HJERTEFROKOST

Riktig god morgen kjære lesere,
og riktig god valentinsdag


Nå sitter jeg her med frokosten min. En deilig hjertefrokost!
Klisje, men jeg må gjøre ekstra stas ut av denne dagen.
Som den matlagingsnerden jeg er, benytter jeg absolutt alle anledninger til å lage noe ekstra godt.
Å spre mat- og bakeglede er rett og slett fantastisk. I tillegg smaker det godt :grin: En vinn vinn situasjon!


Dagens ekstra gode frokost ble et stort sjokoladehjerte.
Jeg steke den i ovnen, men du kan like gjerne steke den i pannen.
På toppen har jeg mandelsmør, kakaonibs, frysetørkede bringebær og kokosnektar. Alle ingrediensene er fra iHerb.
Så utrolig godt!

Please be my valentine!

Frokostsjokoladehjerte

1 egg
20 g mocca-protein
20 g jyttemel, eller annet mel som bokhvete, havremel eller speltmel
1 stor ss kakao
1 ss sukringold, eller sukrin
1 ts bakepulver
1 ss smeltet kokosolje, kan sløyfes
0,5 dl melk, eventuelt vann

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
Bre deigen utover en bakplate. Jeg hadde deigen i en stor pepperkake form.
Stek på 175 grader i 12 -15 minutter.
Eventuelt kan du steke den som pannekaker i en panne på middels varme.


Andre hjertelige desserter som kan friste er:
Frossen isfudge med vanilje, sjokolade og jordbær
Sussesterte
Vikingkarameller eller favorittkarameller
Marengskake
Trelagskake


Eventuelt kan du inkorporere hjerter i den vanlige maten.
Her er noen eksempler:
– Bruk pepperkakeformer til å stikke ut hjertefigurer av frukt
– Lag et hjerte av sjokoladesirup på kaffen
– Topp kakaoen med et hjerte av krem
– Gjør eggene mer fristende og koselige i hjerteformer


Eller kanskje du skal skjemme bort deg selv litt ekstra i dag? Det fortjener du!
Gode favoritter som alltid faller i smak er:
Vafler
Sjokoladesnurrer
Gulrotrundstykker

Håper du finner noe som frister.
Ha en fantastisk dag.
Hjertelig god klem fra

Kristine

10 kommentarer

Siste innlegg