JORDBÆR- OG VANNMELONSALAT, TZATZIKI OG AIOLI – PERFEKT TIL GRILLMATEN

For noen uker siden delte jeg noen tips til hvordan du kan grille sunt og godt. I dag tenkte jeg å dele noen tips til hva du kan ha som tilbehør til grillmaten. Forrige helg hadde jeg nemlig besøk av noen venninner for en god middag og et par glass vin. Da laget jeg diverse retter som jeg serverte sammen med grillet kylling og bakt potet. Jeg laget jordbær- og vannmelonsalat, aioli og tzatziki. Dette er perfekt tilbehør til grillmaten!

Disse tre siderettene kommer til å bli laget mye fremover! Spesielt tzatiki og aioli. Det er genialt å lage i store porsjoner og så oppbevare i kjøleskapet. En god dæsj aioli eller et par spiseskjeer med tzatziki setter prikken over i’en på en salat, til foccacia, ved siden av kjøtt, fisk eller kylling. Ja, det passer i grunn til det meste.

Jordbær- og vannmelonsalat

Ca 400 g jordbær
Ca 400 g vannmelon
100 -150 g fetaost
1/2 rødløk
4 ss balsamicoeddik 
Basilikum, valgfritt

Del jordbær og vannmelon i biter. Kutt rødløk i skiver. 
Om du bruker basilikum, finhakker du denne. 
Ha vannmelon, jordbær, rødløk og eventuelt basilikum i en bolle. Ha over balsamicoeddik og smuldre over fetaosten. 
Bland sammen. 
Salaten kan settes kaldt før servering eller serveres med en gang.

 

Aioli

2 egg
2 eggeplomme
3 ss sitronsaft
3 hvitløksfedd
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
3 dl olje, jeg brukte olivenolje

Ha alt utenom oljen i et glass eller høy bollen. Bruk en stavmikser til å kjøre blandingen jevn. Tilsett så oljen i en tynn stråle samtidig som du lar stavmikseren gå. Miks i ca 30 sekunder. Smak deg gjerne til med salt, hvitløk og sitronsaft. Oppbevar kaldt til servering.
Aioli holder seg godt flere dager i kjøleskapet.

Tzatziki

1 boks, ca 300 g, gresk yoghurt

1 agurk
2 – 3 hvitløksfedd
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 sitron, saften

Riv agurken grovt på et rivjern. Press ut vannet fra agurken. Her kan du la agurken renne av seg i en sil i 15 minutter. Jeg gjør det enkelt å bruker hendene til å presse vannet ut av agurken. 
Finhakk hvitløken. 
Bland sammen alle ingrediensene. Smak deg gjerne til med mer sitron, salt, pepper og hvitløk. 
La tzatziken stå i kaldt til den skal spises.
Den holder seg i kjøleskapet i flere dager.

Andre ting jeg synes er perfekt til grillmaten er maiskolber, jeg elsker mais, søtpotetfries, hjemmalget avajar, hjemmelaget bbq saus, lun brokkolisalat, en god salat med diverse grønnsaksfavoritter, bakt potet, brokkolimos, blomkålris, foccacia og ketchup. Har du noen favoritter til grillmaten?

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg