -4 ss melk

1 klementin
30 g sukkerfri sjokolade

Bland sammen de tørre ingrediensene; vaniljeprotein, kokosmel, sukrinmelis og krydder.
Tilsett kesam og bland godt.
Ha så i melk til en tykk deigkonsistens. Det skal bli samme konsistens som marsipan. 
Skrall mandarinen og del mandarinbåtene i to.
Rull kuler av deigen og lag en grop i hver kul. 
Legg en mandarinbit i gropen og “pakk” den igjen.
Smelt sjokoladen og topp hver kul med sjokolade.
Strø gjerne over litt revet appelsinskall eller klementinskall.

Trippel sjokolade cookies
Disse er farlig gode! Lag dobbel porsjon og gi bort i gave.

Sjokoladefudge – seige og gode

100 g sukkerfri sjokolade

60 g fibersirup, eller annet sirup
20 g sjokoladeproteinpulver*
1/3 ts salt
ca 30 g mandler

Hakk mandlene grovt.
Kok opp fibersirup. Det tar cirka 30 sekunder i mikroen. Eventuelt kan du bruke en kjele.
Smelt sjokoladen. Bland sammen fibersirup og smeltet sjokolade. Ha i salt og sjokoladeprotein. Rør til slutt inn hakke de mandler. Kle en matboks eller lignende med plastfolie. Hell massen over i boksen. Eventuelt kan du også bruke små former.
Sett kaldt i minimum 2 timer. Skjær så i biter.

*Du kan fint lage denne uten sjokoladeprotein. Da bruker du 40 g fibersiurp istedenfor 60 g

Brune pinner
Seige, karamellaktige og kjempe gode!

Havreflarn med sjokolade – sprø og gode

1 egg

1 ss fibersirup
60 g sukringold
60 g smør
100 g havrergyn
1 ts bakepulver
40 g sukkerfri sjokolade

Smelt smør med fibersirup, og bland med havregryn. 
Pisk egg og sukringold til eggedosis. Ha i bakepulveret. Rør så inn havregrynsblandingen.
Lag topper på en bakplate. Stek på 175 grader i 6 -8 minutter. Avkjøl på rist.
Når havreflarnene er avkjølt smelter du sjokoladen og ha den over havreflarne.
Oppbevar i en lufttet boks.

Berlinerkranser
Klassiske berlinerkranser laget glutenfrie.

Pepperkaker – ordentlig sprø

60 g smør
50 g sukringold
0,5 dl fibersirup
1 egg
1 ts natron
40 g havremel, eventuelt mer speltmel
100 g speltmel
Pepperkakekrydder: 2 ts kanel, 1,5 ts ingefær,  1 ts nellik

Smelt smøret. Bland i sukringold, sirup og krydder. Ha så i egget og resten av ingrediensene.
Tilsett litt og litt mel til du får en fast deig.
Sett den kaldt i minimum 1 time.
Kjevl ut deigen og stikk ut figurer.
Stek på 200 grader i 5 minutter. Avkjøl på rist.


Håper du finner noe som frister blant mine favoritt juleoppskrifter. Kos deg med julebakingen! 

Kristine ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg