SEPTEMBER

På fjellet har det skjedd mye spennende. Og det er akkurat det jeg liker med fjellet. At jeg legger fra meg mobil, pc, jobb, hverdagens hurtige tempo og alt jeg burde gjøre,  og bare er i nuet. Her og nå. Jeg finner virkelig roen her opp. Det er så deilig! Jeg har akkurat vært ute å gått en tur. Det småregner og er tåkete. Stemningen ute er mystisk, men samtidig er fjelluften forfriskende. Nå sitter jeg med en kopp kakao og har jeg laget en oppsummering av september. Uansett hva du gjør denne helgen, håper jeg du har tid til å senke skuldrene og gjøre noe som gir deg energi og glede ♥

Min trening i september
Jeg skrevet et innlegg om hvordan jeg legger opp min treningsuke. Det er sånn typisk jeg gjør det hver uke. På grunn av busstreik har jeg de siste to ukene ikke trent crossfit. Jeg er nemlig avhengig av kollektiv til crossfitsenteret da jeg ikke har bil. Måneden startet med en kombinasjon av crossfit og styrketrening, mens de siste to ukene har jeg kun trent styrketrening. Jeg delte en økt med wall balls her, en lett styrkeøkt her og en styrkeøkt her. Jeg har trent en intervalløkt i september. Den kan du se her.

Maten i september
Maten jeg har spist i september har vært av del veldig enkle sorten. Jeg har ret tog slett bare foretrukket at det har vært enkelt og raskt. Jeg har blant annet laget denne enkle kyllingen i folie, super enkle bananscones, cajunkrydret fisk på 10 minutter og enkel kylling tandoori.

Lest i september
I september har jeg fått øyne opp for fermentert mat og surdeig. Jeg har lest boken Fermentert mat – ekte og godt, helt fra bunnen skrevet av Anne Elisabeth Scheen. Boken har gitt meg masse kunnskap og også enkle oppskrifter. For en drøy uke siden, satte jeg min første surdeig. Nå som jeg har ferie, har jeg også planer om å teste fermentert løk og fermentert hummus. Både løk og hummus er to ting magen min ikke er spesielt fan av – jeg får lett vondt i magen da jeg har IBS. Men når slike matvarer er fermenterte, blir de lettere å fordøye. Dette er et tema jeg skal sette meg mer inn i og som jeg gleder meg til å utforske. Jeg har også fått anbefalt boken Fermentert av fermenteringsdronningen Gry Hammer. Denne er neste på listen min. 

Det mest siste i september
Boller. Altså boller og skåler med mye godt. Både power bowls, som jeg har skrevet mer her og også søte boller som sunn cookie dough eller skåler med frukt, bær, proteinpudding eller melkeprodukter, chiagrøt, og annet godt med masse deilig topping som favoritt proteinbaren i salted caramell, cashewnøtter, kakaonibs, peanøttsmør, gojibær, kakaopulver, og lignende. Enkle boller med masse godsaker er min soleklare favoritt for tiden. Enkelt, sunt og godt!

Det mest mentalt krevende i september
Denne måneden var det seks år siden mamma døde. I år synes jeg faktisk det var tøffere og mer mentalt krevende enn hva det har vært tidligere. Jeg gikk faktisk litt mentalt ned i kjelleren i to dager. Altså, jeg kom meg på jobb, men jeg kom meg ikke på trening. Og hjemme ville jeg bare være alene og helst ligge i sofaen med et teppe over meg og drikke kakao. Det jeg synes var vanskeligst i år, er det faktummet at jeg begynner å glemme hvordan hun så ut som frisk. Selve minne av nøyaktig hvordan hun ser ut, føler jeg begynne å forsvinne. Og det førte til at jeg fikk en annen type sorg. At jeg rett og slett ble livredd for å glemme henne. Noe den logiske delen av meg forøvrig ikke tror kommer til å skje. Etter et par dager med grining og å synes synd på meg selv, kom jeg meg opp på bena igjen. Jeg vet at mamma vil at jeg skal leve livet best mulig og jeg ønsker å gjøre henne stolt. Da kan jeg ikke ligge å sutre bort dagene. Jeg fant rett og slett styrke i henne.

Treningstipsene i september
Jeg skrev et innlegg om hvordan du setter opp ditt eget treningsprogram. Trenger du musikktips, finner du det her.

Innlegget med mest tilbakemeldinger i september
Innlegget har jeg lyst på det – noe råd om godis og kaker, har jeg fått mange tilbakemeldinger på. Både positive og negative. Jeg har fått tilbakemeldinger som sier alt fra at det er sykelig å si nei til en vaffel, til andre som ikke kunne vært mer enig. Jeg må for øvrig si at i mine øyne, er det mer sykelig å si ja til en vaffel om du ikke har lyst på den. Da lar du presset av de rundt deg avgjøre hva du gjør, og det vil jeg påstå ikke er bra. Men igjen, det er min mening, og må ikke nødvendigvis være din. Innlegget å jakte perfeksjonisme, har jeg også fått mange tilbakemeldinger på. Det var flere som kjente seg igjen her. Jeg tror generelt at veldig mange i dagens samfunn er typisk “flink pike / flink gutt” som jakter perfeksjonisme i alt her i livet. Det håper jeg er noe vi sammen kan jobbe med å redusere.

Deres mest lagde oppskrifter i september
De super enkle sjokolademuffinsene og tex mex form med søtpotet har flere av dere laget. Spesielt sistnevnte. Dette er nok mine to favorittoppskrifter fra september, så jeg skjønner dere godt. Tex mex slår aldri feil, ei heller gjør sjokolademuffins. Disse sjokolademuffinsene er forøvrig supre å lage i en stor porsjon og bruke som matpakke eller mellommåltid. De holder seg godt. Jeg har nemlig gjort det.

 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Så kult at du har begynt med fermentet mat. Gleder meg til å høre mer om det fremmeover 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg