JULEBAKST

Det nærmer seg første advent og desember med stormskritt. 
Arkivet mitt er fylt med deilige sukkerfrie, proteinrike og for det meste glutenfrie juleoppskrifter. 
Her kommer noen av favorittoppskriftene mine på deilig julebakst:


Glutenfrie pepperkaker


Kakemenn


Julebiscotti


Julekake


Julekuler med klementin og sjokolade


Mandelkjeks


Knallgode pepperkaker


Kokosmakroner


Karameller av vikingmelk


Karameller med fløte


Pepperkakekarameller


Pepperkakebrød


Brune pinner


Kjeks med hvitsjokolade og mandler


Marsipan


Daddelgodis

Om du skal ta fatt på den sunne baksten er det et par ingredienser jeg vil anbefale:
Sukrin og / eller SukrinGold
Et naturlig søtstoff som har ca 75 % av søtsmaken til vanlig sukker.
SukrinGold er en gyllen variant av sukrin som minner om brunt sukker og som gir en rund, fyldig og litt karamellaktig smak. Det er min favoritt blant sukrinvariantene. 
Havremel
Mel av havregryn. Dette er glutenfritt, riktig på fiber, vitaminer og mineraler. 
Da havremel trekker til seg mer væske enn hvetemel, trenger du å tilsette mindre mengde mel enn hvis du hadde brukt hvetemel. 
Mandelmel
Har lav gi, få karbohydrater, er glutenfritt og inneholder vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter.
Vær obs på at mandelmel trekker til seg mye væske. Bytter du ut hvetemelet med mandelmel må du derfor tilsette mindre mandelmel enn hvetemel.

Har du de tre ingrediensene over, er du godt rustet for å ta fatt på bakingen. 
Vil du ta det enda et steg videre, vil jeg anbefale vaniljeprotein eller bakepro, økologisk vaniljepulver og fiberhusk. 

Hva er din favoritt i julen?
Lykke til med julebaksten :grin: 

Kristine ♥

Siste innlegg