TIPS TIL SUNN PIKNIK

Noe jeg har gjort mye i sommer, og som jeg kommer til å fortsette å gjøre mye fremover, er å ha piknik ute. Det å ta med maten utendørs, gjør virkelig at den smaker mye bedre enn hva den gjør innendørs. Uansett om det er overskyet eller strålende solskinn, er det noe magisk med et måltid i det fri!

Piknik trenger ikke være avansert. Her kommer noen tips til sunn piknik som både smaker godt og som er nok så enkelt å forberede. 

Bruk rester fra middagen i går
Kokte poteter kan bli til en deilig potetsalat. Her har du oppskriften på en sunn og god potetsalat. Kokt pasta kan gjøres om til en deilikat pastasalat. Har du pizzarester, smaker den minst like godt kaldt dagen derpå. Kyllingrester kan bli til en lekker kylling salat. Middagsrester kan bli til et lekkert nytt måltid.

Isbiter
Jeg pleier å bruke isbiter som kjøleelementer. Jeg tar med meg en stor kjølepose og putter en eller to isbitposer i den, sammen med maten. Da holder maten seg kald, samtidig som jeg har isbiter til drikken. 

Cottage cheese rundstykker
Lag en stor porsjon cottage cheese rundtstykker, eller stek ferdigkjøpte rundstykker, og ta med forskjellig pålegg som skinke, oppskåret gulost, leverpostei, cherrytomater og annet godt. 

Lomper
Lomper kan brukes til så mye. Lag lefseruller med røklaks, phildephia og ruccola. Pakk kalde lompetoast inn i aliminiumsfolie og ta de med. Lompepizza er også en favoritt. Her har du en variant med bacon, pesto og avokado, og her har du en variant med karbonadedeig og parmesan. Både lompetoast og lompepizza smaker godt både varmt og kalt. 

Muffins
Matmuffins og eggmuffins kan lages på forhånd. Oppi muffinsene kan du bruke det du har tilgjengelig i kjøleskapet. Oppbevar dem i en lufttett boks, så holder de seg fine til de skal spises. 

Bananpannekaker
Bananpannekaker kan nytes kalde. Ta med en boks kesam og friske bær. Da kan du anrette pannekaker med kesam og bær når de skal spises. 

Fruktsalat
Lag en fruktsalat med dine favoritter. Mango, ananas, druer, eple, jordbær, blåbær, ja, det du ønsker. Ha fruktsalaten i en stor matboks. Pakk også med en boks vaniljekesam og noen salte nøtter. Da har du en deilig piknik med fruktsalat, kesam og crunch nøtter. 

Sushi
Ta med et pledd, noe godt å drikke og ferdigkjøpt sushi. Stort enklere blir det ikke!

Bildene er fra en piknik tidligere i uken jeg hadde med en venninne. På forhånd stekte vi rundstykker, laget en salat som vi tok med i en stor matboks, skar opp vannmelon og appelsin som vi pakket inn i hver sin plastpose, og kjøpte reker, majones og sitron, samt champagne. Da hadde vi en god piknik uten mye forberedelse i forkant.

Ting som det alltid lønner seg å ha med på piknik er et teppe å sitte på, servietter eller tørkepapir, bestikk – her synes jeg det er best å ta med vanlig bestikk og papptallerkener. Ikke minst; godt selskap. 
Håper du lar deg inspirere og tar deg en pinknik ute i det fri i sommer  :grin:

Kristine ♥

2 kommentarer

Siste innlegg