SUKKERFRI HJERTEKONFEKT MED KARAMELL OG ANNET GODT TIL VALENTINSDAGEN

                                                                                                                                                                                        Inneholder add-linker

Imorgen er det valentinsdagen. Mange mener at denne dagen kun er salgsgimmick. Og ja, jeg er til en viss grad enig, men jeg synes også vi trenger slike dager. Vi glemmer det faktumet at valentinsdagen faktisk ikke handler om å kjøpe noe, selv om det er det mange av oss gjør. Valentinsdagen handler faktisk om å gjøre litt ekstra stas på  din kjære eller noen du er glad i. I en hektisk hverdag har vi lett for å ta de rundt oss forgitt. Da trenger vi kanskje slike dager for å minn de rundt oss på at de er viktige for oss.

Jeg har laget sukkerfrie hjertekonfekt med karamell for å overraske bestevennen. I tillegg skal jeg lage en middag med en venninne og sende et par koselige meldinger til noe nærmeste. Ikke noe fancy, men bare rett og slett bare gi de jeg er glad i en liten liten oppmerksomhet.

Disse hjertekonfektbitene med karamell ble bare magisk gode. Kombinasjonen av karamell og sjokolade er uslåelig! Jeg eksprimenterer for tiden med oppskrifter med mindre melk. Derfor laget jeg to varianter av konfekten, en med vikingmelk og phildephia kremost, og en variant med kokosmelk og kokoskrem. Varianten med kokos er et godt alternativ for deg med melkeallergi. Begge variantene er veldig gode, både på smak og konsistens.

 Sukkerfri hjertekonfekt med karamell

Ca 100 g mørk sukkerfri sjokolade

Karamell
2 dl kokosmelk, eventuelt fløte eller vikingmelk
4 ss sukringold
2 ss fibersirup
1/2 ts vaniljepulver
1/3 ts himalayasalt eller annet salt
100 g kokoskrem, eventuelt phildephia eller annen kremost

Bland alle ingrediensene utenom kokoskrem / kremost i en bolle. Rør om med en skje. Sett bollen i mikroen på maks effekt i 6 -10 minutter. Ta ut bollen et par ganger og rør om.
Du kan også koke karamellene i en tykkbunnetkjele. Da må de koke i cirka 40 minutter.
Karamellen skal koke til den er brun og tykk. Ta opp litt masse med en skje for å se om den er ferdig. Stivner karamellene raskt i kantene er de klare.
Avkjøl karamellen i 10 minutter. Rør så inn kokoskrem / kremost.

Smelt sjokoladen. Hell den over i former. Vend rundt slik at sjokoladen legger seg på alle sidene av formene.
Sett til avkjøling et par minutter i kjøleskapet eller fryseren.
Ha så i karamellen. Sett formene tilbake i kjøleskapet og la de stå i 15  minutter, eventuelt 5 minutter i fryseren, slik at karamellen stivner.
Etterfyll med smeltet sjokolade på toppen av karamellen. Sett så formene i kjøleskapet til konfektbitene har stivnet. Det ta cirka 1 time.
Oppbevar i kjøleskapet til de skal nytes.

Når du blander inn kokoskrem eller kremost i karamellen, får du en mykere og smidigere karamell, som er mer rennende, i stedet for en hard karamell. Jeg synes karamellbitene blir ekstra gode da. Bare se på konfektbiten over da!

Trenger du noen andre tips til annet godt på valentinsdagen? 

⋄ Sjokolade
De aller fleste pleier å digger sjokolade! Om den du er glad i har en favorittsjokolade, kan du kjøpe denne og pakke den inn i et fint gavepapir. I oppskriftsarkivet har jeg også flere gode sjokoladeoppskrifter. Hva med å prøve hjemmelaget snickers, enkle og super gode brownie kuler, fruktnøttsjokolade, hjemmelaget diam eller ferrero rocher

⋄ Lag hjerter
Inkorporere hjerter i den vanlige maten. Bruk for eksempel pepperkakeformer til å stikke ut hjertefigurer av frukt. Lag et hjerte av sjokoladesirup på kaffen. Topp kakaoen med et hjerte av krem eller gjør eggene mer fristende og koselige ved å steke dem i hjerteformer.

⋄ Bak noe godt
Å overraske mor eller de du er glad i med noe søtt og godt, er alltid hyggelig. Peanøttiskake falt veldig i smak hos min mamma. Suksessterte, kanelbollebrød, ostekake med jordbær, kanelknuter, muffins med vaniljekrem og saftig sjokoladekake er andre favoritter.  


Håper du fant noe som frister til valentinsdagen. Og du, ikke glem at valentinsdagen er en dag i året. Ta vare på mammaen din, kjæresten din, vennene dine, ja de du er glad i, hver eneste dag. Vær takknemlig for at du har disse menneskene i livet ditt i dag og de alle de tre hundre og seksti fire andre dagene i året.


Kristine  ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg