TIPS TIL MORSDAG OG VALENTINSDAGEN

Imorgen er det morsdag og på onsdag er det valentinsdagen. Mange mener at disse dagene kun er salgsgimmick. Og ja, jeg er til en viss grad enig, men jeg synes også vi trenger slike dager. Vi glemmer det faktumet at verken morsdag eller valentinsdagen handler om å kjøpe noe. Disse to dagene handler om å gjøre litt ekstra stas på din mor, din kjære eller noen du er glad i. I en hektisk hverdag har vi lett for å ta de rundt oss forgitt. Da trenger vi kanskje slike dager for å minn de rundt oss på at de er viktige for oss. Gjør noe hyggelig disse to dagene. Her er mine tips til morsdag og valentinsdagen. 

⋄ Overrask med frokost
Hva med å bake grove hjertepolarbrød, enkle fluffy skiver, eller spelt- og havrerundstykker. Eller kjøp ferdige rundstykker, kok noen egg og sett frem diverste pålegg. Det å bli overrasket på sengen med en kopp nytraktet kaffe, er også veldig deilig. 

⋄ Lag et kort
Håndskrevne kort er gått helt av moten. Det skjer omtrent aldri at man lager eller får et håndskrevet kort! Ta frem ark og noen tegnestifter og lag et personlig kort. Det vil virkelig bli satt pris på!

⋄ Sjokolade
Vi jenter pleier å digger sjokolade. Om din mor eller den du er glad i har en favorittsjokolade, kan du kjøpe denne og pakke den inn i et fint gavepapir. 
I oppskriftsarkivet har jeg også flere gode sjokoladeoppskrifter. Hva med å prøve hjemmelaget snickers, enkle og super gode brownie kuler, fruktnøtt sjokolade, hjemmelaget daim eller ferrero rocher?

⋄ Kose kveld
Uansett om det gjelder morsdag eller vanentinsdagen er det alltid hyggelig med en kosekveld. Tenn sterinlys, fyr opp i peisen, ta et glass vin og snakk sammen om gode minner dere har sammen. 

⋄ Lag hjerter
Inkorporere hjerter i den vanlige maten. Bruk for eksempel pepperkakeformer til å stikke ut hjertefigurer av frukt. Lag et hjerte av sjokoladesirup på kaffen. Topp kakaoen med et hjerte av krem eller gjør eggene mer fristende og koselige ved å steke dem i hjerteformer. 

⋄ Gjør noe dere ikke pleier å gjøre
Ja, gjør noe gøy sammen, noe dere ikke pleier å gjøre! Pakk niste og ta dere en tur i skogen, gå på skøyter eller ta en tur i akebakken. Slenge dere med på et dansekurs, ta en dag i klatreparken eller dra på vinsmaking. 

⋄ Ram inn et bilde
Har du et fint bilde av deg sammen med din mamma? Ram det inn! Et hyggelig bilde av deg og din utkårede eller av deg og din gode venninne, er en perfekt liten oppmerksomhet som er hyggelig å gi og å få. 

⋄ Bak noe godt
Å overraske mor eller de du er glad i med noe søtt og godt, er alltid hyggelig. Peanøttiskake falt veldig i smak hos min mamma. Suksessterte, kanelbollebrød, ostekake med jordbær, kanelknuter, muffins med vaniljekrem, og saftig sjokoladekake er andre favoritter.

Og dere, ikke glem at morsdag og valentinsdag er en dag i året. Ta vare på mammaen din, kjæresten din, vennene dine, ja de du er glad i, hver eneste dag. Vær takknemlig for at du har disse menneskene i livet ditt i dag og de alle de tre hundre og seksti fire andre dagene i året. 

Kristine  ♥

15 kommentarer

Siste innlegg