SVAR PÅ SPØRSMÅL OM PROTEINBARER, ANTALL MÅLTIDER, KALORIER, LUNSJTIPS OG MER

⋄ Spiser du ikke proteinbarer lenger?
Jeg spiser sjeldent proteinbarer lenger, nei. Og det er hovedsakelig av tre årsaker. 1 – de inneholder ofte mye tilsetningsstoffer og rare ingredienser. 2 – jeg kan fort få vondt i magen av dem. 3 – kalorimessig kan jeg like så godt unne meg noen biter god sjokolade. Har jeg lyst på noe søtt eller på sjokolade, velger jeg mye heller en god sjokolade, gjerne med gode ingredienser, slik at jeg virkelig nyter hver eneste munnfull men også får de gode egenskapene fra antioksidantene. Jeg tar stort sett noen biter slik sjokolade hver dag.

⋄ Hvor mange måltider spiser du daglig?
Det varierer men oftest tre måltider og en snack som ofte består av frukt, nøtter og noen biter sjokolade eller en slags dessert. Hvis jeg er sulten, spiser jeg fire. Jeg lytter alltid til kroppen min. 

⋄ Ditt beste lunsjtips?
Til lunsj liker jeg at det går nok så raskt. Helst skal det være både raskt og enkelt, og også fulle på med sunn næring og smake godt. Som nevnt over har jeg alltid kokte egg i kjøleskapet. Hjemmelaget rundstykker, knekkebrød eller lomper smurt med smørost eller philadephia / smørost sammen med kokte egg, tomat, agurk og salt er en favoritt. Salat med middagsrester går det også veldig mye av. Da lager jeg en enkel salat av noen friske grønnsaker som salat, tomat, paprika og sukkererter og har i diverse rester fra middagen som kjøtt / fisk / kylling og ris / potet. Det er også ofte jeg lager dobbel middagsporsjon slik at jeg har til lunsj dagen etter. Knekkebrød med makrell i tomat tyr jeg til om jeg har dårlig tid.

⋄ Hvilke tre ting må du ha i kjøleskapet?
Tre ting? Å, det var vanskelig. Jeg må nok si kokte egg, brokkoli eller eple og en god ost. Kokte egg har jeg alltid i kjøleskapet da det er en genial proteinkilde og gjør at jeg har et raskt måltid på en – to – tre. For eksempel koke egg på knekkebrød med tomat, salt og pepper. En god ost, helst sammen med honning, er noe av det beste jeg vet. Mens brokkoli og eple er mine to favoritter når det kommer til grønnsaker og frukt. Jeg spiser det så og si hver eneste dag.

⋄ Hvordan kan jeg vite hvor mange kalorier jeg trenger?
Du kan faktisk ikke vite nøyaktig hvor mange kalorier du trenger. Kaloribehovet ditt varierer fra dag til dag. Ting som påvirker dette er stress, aktivitet, trening, matens termiske effekt (altså hvor mye energi kroppen bruker på å fordøye maten du spiser), hvor du er i syklusen din om du er dame (ja, vi trenger faktisk flere kalorier på visse tidspunkt i menstruasjonssyklusen), vekt, kjønn, høyde, osv. Mange bruker kalkulatorer på nett men de er ofte veldig lite pålitelige. Den beste måten å finne ut hvor mange kalorier man trenger, er å logge alt man spiser hver eneste dag i minimum, en uke og se om du går opp eller ned i vekt. Om vekten din er stabil, har du funnet vedlikeholds kaloriene dine. 

⋄ Jeg lurer på hva det beste du vet å spise er?
Det er helt klart mammas hjemmelagde gryte fra burgund. Dette er en gryterett med oksekjøtt, rødvin, gulrøtter, løk, bacon, osv. Når hun var i livet fikk jeg denne servert hver bursdag. Synd jeg aldri vil få oppleve akkurat denne igjen! Ellers er jeg ekstremt glad i sushi, gode oster med honning og sjokolade. Jeg må ha en bit eller to med sjokolade daglig. 

⋄ Har du noen raske, enkle, sunne og ikke minst gode middagstips:D
Omelettwrap eller omelett er raskt og kjempe godt. Denne omelettwrappen er enkel og god. Lompepizza er godt. Her har du trikset for å få ordentlig sprø lomper / bunn. Sashimi er super raskt. Det samme er poke bowl. Pasta kan også være enkelt og sunt. Kremet laksepasta og rask og sunn carbonara er to alternativer. Et annet tips kan være å lage en stor porsjon slik at du har middag for flere dager. Ovnsbaking er også en favoritt hos meg. Da kutter jeg grønnsaker og poteter i biter og har på et stekbrett sammen med salt, pepper og hvitløkskrydder. Deretter legger jeg over en hel kylling eller kyllingfileter og steker til det er ferdig. Cirka 50 min for en hel kylling på 170 grader og 30 minutter for kyllingfilet. En slik middag lager seg selv, mens du kan gjøre noe helt annet!

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg