OVERRASK DIN KJÆRE (ELLER DEG SELV) PÅ VALENTINSDAGEN OG ENKLE HJERTE SNICKERS

                                                                                                                                                                                          Inneholder add-linker

Imorgen er det tid for kjærlighetens dag, valentinsdagen. Kjærlighet kommer i mange former og du trenger ikke være i et forhold for å feire denne dagen. I mine øyne handler valentinsdagen om å gjøre litt ekstra stas på noen man er glad i, enten det er et familiemedlem, en venninne, samboer eller deg selv. Jeg er ikke i et forhold og på valentinsdagen velger jeg å enten gi meg selv litt ekstra kjærlighet og omsorg, eller overraske en av mine kjære familiemedlemmer eller venner med noe hyggelig. Enten du er alene eller skal feire med noen, har jeg noen tips til hvordan du kan gjøre dagen ekstra hyggelig.  

⋄ Lag enkle hjerte snickers
Det tar faktisk bare ti minutter fra du starter å lage snickersene til de står til avkjøling i kjøleskapet. Og de smaker helt nydelig! Vil du lage noe annet godt snop, har jeg flere gode oppskrifter å anbefale. Hva med å prøve favoritt karameller, enkle og super gode brownie kuler, fruktnøtt sjokolade, hjemmelaget daim eller ferrero rocher?

 

Enkle hjerte snickers
Til cirka 10 stykker

150 g sjokolade, jeg har brukt mørk
100 g kokossirup, eventuelt fibersirup
1 ss sukringold
1 ts vaniljepulver
1/3 ts salt
1 ss kokosolje, eventuelt smør
Ca 80 g peanøttsmør
Ca 30 g peanøtter

Smelt sjokoladen over vannbad. Her må du være forsiktig så du ikke får vinn i sjokoladen, da skiller den seg. La sjokoladen avkjøle et par minutter. Fyll så silikonformene, jeg har brukt hjerteformer, men du kan bruke de formene du har , eventuelt lage snickersene i muffinsformer. Snu på formene slik at det kommer sjokolade på alle kantene av formene.
Sett så formen kjølig slik at sjokoladen stivner.
I mellomtiden lager du karamellen. Ha siurp, sukringold, vaniljepulver og koksolje i en bolle. Kok opp i mikroen. Eventuelt kan du bruke en kjele. Karamellen skal kun koke en kort tid, omtrent 30 sekunder. Ta ut bollen og rør i karamellen. Fargen skal bli litt mørkere og seigere i konsistensen. La karamellen avkjøles et par minutter.
Ta så ut formene med sjokolade og fyll på med karamell til formen omtrent er 1/3 full. Karamellen stivner forholdsvis fort.
Legg så peanøttsmør over karamellen. Hakk peanøttene grovt og press ned i peanøttsmøret. Dette er valgfritt, men jeg synes det er godt med noen større peanøttbiter.
Ta så sjokoladen du brukte tidligere, eventuelt smelt den litt igjen om den har stivnet, og hell den over formene slik at du dekker peanøttene og “lukker” snickersene.
Avkjøl i kjøleskapet. Det tar omtrent en time.
Nyt!

⋄ Kjøp blomster.
Enten det er til en venn, en kjæreste eller deg selv. For, ja, en nydelig bukett roser eller blomster fortjener du. Jeg er av den oppfatningen at om det ikke er noen andre som kjøper blomster til deg, så gjør det selv! En flott blomsterbukett lyser opp stue- eller kjøkkenbordet!

⋄ Lag et kort
Hvor koselig er det ikke å få et håndskrevet kort. Det skjer omtrent aldri at man lager eller får et håndskrevet kort nå for tiden! Ta frem ark og noen tegnestifter og lag et personlig kort. Det vil virkelig bli satt pris på!

⋄ Dyrk egenkjærligheten
Er du alene, pleie deg selv og dyrke egenkjærligheten. Kjærligheten ovenfor deg selv, er den sterkeste kjærligheten du kan ha. Dyrk denne! Du kan for eksempel lage en liste med alle tingene du liker ved deg selv. Skriv ned alt! Fra det flotte smilet du har til den gode kokken du er. Skryt av deg selv, det fortjener du!

⋄ Overrask med frokost
Å starte dagen med noe ekstra godt, gjør dagen ekstra bra. Bak grove hjertepolarbrød, enkle fluffy skiver, eller spelt- og havrerundstykker. Eller kjøp ferdige rundstykker, kok noen egg og sett frem diverse pålegg. Det å bli overrasket på sengen med en kopp nytraktet kaffe, er også veldig deilig.

⋄ Kose kveld
Uansett om det er med noen andre eller er alene, er det alltid hyggelig med en kosekveld. Tenn stearinlys, fyr opp i peisen, ta et glass vin og nyt øyeblikket.

⋄ Lag hjerter
Inkorporere hjerter i den vanlige maten. Bruk for eksempel pepperkakeformer til å stikke ut hjertefigurer av frukt. Lag et hjerte av sjokoladesirup på kaffen. Topp kakaoen med et hjerte av krem eller gjør eggene mer fristende og koselige ved å steke dem i hjerteformer.

⋄ Gjør noe dere ikke pleier å gjøre
Om du har en kjæreste eller venninne du skal møte, gjør noe gøy sammen. Noe dere ikke pleier å gjøre! Pakk niste og ta dere en tur i skogen, gå på skøyter eller ta en tur i akebakken. Slenge dere med på et dansekurs, ta en dag i klatreparken eller dra på vinsmaking.

⋄ Ram inn et bilde
Har du et fint bilde av deg sammen med din din kjære? Ram det inn! Et hyggelig bilde av deg og din utkårede eller av deg og din gode venninne, er en perfekt liten oppmerksomhet som er hyggelig å gi og å få.

⋄ Bak noe godt
Å overraske mor eller de du er glad i med noe søtt og godt, er alltid hyggelig. Peanøttiskake, suksesstertekanelbollebrødostekake med jordbærkanelknutermuffins med vaniljekrem, og saftig sjokoladekake er blant mine favoritter.

Husk at valentinsdag er en dag i året, og at vi ikke må glemme å ta være på dine kjære, da deg selv, venner, kjæreste, familie og andre du er glad i, hver eneste dag. Vær takknemlig for at du har disse menneskene i livet ditt i dag alle de tre hundre og seksti fem dagene i året. ,

Hva enn du måtte gjøre på valentinsdagen, om du er alene eller sammen med noen andre, håper jeg du nyter dagen.

 

Kristine  ♥

6 kommentarer
  1. Egenkjærlighet på meg også i dag. Det er jo den beste kjærligheten 😛 håper du får en fin dag <3

  2. Jeg kjører på med egenkjærlighet hjemme! 😉 Det er SÅ deilig! Noe godt i glasset og litt snacks, og underholdning på tv! Hell yeah! 😀 Håper kvelden blir like flott som deg! Klem! <3

  3. Jeg er singel og har ikke så mange venner. Gruer meg egentlig litt til imorgen. Men takk for dine tips <3 håper du ikke er ensom.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg