14 TIPS TIL MATPAKKEN

Sommerferien er over og hverdagen er tilbake. Da er det viktig å pakke med seg mat slik at energien, humøret og konsentrasjonen holder seg gjennom hele dagen. Trenger du inspirasjon til hva du skal putte i matboksen? Her er 14 tips til matpakken.

Cottage cheese rundstykker
Disse er super enkle å lage, saftige og gode. Lag en stor porsjon når du først baker og legg noen i fryseren. Rundstykkene tiner i løpet av noen timer på kjøkkenbenken. Selv liker jeg å pakke rundstykkene og pålegget hver for seg, slik jeg har gjort på bildet over. På den måten holder rundstykkene seg best.

Knekkebrød
Lag sprø, gode og hjemmelagde knekkebrød, eller kjøp ferdigkjøpte. Pakk knekkebrød i en boks og ha med pålegg i en annen boks. Kokte egg er supert pålegg. Du kan gjerne koke mange egg om gangen og oppbevare de i kjøleskapet i 4 -5 dager. Makrell i tomat, leverpostei, skinke og ost er også supre påleggsalternativer. Her er mulighetene mange. Husk også å toppe knekkebrødene med noe grønt som tomat, agurk eller paprika.

Matmuffins
Disse variantene er enkle å lage, proteinrike og holder deg mett lenge. Jeg har fylt de med fetaost og cherrytomater, men du kan også ha i annet fyll som ost og skinke. 

Lag en grønn omelett
Fyll den for eksempel med skinke og avokado, rull den sammen og pakk inn i aluminimsfolie. En skikkelig god matpakke.

Tunfiskboller
Lag mange på en gang og frys ned i porsjonsstørrelser. Tunfiskboller er smaker godt i en salat eller som pålegg på brødskiven.

Lompetoast
En gjenganger. Lompetoast er kjempe godt i matpakken og en av mine store favoritter. Etter at lompetoasten er stekt, avkjøles den og pakkes så inn i aluminiumsfolie. Da holder de seg godt. Lompepizza synes jeg også er veldig godt i matpakken. 

Eggmuffins
Rett og slett en slags ovnsbakt omelett i muffinsform. Disse kan spises alene, som pålegg på lomper eller knekkebrød, eller du kan ha de i en salat.

SONY DSC

Lomperuller
Lomper kan du fylle med mye forskjellig. Etter at du har fylt dem, ruller du de sammen og pakker dem inn i aluminiumsfolie.
Min favoritt er lomper med laks. Du smører lompene med philadelphia og et lite lag dijon sennep. Deretter legger du over ruccola, røkelaks og litt finhakket rødløk, før du ruller sammen. Mitt “hemmelige” triks er at jeg også legger bittelitt, cirka 1/2 ts, med finhakket ingefær i hver lompe. Det gjør underverker og setter virkelig prikken over i’en på måltidet. Da har du perfekte lomperull i mine øyne!

Pannekaker
Pannekaker tar litt tid å lage, men det er knall godt og virkelig en favoritt i matpakken. Prøv enkle bananpannekaker eller disse saftige og gode pannekakene

Omelett wrap
Wrapen er enkel å lage og kan fylles med det som er ønskelig. Både søtt og salt passer pålegg i denne wrappen!

Grove vafler
Vafler kan lages som en salt variant, ha da litt salt i røren og ikke tilsett søtning, eller som en søt variant hvor du har litt søtning og kardemomme i vaffelrøren. Ønsker du pålegg på vaflene dine pakker du vafler og pålegg hver for seg, slik at du smører på pålegget når du skal spise. Da holder alt seg ferskt og godt. Disse knall gode vaflene er enkle, sunne og raske å lage.

Salat
Når jeg lager salat til matpakke har jeg alltid i en proteinkilde (tunfisk, laks, egg, bacon, cottage cheese, skinke, kylling, osv), fettkilde (egg, laks, en god olje, avokado, nøtter eller lignende) og en karbohydratkilde (frukt, byggris, bønner, poteter, osv). Da metter salaten best. Å fylle matpakken med salat, har mange muligheter. Velg det du liker best og finn din favoritt salat!

Kesam eller cottage cheese på glass
Fyll et glass med lokk eller boks med kesam eller cottage cheese, gjerne også litt vaniljeyoghurt. Ha over frosne bær, havregryn og hakkede nøtter. De frosne bærene gjør at glasset holder seg kaldt i flere timer. En søt og god matpakke.

Middagsrester
Når du først lager middag, lag en stor porsjon. Her har jeg laget en stor porsjon lompelasagne. Da hadde jeg middag og matpakke til flere dager. Kald pizza, supper, gryteretter, kokt pasta, stekt kjøtt, ja det meste av middagsrester passer i matpakken. Pakk gjerne med litt grønt ved siden.

Håper du fikk inspirasjon til matpakken :grin: Fortell meg gjerne om du har en matpakkefavoritt som jeg bør teste!

Kristine ♥

12 kommentarer

Siste innlegg