JANUAR

God tirsdagsformiddag. Januar har vært en måned med mye jobb og lite sosialt liv. Sånn går det nå i disse corona-tider, eller hva? Januar har også vært måneden hvor jeg fikk corona-vaksinen og jeg endelig kom i gode hjemmetreningsrutiner. Her kommer en oppsummering av januar. 

Treningen i januar
Her kommer det litt selvskryt. Som nevnt over, har jeg endelig begynt å komme i gode treningsrutiner. Og det føles veldig godt! Hjemmetrening og meg har ikke vært bestevenner i vinter. Det har føltes så tungt og umotiverede, og det har blitt langt færre økter enn ønsket. Nå føler jeg endelig at jeg begynner å få dreisen og at jeg faktisk gleder meg til å trene når jeg skal gjøre en hjemmeøkt. Det er deilig!

Det jeg har savnet mest i januar
Trening på senter er naturlig nok en av de tingene jeg virkelig har savnet. For meg er dette min terapi. Min psykolog. Og jeg er rett og slett ikke den beste versjonen av meg selv når jeg ikke får dette. I tillegg har jeg savnet sosialt samvær med de jeg er glad i. Heldigvis fikk jeg en god jentekveld (med god avstand) i begynnelsen av måneden. Den har jeg levd lenge på. 

Det jeg har vært mest takknemlig for i januar
At jeg har en jobb å gå til. Jobben som sykepleier er også en ekstremt sosial jobb. Jeg omgås med mennesker konstant i åtte timer, fem dager i uken. Det gjør at jeg får mettet det meste av mitt behov for sosiale behov. Dermed føles ikke corona-tiltakene med avstand og fravær av sosialisering  så ille. Jeg føler virkelig med alle som har hjemmekontor eller som har blitt permitter. Mine tanker og virtuelle klemmer, går til dere. 

Det mest spiste i januar
Det er litt flaut å si, men jeg må faktisk si Barebells holiday puffs! Ja, jeg har fått en ny favoritt proteinbar! Tidligere har jeg hatt dilla på salted caramel / fudge and sea salt, men nå har altså holiday puffs tatt over. Ellers har det også gått mye i over nights oats, som i denne oppskriften, og super smoothie. I hverdagen er jeg litt lei av å stå på kjøkkenet. Da vil jeg ha raske og enkle matretter. 

Min favorittbakst fra januar
Jeg må si desserten jeg laget forrige uke med enkle brownie muffins, vaniljeiskrem og karamellsaus. Også må jeg nevne tiger muffinsene. Førstnevnte er en real luksusdessert som virkelig er en fest i munnen og perfekt om du vil ha noe skikkelig godt. Tiger muffinsene liker jeg fordi de er svært enkle å lage, samtidig som de smaker godt. 


En selfie fra januar
En happy selfie etter at jeg fikk corona-vaksinen. Det er nå snart tre uker siden jeg dette ble tatt og jeg fikk den første dosen. Jeg får dose nummer to nå på torsdag. Det er mange myter og usunnheter ute å går når det gjelder denne vaksinen. Jeg vil anbefale å lese dette innlegget av min dyktige kollega Kaveh Rashidi. Han forklarer enkelt hvordan vaksinen er bygget opp og dreper en del av mytene.

Matinspirasjonen i januar
Den ble hentet fra boken Happy Foods av Irina Smit. Dette er en kokebok man virkelig blir glad av. Her er det masse deilige oppskrifter, alt fra snacks og frokost, til middager og dressinger. Søtpotethummusen som jeg delte oppskrift på her, er blant annet hentet fra denne boken. 

Treningsøktene i januar
Jeg har delt en rekke tips og treningsøkter i januar, deriblant en intens hjemmeøkt, en kardioøkt, og en rask kettlebell økt. I tillegg gav jeg noen tips til hvordan du kan lage dine egne intervaller og musikktips her


En matfest i januar
Altså, se på dette da! Hvis du ikke blir sulten nå, så vet ikke jeg. Dette er fra en tapasaften jeg hadde med to andre venninner.  Vi laget masse god mat: dadler med bacon, spanske kjøttboller, gratinerte maiskolber, moste poteter, ailoi, focaccia, pastasalat, hvitløksmarinerte scampi, lefseruller med spekeskinke, ost og kjeks,  søtpotethummus og litt diverse annet. Også ble det et par glass vin. Er det en ting jeg ikke kan si nei til, er det ett glass godt rødt!

Podcasten jeg har hørt mest på i januar
Fysisk for psykisk med Silje Emilie. Silje er en god bekjent av meg. En dame jeg respekterer og ser utrolig opp til. Det hun snakker om i denne podcasten, hvordan trening og fysisk aktivitet påvirker det psykiske, er noe jeg virkelig brenner for. I tillegg kjenner jeg meg veldig igjen i hennes historie med både angst, en problematisk forhold til kropp og mat, og depresjon. En podcast jeg sterkt kan anbefale.

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Det du er takknemlig for er jeg misunnelig på. Hjemmekontor er skikkelig dritt!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg